Elektronika.lt
 2017 m. gruodžio 17 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2017 12 17, 02:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Programavimas » Porto priskyrimo klaida
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 11
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 11 17, 11:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Sauliucka
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Penktadienis. Kitaip nepaaiškinsi. Elementariuose dalykuose užsiciklinau. Mistika kažkokia Confused

Kodas veikia, kai tik pabandau pakeisti portą iš PD0 į PD1 (arba į bet kurį kitą) - prasideda nesąmonės - užsigeneruoja išėjimas.

Veikiantis:
Kodas:
#include <avr/io.h>
#include <util/delay.h>
int main(void)
{
DDRD  = 0;
PORTD = 127;
DDRB  = 255;
PORTB = 0;

while(1)
{
while ((PIND&(1 << PD0)) == 1){} _delay_ms(2);
   if ((PINB&(1 << PB7)) == 0)
       {PORTB |= (1 << PB7);}
   else{PORTB &=~(1 << PB7);}
   
while ((PIND&(1 << PD0)) == 0){} _delay_ms(2);
}}

Pakeitus PD0 --> PD1 nebeveikia. Kur klaidą darau ?
Kodas:
#include <avr/io.h>
#include <util/delay.h>
int main(void)
{
DDRD  = 0;
PORTD = 127;
DDRB  = 255;
PORTB = 0;

while(1)
{
while ((PIND&(1 << PD1)) == 1){} _delay_ms(2);
   if ((PINB&(1 << PB7)) == 0)
       {PORTB |= (1 << PB7);}
   else{PORTB &=~(1 << PB7);}
   
while ((PIND&(1 << PD1)) == 0){} _delay_ms(2);
}}
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 11 17, 12:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
minex
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
reikėtų dar perstumti ir 1 kurio reikšmę tikrini.
Pirmu atveju maskuoji visus bitus išskyrus nulinį. Tokiu atveju tinka lygybė ==1 arba ==0.
Antru atveju nulini visus porto bitus išskyrus pirmąjį. Tada gaunasi kad jei pirmas bit buvo 1, tai po maskavimo gausi ...000010 kas yra 2.
Bandyk taip:
((PIND&(1 << PD1)) == (1<<PD1)), arba po maskavimo visą registrą perstumti į dešinę per PD1
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 11 17, 13:32 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Sauliucka
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Viskas aišku, supratau, ačiū.
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 11 17, 16:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
AlgisL
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Arba iprask universalesne ir aiskesne logika uzrasyti
pvz1:
Kodas:

#include <avr/io.h>
#include <util/delay.h>

int main(void) {
  DDRD  = 0;
  PORTD = 127;
  DDRB  = 255;
  PORTB = 0;

  while ( 1 ) {
    while ( 0 != ( PIND & (1 << PD0) ) ); // lauki 0
    _delay_ms( 2 );
    if ( 0 == ( PORTB & (1 << PB7) ) ) { // pas tave buvo PIND
     // nors is kodo kaip ir galima suprasti, kad nori paprasciausiai invertuoti bita
     // bet jei jis bus taip apkrautas, kad jame nesusidarys 1, tai tavo kodas pastoviai bandys isstatyti 1, o ne invertuos
      PORTB |= (1 << PB7);
    } else {
      PORTB &= ~(1 << PB7);
    }
    while ( 0 == ( PIND & (1 << PD0) ) );  // lauki ne 0
    _delay_ms( 2 );
  }
}

pvz2:
Kodas:

#include <avr/io.h>
#include <util/delay.h>

#define BUTTON_1 PD0
#define buttonIsPressed(bit) ( 0 == ( PIND & (1 << bit) ) )

int main(void) {
  DDRD  = 0;
  PORTD = 127;
  DDRB  = 255;
  PORTB = 0;

