Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 12, 00:38. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Sveiki. Pradžioj atsiprašau už įžūlumą tik susikūrus anketą iškart apkrauti klausimais.
Dar labai prašau, nesityčiokit, neklauskit kas ir kaip :D
Klausimas: įmanoma susiremontuot šitą mikroschema išluptą iš kolonėlių? Sujungus atitinkamus litavimo taškus jos veikia, tačiau noriu, kad reguliuotųsi garsas, kaip prijungt tą potenciometrą :)
Labai norėjau senas, ir išmetimui kolonėles prikelti naujam gyvenimui. Kaip matote nuotraukose, nelabai pavyko :D
Galima sutvarkyt, tik neaisku kam reikejo sitaip isdraskyt potenciometro takelius.
Jei potencas geras tai paimk laido galiukus ir sujunk vietoj isdrasytu takeliu. Nuotraukoje gerai matosi kur tie takeliai buvo.
Paskutinį kartą redagavo magas48, 2017 10 08, 20:45. Redaguota 1 kartą
Galima sutvarkyt, tik neaisku kam reikejo sitaip isdraskyt potenciometro takelius.
Jei potencas geras tai paimk izolioto laido galiukus ir sujunk vietoj isdrasytu takekiu. Nuotraukoje matosi kur tie takeliai buvo
Paėmiau pirmą kartą į rankas lituoklį, bandžiau išlituoti sulaužytą detalę ir įlituoti naują.
Beje, o naujus laidus tiem 6 kontaktam uztenka nuvest prie 6 lydmetalio laseliu? Mano akimis ten tikra raizgalynė
edit: supratau dėl takelių. Pasibandysiu, sujungt.
Paskutinį kartą redagavo zwirblisweb, 2017 10 08, 17:38. Redaguota 1 kartą
Jei potencas geras tai paimk izolioto laido galiukus ir sujunk vietoj isdrasytu takekiu. Nuotraukoje matosi kur tie takeliai buvo
Paėmiau pirmą kartą į rankas lituoklį, bandžiau išlituoti sulaužytą detalę ir įlituoti naują.
Beje, o naujus laidus tiem 6 kontaktam uztenka nuvest prie 6 lydmetalio laseliu? Mano akimis ten tikra raizgalynė
edit: supratau dėl takelių. Pasibandysiu, sujungt.
Jokios ten raizgalynes. Tik prilitaves laiduku galus prie potenco kojeliu kitus laiduku galus lituok ne prie takeliu o prie tekeliuose esamu litavimo tasku. taip bus tvirciau ir rimciau.
Jokios ten raizgalynes. Tik prilitaves laiduku galus prie potenco kojeliu kitus laiduku galus lituok ne prie takeliu o prie tekeliuose esamu litavimo tasku. taip bus tvirciau ir rimciau.
Nelabai man atgrubnagiui sekasi, ne man šie darbai. Savaitgalį galbūt dar kartą pasibandysiu, bet belekokio didumo šašai užsideda, ir ne ten kur norėčiau.
Beje, kaip manai kur galėjo eiti tie 2 kairiausi potenciometro takeliai? Į tą balčiausią šašą dešinėje? Ten jokių elektroninių komponentų nebuvo, tiesiog vielos gabaliukas, kuris prie kažko tvirtinosi. (Mano durnai galvai pasirodė lyg koks ižeminimas )
Sužymėjau skaičiais kuriuos taškus kur jungti. Tik tiek kad potenciometrą geriau jungti trumpais laideliais į pažymėtus taškus, nes plokštėje jis nesilaikys. Nr5 yra trys vietos - 2x ant potenciometro ir likęs taškas ant trumpiklio.
https://i.imgur.com/8TFrmyi.jpg