|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 31, 20:47. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Garso aparatūra » Philips CD830 gedimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 17, 20:44 |
|
|
|
Sveiki, gavau grotuvą Philips CD830, bet deja su neveikiančiu displėjumi - visiškai nieko nerodo. Kiek pavyko išsiaiškinti, kad problema tikriausiai bus FTS plokštėje (nuotraukoje kairėje, viršuje), galbūt tame dideliame čipe, ten kažkoks Intel procas pcb83c654p arba X2816BP atminties (jeigu neklystu) čipe.
http://www.part.lt/perziura/294cd4a70b71407eb7925d7e1c0ffd66576.jpg
Klausimas, gal kas turite panašų grotuvą su tokia plokšte (Philips cd830/cd834/cd840/CD630/cd634) ir galima būtų patikrinti ar gedimas tikrai joje? Arba gal kas žinote kur gauti tokią plokštę gal pas koks donoras voliojasi?
Ar galima būtų tiksliai nustatyti, kas būtent toje plokštėje nedirba?
Dėkoju už pagalbą. |
|
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 17, 21:03 |
|
|
|
Įdomios įžvalgos, tik turbūt neįtin teisingos.
FTS yra diskų takelių atminties modulis su displėjumi neturintis nieko bendro. Grotuvas greičiausiai veiktų iš vis išėmus tą FTS plokštę.
Jeigu valdymas mygtukais veikia, tai procesorius, kuris sumontuotas ant tos pačios panelės kur ir displėjus, greičiausiai veikia. Pirmiausia reiktų patikrinti ar į displėjų ateina reikalingos kintama ir nuolatinė įtampos iš maitinimo šaltinio, ir kitus displėjau plokštės prijungimo laidukus ant jungties jų patraukimo metodu. Atitrūkusius reiktų užspausti iš naujo... |
|
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 17, 21:15 |
|
|
|
Tikrinau ne aš pats, nes pats ant tiek "nepradvinutas". Žodžiu kaip supratau iš tikrinusio žmogaus nupasakojimo, tai į pačia displėjaus plokštę įtampa ateina 3 ar tai 3,5V - visi valdymo mygtukai veikia. Ta prasme toje plokštėje nieko įtartino nerado. Dėl ko buvo įtarta ta FTS plokštė, kad iš FTS plokštėje esančio kvarco neina jokie impulsai (ar kažkatai). Buvo pabandytas kitas kvarcas, bet niekas nepasikeitė. Tai tas žmogus įtarė procą.
Neatmetu, kad kad kažkas su profilaktika buvo ne taip |
|
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 17, 21:39 |
|
|
|
Kad šviestų displėjus, be valdymo signalų, jam dar reikia kintamos įtampos ir 21V nuolatinės įtampos, kurios ateina tiesiai iš maitinimo šaltinio. Galbūt, net ir esant visoms įtampoms displėjus gali būti tiesiog neveikiantis, nors iš turėtų krūvos senienų tik vienam jis neveikė dėl pačio displėjaus defekto.
FTS plokštė su displėjum tikrai nieko bendro neturi.
Tokiems grotuvams pirmiausia tikrinami laidų sujungimai, nes jie dažnai būna nutrūkę. O po to pagal protokolą - maitinimo šaltinis ir tik tada visa kita. Iki kvarcų tikrinimo paprastai nebedaeinama...
3 ar 3.5V įtampos tokiuose aparatuose nepamenu kad kažkur būtų naudojamos. Išeitų, kad "profilaktoriaus" multimetre reikia bateriją keisti, arba ufonautai trukdo dirbti. |
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 17, 21:45 |
|
|
|
Supratau, galbūt Jūs teisus Tai klausimas, kaip galima būtų galutinai išsiaiškinti gedimą? Gal kas galėtų padėti? Skolingas nelikčiau |
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 18, 08:53 |
|
|
|
Aš esu susidūręs su tokiais atvejais, kai panašūs liuminescenciniai indikatoriai nebeveikė, tiesiog dėl to, kad nebeliko juose vakuumo, bet ten buvo išoriniai pažeidimai. Šiuo atveju su Philips, jokių pažeidimų nebuvo rasta, todėl numanoma problema kažkur elektronikoje arba maitinime. |
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 18, 09:09 |
|
|
|
Koliuncikas rašo: |
Aš esu susidūręs su tokiais atvejais, kai panašūs liuminescenciniai indikatoriai nebeveikė, tiesiog dėl to, kad nebeliko juose vakuumo, bet ten buvo išoriniai pažeidimai. Šiuo atveju su Philips, jokių pažeidimų nebuvo rasta, todėl numanoma problema kažkur elektronikoje arba maitinime. |
va nuo šito ir reikėtų pradėti. |
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 18, 10:46 |
|
|
|
Bet, sakau, šiuo atveju tas mažai tikėtina, nes požymių, kad būvo pažeistas hermetiškumas nėra. |
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 18, 11:07 |
|
|
|
Įtariu, kad ten vakuminis displėjus su kaitinimo siūlu. Jei taip, pamatuokit ar siūlas sveikas. |
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 18, 11:10 |
|
|
|
Bet, sakau, šiuo atveju tas mažai tikėtina, nes požymių, kad būvo pažeistas hermetiškumas nėra. |
Prie ko čia hermetiškumas ir maitinimas? Paryškinsiu, jei anksčiau nesimatė:
Jakaz rašo: |
va nuo šito ir reikėtų pradėti. |
|
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 18, 11:19 |
|
|
|
A sorry, nepamačiau paryškinimo.
Žodžiu, aš atsakingai galiu pareikšti, kad kažkur problema yra Tik vat man reiktų pagalbos, nustatant kur konkrečiai šuo pakastas. |
|
|
|
|
|
|
Philips CD830 gedimas |
Parašytas: 2018 05 18, 16:47 |
|
|
|
Pašnekėjau dar kartą su CD grotuvą tikrinusiu žmogum. Tai situacija tokia, pagal service manual'ą visos reikalingos įtampos (kintama ir pastovi) iki displėjaus ateina. Visi kontaktai yra tvarkoje, visi mygtukai ir viso funkcijos veikia.
Ta FTS plokštė su procu turi formuoti signalus, pagal kuriuos displėjus turi rodyti informaciją apie dainų pavadinimus ir t.t. (grotuvai, kuriuose nėra tos papildomos juostos, rodančios dainų pavadinimus, neturi ir tos FTS plokštės, pvz Philips CD820).
Buvo patikrinti visi FTS plokštėje esantys tranzai, diodai ir elektrolitai - viskas tvarkoje. O patikrinus kvarcą (berods 12Mhz, jeigu neklystu) jis neišduoda jokio signalo, t.y. įdėjus kitą kvarcą, niekas nepasikeitė. tai vat tokia situacija, kaip man papsakojo. Tai įtarimas krenta ant proco.
tai vienintelis būdas dabar patikrinti, yra įdėti kitą FTS plokštę ir žiūrėti ar veikia. Tai gal pas ką yra gotuvas su tokia plokšte? |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|