  while ( 1 ) {
    while ( ! buttonIsPressed( BUTTON_1 ) ); // lauki kol nuspaus
    _delay_ms( 2 );
    PINB = (1 << PB7); // invertuoji PB7
    while ( buttonIsPressed( BUTTON_1 ) );  // lauki kol atleis
    _delay_ms( 2 );
  }
}
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 11 21, 13:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Sauliucka
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
O kad nefiksuojamą mygtuką teisingai integruot į kokią tai esamą programą, reikia tą velnio išmyslą, t.y. pertrauktis naudoti ? Ar yra paprastesnis būdas ?
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 11 21, 14:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
AlgisL
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Gali naudotis visomis mikrovaldiklio teikiamomis priemonemis ir kiek isnesa fantazija (nuo paprasciausio apklausinejimo ir busenos atzymejimo po debaouncingo iki interruptu su taimeriais).
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 11 28, 15:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Sauliucka
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Iškapsčiau internete vapizduką. Pagal įdėją turėtusi aktyvuotis pertrauktis, kai į PD2 nuliukas atkeliauja ? Ir pakeisti MCUCR=0x03 į 0x00, kad pertrauktis veiktų, kol nuspaustas mygtukas ?
Kodas:
    #include <avr/io.h>
    #include <avr/interrupt.h>
     
    #define nop() {asm("nop");}
     
    unsigned int ms,x;
     
    void delay_ms(int ms)
    {
    for (x=ms; x>0; x--)
    nop ();
    }
     
        SIGNAL(SIG_INTERRUPT0)
    {
    //Тут размещается текст программы
    //которую надо выполнить
    //при срабатывании прерывания INT0
    }
     
    int main( void )
    {
    GIMSK=0b01000000;
    MCUCR=0x03;
     
    sei();
     
    for(;;)
     {
     //Тут размещают программу
     //которая выполняется/
     //в свободное от выполнения
     //обработчика прерывания
     }
    }







 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 11 28, 16:04 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
AlgisL
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Labas, pas tave:
1) INT0 perktraukties dorokle
2) MCUCR nustatyta INT0 - LOW_LEVEL, INT1 - FAILING_EDGE
3) GIMSK leista reaguoti i INT0 pertraukti

kas link delay - ar ne paprasciau?
#include <util/delay.h>
_delay_ms(const unsigned int ms);

jei tu nori pertrauktyje viska uzblokuoti ir laukti klaviso atleidimo....
nors geriau neblokuoti serialo ir t.t.
ISR ( INT0_vect, ISR_NOBLOCK )
{
while( ( 1 << PORTD2 ) & PIND ); // while PD2 == 0
GIFR |= ( 1 << INTF0 ); // clear INTF0
}

pertraukciu inicializacija daryciau taip:
#ifndef GIMSK
#define GIMSK EIMSK // cia toks bajeris su attinyXX13;)
#endif

MCUCR |= ( 1 << ISC01 ); // INT0 failing edge
GIMSK |= ( 1 << INT0 ); // enable INT0
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 11 29, 10:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Sauliucka
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
AlgisL rašo:
...
jei tu nori pertrauktyje viska uzblokuoti ir laukti klaviso atleidimo....
...
Ne, ne. Yra veikianti programa, bet fiziškai vienas mygtukas iš fiksuojamo tapo nefiksuojamu ir dabar reikia jį programiškai padaryti fiksuojamu, ir integruoti į tą esamą programą. Todėl bandau su tom pertrauktimis ir dar niekas nesigauna su mano asilo galva bei žirafos kaklu.

Su tom _delay dar nesuku sau galvos, pradžiai reikia suprast kodėl ten pertrauktis neveikia nei tikėtasi. Po to bus galima viską gražiai perrašyt.

Beje, GIFR kaip ir nėra toj 2313.

Mano rastam pavyzdy tikrai blogai: aktyvavus pertrauktį ten ir sustoja, negrįžta atgal į pagrindinės užduoties vykdymą, nors ir atleidžiu mygtuką.
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 11 29, 11:35 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
AlgisL
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
rasiau is atminties, tad susimaisiau Embarassed
is tikro, tiny2313a vietoje GIFR yra EIFR, o toliau beveik viskas taip pat

kas del fiksuojamo mygtuko...
Kodas:

#ifndef GIMFR
#define GIFR EIFR // cia toks bajeris su attinyXX13a ;)
#endif

volatile char latchedButton = 0;

ISR ( INT0_vect )
{
  static char isr_buzzy = 0;
  if ( ! isr_buzzy )
  {
    isr_buzzy = 1; sei();
    _delay_ms( 50 );
    if ( 0 == ( 1 << PORTD2 ) & PIND )
      latchedButton ^= 1;
    cli(); isr_buzzy = 0;
  }
  GIFR |= ( 1 << INTF0 );
}


cia fiksuojama kad jau yra apdorojamas pertraukimas
leidziami kiti pertraukimai
islaukiama debounce time
jei klavisas vis dar nuspaustas - invertuojama mygtuko busena
uzbaigiama pertrauktis

toks sudetingas mechanizmas reikalingas kad nebutu blokuojami kiti pertraukimai, bet ta pati pertrauktis pilnai ivykdoma butu tik viena karta,
t.y. jei mygtukas "traska", tai nefludinamas stekas.
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 12 05, 09:43 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Sauliucka
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Pagaliau susitvarkiau su mygtuku, kol kas veikia stabiliai.

