|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 29, 15:31. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Li-Ion SUKTUKO baterija
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
|
Li-Ion SUKTUKO baterija |
Parašytas: 2017 12 29, 18:46 |
|
|
|
..kaip visuomet STAIGIAI prireike el. suktuko..
Kai nedaznai as ji vartuoju,,tai ir nedaznai as jo baterijas pakraunu
Zodziu is visu turimu nei vieno batareikos reikiamai nebetarnauja....
Klausimas ar verta reanimuoti esamus irankius ..ar vel eiti pirki nauja suktuka...
Kas turit patirties ?
Turiu minti restauruoti :
Ar man varyti genialia minti lauk ? |
|
_________________ ... dazniausiai atsakau as tuo paciu..... |
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 19:08 |
|
|
|
Ličio baterijų ir nereikia laikyt pilnai pakrautų, nes tuomet jų talpa gan sparčiai mažėja. O per daug išsikraut apsauga neturėtų leisti.
Aš asmeniškai ličio baterijų nerestauruočiau, labai brangiai gaunasi, o ir sensta jos palyginti greitai. Plius visokie niuansai su apsaugom. Gal turi suktukų su ni-mh ar ni-cd celėm? Va tuos akumus tai pigu ir apsimoka restauruoti. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 19:22 |
|
|
|
SinsBird rašo: |
Ličio baterijų ir nereikia laikyt pilnai pakrautų, nes tuomet jų talpa gan sparčiai mažėja. O per daug išsikraut apsauga neturėtų leisti.
Aš asmeniškai ličio baterijų nerestauruočiau, labai brangiai gaunasi, o ir sensta jos palyginti greitai. Plius visokie niuansai su apsaugom. Gal turi suktukų su ni-mh ar ni-cd celėm? Va tuos akumus tai pigu ir apsimoka restauruoti. |
Gal paciam SUKTUKIJE ta APSAUGA ideta ..bet mano turimaoj baterijoj juokiu ten apsaugu nebera.... nei apsaugu nei kontroleriu atskirom celem krauti ..viskas ten NUSIEKLINTA |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 19:32 |
|
|
|
Tai gal dėl to ir nebeveikia |
Neveikia del to kad elementai tusti... ir net po viena krautis nebenori...
Turiu ir kitokiu SUKTUKU.. ne Li-ion baterijom... bet kazkaip maniau kad jau pasenusi ta tehnologija... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 19:39 |
|
|
|
Nė velnio nepasenusi technologija. Nikelio baterijos man atlaikė ne mažiau 10 metų netgi kraunant su tais gaidiškais pakrovėjais kur būna komplekte, kaip aš juos vadinu baterijų kankintojais. O kai nebelaiko, užtenka pakeist 1-2 celes ir vėl eina kaip naujas. Čia tik gamintojai naudojasi liaudies nežinojimu ir siekia, kad dažniau tektų keisti akumus. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 19:47 |
|
|
|
Nė velnio nepasenusi technologija. Nikelio baterijos man atlaikė ne mažiau 10 metų netgi kraunant su tais gaidiškais pakrovėjais kur būna komplekte, kaip aš juos vadinu baterijų kankintojais. O kai nebelaiko, užtenka pakeist 1-2 celes ir vėl eina kaip naujas. Čia tik gamintojai naudojasi liaudies nežinojimu ir siekia, kad dažniau tektų keisti akumus. |
Kaip suprantu DeWalta reikia mesti lauk... ir paieskoti SUKTUKU dezeje... katru batarkes dar neismeciau...
