Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 16 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 04 16, 13:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Programinė įranga » Neutrino QNX 6.5
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 11
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2017 12 29, 13:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
lukiuxas
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sveiki, ar esate kas nors turėję reikalų su Neutrino QNX 6.5? Man reikia prie šios operacinės sistemos prijungti touchscreen monitorių.

Nusipirkau IIYAMA monitorių naiviai tikėdamasis, jog nebus problemų prijungiant. Žinoma, touchscreen neveikia.

Gal kas nors gali padėti iškasti driverius šiam monitoriui, kurie būtų pritaikyti QNX? Arba bent jau rekomenduoti kitą monitorių, kuris būtų pritaikytas šiai operacinei sistemai?
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2017 12 29, 18:21 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
a1girdas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
patikslinam: reikia prisilietimui jautraus ekrano funkcionalumo? Domėkis, kolega,QNX kompiliavimukomercinis produktas - klausimas, ar duos reikiamas priemones pačiam pasidaryti.
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2017 12 29, 22:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
lukiuxas
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Taip, noriu kabinti monitorių ant sienos ir kad veiktų lietimui jautri funkcija. Prijungus monitorių prie laptopo su windows operacine sistema automatiškai įsirašė draiveriai ir viskas veikė. Prijungus prie kompiuterio su QNX operacine sistema draiveriai automatiškai neįsirašė, žinoma, nes šie draiveriai netinka ir, apskritai, jų įrašymas žymiai sudėtingesnis.

Domėjausi nemažai apie tai, tačiau pačiam pasidaryti draiverius - ne mano žinioms. Draiverių pritaikytų šiam monitoriui jau nelabai tikiuosi surasti. Galėčiau nusipirkti ir kitą monitorių, jeigu žinočiau, kad prijungus tikrai veiks.

Radau šį puslapį: http://www.amtouch.com.tw/resistive/touch-controller/driver/

Kaip suprantu, čia galima gauti driverius monitoriams, kurie naudoja PenMount kontrolerlius ir jie tiktų Neutrino QNX. Bet kažko realiai apčiuopiamo neradau, todėl klausiu jūsų.
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2017 12 29, 23:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
AlgisL
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
datachetas
Touchscreens
For USB touchscreens, start the USB stack, then io-hid, loading the devh-usb.so
driver. Then, start devi-microtouch.
io-hid -dusb
devi-microtouch microtouch touchusb
248
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2017 12 30, 14:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
lukiuxas
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Gali buti, jog bet kokiam touchscreen prietaisui nereikia jokiu draiveriu, uztenka atlikti tavo paminetas funkcijas? Kazkaip nenoreciau tiketi.
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2017 12 30, 21:59 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
a1girdas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
tos funkcijos skirtingus dalykus atlieka priklausomai nuo prijungtos aparatūros.
Jeigu turi kantrybės, sausio pabaigoje galėsiu pažiūrėti konkretų pramoninio kompo modelį su prisilietimui jautriu ekranu, kuriame sukasi QNX.
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2017 12 31, 00:00 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
lukiuxas
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Bet, siaip samprotaujant, jeigu prijungiamas spausdintuvas ar tas pats touch screen monitorius prie kompiuterio su windows OS, tai sie prietaisai neveiks, kol neirasysi draiveriu. Isivaizduoju, jog taip pat turetu buti ir su QNX. Nors is kitos puses, tai prie QNX kiek jungiau peliu, monitoriu, klaviaturu, visos veike, tai, galbut, imanoma, jog gamykliskai irasyti universalus draiveriai. Tikrai esu silpnas tame, visa laika naudojau prietaisus ir iranga pagal tai, kaip numate gamintojas, prasau pataisykite, jeigu kazka ne taip suprantu.

Esme, jog naudoju OS, kuri padaryta QNX 6.5 pagrindu, ir sios modifikuotos OS gamintojo supportas pasake, jog to padaryti neimanoma ir jie to nenumate, taciau paskutiniame laiske paminejo, jog jeigu man pavyks prijungti touch screen, tai pamokinciau ir juos.Smile zodziu kaip ir neimanoma, bet gal ir imanoma.

Radau monitoriu, kurio aprasyme parasyta, jog tinka Neutrino QNX. Bet velgi, kuo sitas monitorius kitoks negu turiu dabartini. Kad prijungus iskart veiks, ar kad imanoma gauti draiverius siam touch screen? Nenoriu isleisti dar kelis simtus eur. kai nezinau veiks ar ne. Istikro labai truksta praktiskai pritaikomos informacijos sia tema.

http://www.globalsources.com/si/AS/Unique-Electronic/6008841733887/pdtl/19-inch-Wide-LCD-Touch-Screen-Monitor-VGA-Touch-Screen/1051531044.htm
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2017 12 31, 01:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
nusinesi laptopa salonan ir primetes durniu sakai - pajunkit, kad veiktu - tada nuperku monitoriu Smile ir dar 100€ dametu Very Happy Very Happy Very Happy
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2017 12 31, 03:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
lukiuxas
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Šio linko 244 psl. radau įdomų paaiškinima:

Citata:
Neutrino supports various touchscreens; check the list of supported hardware on our website to determine which driver to use for yours. See also the devi-* input drivers in the Utilities Reference. Determine which options are appropriate for your setup, and then start the driver. For example, here’s how to start the driver for a Dynapro SC4 touchscreen:
devi-dyna dyna -4 fd -d/dev/ser1 &
This command starts the driver, devi-dyna, using the SC4 protocol (-4), and a file descriptor that’s attached to serial port 1 (fd -d/dev/ser1).