Dar klausimas dėl išėjimo portų lygegretinimo. Ar kas naudojat tai praktiškai, dėl galios didinimo ? Jei taip, tai naudojami balastiniai rezistoriai ?
 Porto priskyrimo klaida
PranešimasParašytas: 2017 12 05, 10:01 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
AlgisL
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Mosfetai neblogai patys issilygina, nes ant to paties kristalo ir arti.
Tik jei jau naudoji kazkam uzmaitinti, tai ijunk iskarto vienu metu kelis bitus, t.y. jie turi buti vienam porte ir jungiami su STS arba OUT, bet ne CBI, SBI CBS, SBS ir t.t.

Kodas:

#include <util/atomic.h>

#define PowerPort PORTD
#define PowerPins ( ( 1 << PORTD5 ) | ( 1 << PORTD4 ) | ( 1 << PORTD3 ) )

#define powerOn() { PowerPort |= PowerPins; }
#define powerOff() { PowerPort &= ~PowerPins; }


tik pasistenk suziureti, kad kokia nors kodo dalis savavaliskai nekeitinetu tu bitu po viena.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

www.bigbox.lt

TMS ELECTRONICS
TMS ELECTRONICS

www.rslietuva.com – nemokamas elektronikos komponentų pristatymas

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Technologijos.lt

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

RaskInterneta.lt – plačiajuosčio ryšio žemėlapis

„EParašas“ – elektroninio parašo mokymo sistema

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

www.cert.lt – praneškite apie incidentą viešuosiuose elektroninių ryšių tinkluose arba informacinėse sistemose

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Farmingmods2015.com
FS maps, farming simulator 2015 mods, FS 15 tractors
ATS mods
ATS trailers, American Truck Simulator Mods, ATS trucks
Amazon sellers
Ebay sellers, Walmart sellers, Etsy sellers
FS 17 Combines
Farming Simulator 17 Mods, FS 17 Trucks, FS 2017 Mods
FS 17 maps, FS 17 truck
FS 17 Trailers, Farming Simulator 2017 Mods
Farming Simulator 2017
FS 2017 Trailers, FS 17 Maps, FS 17 Tractors
FS 17 Tractors
Farming Simulator 17 Mods, FS17 Combines, FS17 Maps
MudRunner Tractors
Spintires Mods, MudRunner Trucks, MudRunner Cars
Farming Simulator 2017
FS17 Mods, FS17 Maps, FS17 Trucks
Cattle and Crops
Farming Simulator 17 Mods, FS2017 Maps, FS17 Tractors
Pardavimų valdymas
Klientų valdymo sistema, projektų valdymo sistema
Desk International
Higher Education, Studies Abroad, Universities Abroad
YouTube Downloader
http://www.freemake.com/ free_video_downloader/
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Farming Simulator 2017 Mods, FS 17 Mods
ls2017.com
„TV programa“ – tiksli
televizijos programa

www.tvprograma.lt
„Google“ reklama,
logotipų kūrimas

www.cet.lt
Wireless, point to point, backhaul, PTP
www.ligowave.com
Svarstyklės, matuokliai, laboratorinė įranga
www.moris.lt
Lietuvių k. informacinėse technologijose
www.likit.lt
ETS 2 Mods, ETS 2 Truck Mods, ETS 2 Map Mods
www.ets2world.com
Farming Simulator 2017 Mods, FS 17 Maps, FS 17
www.fs2017mod.com
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Geriausių lietuviškų tinklalapių katalogas
www.ltv.lt/technologijos/
Farming Simulator 2017, FS 17 Map, FS 17 Tractor
www.farming2015mods.com
Projektas „Mokslas verslui ir visuomenei“
www.mokslasplius.lt
Reklama


Reklama