P.S. 10 metu man atrodo kazkokia FANTAZY... maniskes na gal 3 metus atlaiko max. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 19:54 |
|
|
|
Gal neteisingai kraunamos, o gal prie pigiausių no-name suktukų būdavo komplektuojami geriausi akumai nežinau. Kažkada pirkau akumuliatorines gyvatvorių žirkles FLYMO su Ni-Cd akumu. Tai akumas nustojo veikt po 1 metų! To akumo pakrovėjas buvo su protu, bet būtent dėl to pilnai nepakraudavo akumo, nu ir taip po truputį jį nužudė. Tai aš paėmiau, iškroviau visas celes atskirai iki 0.4V, ir tuomet lėtai pakroviau. Nu ir veikia po šiai dienai, o tas pakrovėjas nutrenktas į kampą ir nebenaudojamas. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 20:04 |
|
|
|
Gal neteisingai kraunamos, o gal prie pigiausių no-name suktukų būdavo komplektuojami geriausi akumai nežinau |
Del pakrovimo teisingumo nesiginciosiu... budavo ivairiai... kad ir pamirsdavau laiku pakrauti Turiu ivairiu... su ivairiais NAMEnais ... bet daleiskim BOSHas atlaike zimiai maziau nei .... net neprisimenu NO NAME vardo ir dar tarnautu... bet nuzlugo jo kroviklis ir as ANT GREICIO is maiteko apribojas srove nutariau pakrauti batareika ir pamirsau Ryte atejaas jau is toli pastebejau... baterija kazkodel net forma savo pakeite i ISSIPUTUSIA |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 20:11 |
|
|
|
kad gal vieninteliai akumai, kuriuos reikia laikyt pakrautus, yra švino. Visiems kitiems yra sveikiau stovėt nepakrautiems. Galima sakyt, baigei naudotis įrankiu, ir padėjai į lentyną, o ne į pakrovėją įkišai. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 20:15 |
|
|
|
kad gal vieninteliai akumai, kuriuos reikia laikyt pakrautus, yra švino. Visiems kitiems yra sveikiau stovėt nepakrautiems. Galima sakyt, baigei naudotis įrankiu, ir padėjai į lentyną, o ne į pakrovėją įkišai. |
Gal tai mano klaida... kartais budavo iskarto kisdavau i pakroveja... nors kitavertus ar kisdavau..ar nebe.. ilgiau 3 metu nei vienas neatlaike... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 20:25 |
|
|
|
Dar gali taip būti, jei akumas paliekamas įkištas į pakrovėją nakčiai. Nes tie pakrovėjai, kurie atjungia krovimą pakilus temperatūrai, gali rimtai jį perkrauti, žinant, kad dauguma mano matytų kraudavo 2A srove, kai rekomenduojama krauti 0.1C srove.
Taip pat Ni-Cd derėtų krauti tik tada, kai jau įrankis nebesugeba atlikti savo darbo ir krauti reikia pilnai. |
|
Paskutinį kartą redagavo SinsBird, 2017 12 29, 20:28. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 20:28 |
|
|
|
Lithium-ion must be stored in a charged state, ideally at 40 percent. This prevents the battery from dropping below 2.50V/cell, triggering sleep mode.
Litis laikomas įkrautas 30-50 procentų ribose, Tuščio laikyti negalima.
DeWalt suktukas atlaikė 7 metus kol subyrėjo pats mygtukas. |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 20:33 |
|
|
|
LY1 rašo: |
Lithium-ion must be stored in a charged state, ideally at 40 percent. This prevents the battery from dropping below 2.50V/cell, triggering sleep mode.
Litis laikomas įkrautas 30-50 procentų ribose, Tuščio laikyti negalima.
DeWalt suktukas atlaikė 7 metus kol subyrėjo pats mygtukas. |
Aš ir neturėjau omeny tuščio. BMS niekada neleistų pilnai celių iškrauti.
Ar daug suktukas buvo naudojamas? Nes nesu girdėjęs, kad tiek metų atlaikytų intensyviai naudojant. Gal atsimeni akumo talpą? |
|
Paskutinį kartą redagavo SinsBird, 2017 12 29, 20:35. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2017 12 29, 20:35 |
|
|
|
Zodziu dabar turiu galvosuki... ar restauruoti Liti... ar restauruoti Nikeli... ismetus Licio akumus vargu ar nikelio sutilps i ta pati korpusa... Reiskia reik imti NIKELINI suktuka... jei dar ar ju baterijas turiu.. Arba parinkti akumus pagal korpusa... Kur dabar perkami nebrangus akumai ? Pas kiniecius ? |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|