Susiradau Utilities Reference manualą, kuris yra čia.

Jame, kaip suprantu, rašo kaip paleisti draiverius šiems kontroleriams: Dyna, Elographics, Microtouch,Semtech, Zytronic. Pagooglinus bent pagal vaizdus sprendžiu, jog šios kompanijos gamina pramoninius touch screen ekranus (kasos aparatų ekranams ir tt), kurie vargu ar turi daug ką bendro su mano iiyama monitoriumi ir man netiks. Ieškant toliau radau įdomią pastraipą (kalba būtent apie devi-hid):
Citata:
This manager doesn’t need information about the physical interfaces of real devices: it relies on service from the io-hid resource manager and supplementary input modules. The devi-hid daemon takes data in the form of HID reports, transforms the data into Photon events, and then emits these events to Photon.


Googlinau per forumus ir radau, jog kažkas nepaleido egalax ekrano su egalax driveriais, pritaikytais QNX, ir gavo rekomendaciją leisti kaip paprastą usb prietaisą. Lygtais rekomendacija padėjo.

Truputėlį susipainiojau tarp sąvokų, gal kas nors gali pasakyti ką reiškia HID (kad human interface device jau supratau)? Pagal visus aprašmus darau prielaidą, jog tai kaip ir bendras standartas, kuris skirtas, jog skirtingi gaminiai būtų suprantami vienodai. Pvz. turime 100 skirtingų pelių, tačiau nuspaudus dešinį klavišą jos visos siųs tokį patį dvejetainį kodą, todėl kompiuteris jas visas supras vienodai? Galbūt ir visiškai nusišneku.

Visą vakarą skaičiau apie tai ir negaliu pasakyti, jog kažkas paaiškėjo. Viską apsunkina dar ir tai, jog QNX visas konfigūravimas vyksta rašant funkcijas ekrane, kuris kažkiek panašus į cmd. Jeigu visas konfigūravimas vyktu panašiai kaip windows - vaikštant per control panelę ir per device managerį, tai bemaigydamas su pele gal kur nors pataikyčiau, o dabar pirmiausiai reikia gilintis į funkcijas, kad kažką išvis pakeisti.Smile galbūt čia ir visai paprasta, tereikia aktyvuoti reikiamą draiverį ir sukalibruoti, kažkas turėjęs reikalų su QNX gal padėtų be problemų, tik kur rasti tokį žmogų Lietuvoje.Smile
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2017 12 31, 10:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
a1girdas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
yra ir Lietuvoje, tik kantrybės - dabar atostogos. HID pavadinimo aiškinimasis šiuo atveju nieko nepagelbės. Tai plati įrenginių klasė, ir jiems bendra tiek, kad jie prisiduoda kaip HID.
Kaip ir Winduose, taip ir Linuxuose įrenginio palaikymas pirmiausiai yra operacinės sistemos branduolyje. (Winduose HAL) kai kurie įrenginiai minimaliai veikia be papildomų priedų. Draiveriai jau suteikia galimybes išnaudoti visas įrenginio funkcijas, turėti diagnostinių pranešimų ir t.t.
QNX yra patikima, maža ir greita. Todėl joje visokių tokių nebūtinų funkcijų ir nėra.
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2018 01 01, 03:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zaria_klp
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
o gal kur nors yra konsolės langas toj operacinėj? paleidus būtų galima stebėti logus, gal pajungus monitorių iškart parašo kokį prietaisą pamatė. beliktų panaudoti tą komandą kurią manuale rašo, gal skiriasi tik porto numeris. arba pramėginti visus galimus variantus su ta komanda. blogiau nebus - neveikiantis touch neveiks ir toliau.
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2018 01 01, 14:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
a1girdas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Zaria_klp apie tai ir eina kalba, kad nėra grafinio interfeiso draiverių instaliavimui ir niekaip kitaip, o tik iš komandinės eilutės teks.
Siūlymas bandyti "visus" varijantus nepritaikomas, nes vienaip ar kitaip reikia surinkti reikiamus raktus komandai.
čia ne ta situacija, kad meniu pateikiamas panosėn ir spragsi pelyte į labiausiai patinkančius. Čia reikia žinoti tiksliai ....
Citata:
iškart parašo kokį prietaisą pamatė
nenustebčiau, jeigu QNX'e nenaudojama PnP, nes greičio taip išlošiama neabejotinai. Teko kadaise į USB atmintinuką įkelti konfigūracijos failus, tai net minties tokios nėra, kad prijungus atmintinuką jį automatiškai pamatytų ir primontuoti teko irgi letenytėmis.
 Neutrino QNX 6.5
PranešimasParašytas: 2018 03 26, 23:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
lukiuxas
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Buvau pamiršęs šią temą - kai pavyksta, dažniausiai pamiršti atsakyti.Smile Neutrino QNX reikėjo aktyvuoti atitinkamus draiverius ir touchscreen supranta kaip paprastą pelę, aišku neveikia 10 taškų palaikymas, na bet tiek jis ir reikalingas. Perkant monitorių svarbiausia, jog jis palaikytų HID, tuomet bus galima prijungti. Juokingiausia, jog supportas buvo pasakęs, jog neįmanoma.Smile
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama