|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 19:42. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Apie kondensatorius
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 18:54 |
|
|
|
|
Googlei nieko konkretaus apie juos neradau tai ir klausiu.
Pvz.: kokio kondensatoriaus reikia sitoje schemoje (suprantu kad 1 mikroFarado), bet kaip zinoti koki pirkti pvz.: http://www.lemona.lt/lemona/servlet/ItemDetailsServlet?id=310913&type=ITEM cia parasyta 1uF 50V ka reiskia 50V?
Jeigu i sita schema jungsiu kad ir 0.1uF, 1mF ar dar kokius, kaip tai paveiks mano LCD? Paprasciausiai neveiks ar ji sugadinsiu?
Nepykit as naujokas elektronikoje, bet noriu to ismokti. |
|
|
|
|
|
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 18:58 |
|
|
|
|
50V - darbinė kondensatoriaus įtampa. Visada reik žiūrėt, kad dėtum kokios reik, arba gali būti didesnė, bet jokiu atvėju ne mažesnė nes gali kondikas užkaist ir sprogti. |
|
|
|
|
|
 |
Re: Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 19:00 |
|
|
|
|
| koRnass rašo: |
Pvz.: kokio kondensatoriaus reikia sitoje schemoje (suprantu kad 1 mikroFarado), bet kaip zinoti koki pirkti pvz.: http://www.lemona.lt/lemona/servlet/ItemDetailsServlet?id=310913&type=ITEM cia parasyta 1uF 50V ka reiskia 50V?
Jeigu i sita schema jungsiu kad ir 0.1uF, 1mF ar dar kokius, kaip tai paveiks mano LCD? Paprasciausiai neveiks ar ji sugadinsiu?
kokia srove bus sitoje grandineja?
jeigu bus didesne negu 50 Voltu tai tada ir kondiko V turi buti didesnis. Kondiko V negali buti mazesnis negu yra grandineje. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 19:03 |
|
|
|
|
Supratau, o kaip suzinoti man reikiama itampa schemoje (gal prie kokios itampos jungiu pvz.: 5v tai ir reikia 5v kondensatoriaus) ir jeigu as paimsiu kondensatoriu is radijos ar dar ko tai kaip suzinoti jo darbine itampa?
Ir kaip dar zinoti koks yra kondensatorius mF, uF, pF ir t.t. |
|
Paskutinį kartą redagavo koRnass, 2006 08 12, 19:07. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 12, 19:03 |
|
|
|
|
| aqmas rašo: |
jeigu bus didesne negu 50 Voltu tai tada ir kondiko V turi buti didesnis. Kondiko V negali buti mazesnis negu yra grandineje. |
Nuo kada srovė matuojama voltais  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 12, 19:07 |
|
|
|
|
| Darius rašo: |
| aqmas rašo: |
Nuo kada srovė matuojama voltais  |
ups suklydau  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 19:10 |
|
|
|
|
Supratau, o kaip suzinoti man reikiama itampa schemoje (gal prie kokios itampos jungiu pvz.: 5v tai ir reikia 5v kondensatoriaus) ir jeigu as paimsiu kondensatoriu is radijos ar dar ko tai kaip suzinoti jo darbine itampa?
Viskas parašyta ant kondensatoriaus, o ypač ant elektrolitinio. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 19:10 |
|
|
|
|
Dažniausia būna parašyta įtampa arba perkant paprašai geriau palikti su atsarga įtampą pvz. schema veikia nuo 5v o tu įdedi kokius 10v darbo įtampos konderį, kiek iš kompo išeina voltų tai negaliu pasakyti manyčiau iki 12v  |
|
|
|
|
|
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 19:14 |
|
|
|
|
Jungsiu i LPT (itampa 5V) man kazkas sake kad cia tinka tik keraminiai kondensatoriai, tai teisybe ar ne? Yra tikimybe sugadinti LCD jeigu netinka elektroninis, o as ji pajungciau???
Sorry bet dar klausiu jei desiu sakykim 10uF gerai ar ne? |
|
|
|
|
|
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 19:20 |
|
|
|
|
Jungsiu i LPT (itampa 5V) man kazkas sake kad cia tinka tik keraminiai kondensatoriai, tai teisybe ar ne? Yra tikimybe sugadinti LCD jeigu netinka elektroninis, o as ji pajungciau???
Sorry bet dar klausiu jei desiu sakykim 10uF gerai ar ne? |
Dedi koks parašytas tai yra 1mikF (jei gerai įmatau) ir kad būtų virš 5v darbinės įampos ir keramikinis. |
|
|
|
|
|
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 19:25 |
|
|
|
|
Bet tame ir beda kad ant keramikiniu tik numereliai parasyti. Pirmiau jau uzdaviau apie tai klausimu (ar galima pamatuoti, kaip suzinoti, ar sugadinsiu ir pan. bet niekas neatsake), o mano mieste (Kaisiadoryse) elektronikos parduotuves nera tai noriu is radijo pajimt ar pan.  |
|
|
|
|
|
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 19:28 |
|
|
|
|
Bet tame ir beda kad ant keramikiniu tik numereliai parasyti. Pirmiau jau uzdaviau apie tai klausimu (ar galima pamatuoti, kaip suzinoti, ar sugadinsiu ir pan. bet niekas neatsake), o mano mieste (Kaisiadoryse) elektronikos parduotuves nera tai noriu is radijo pajimt ar pan.  |
svabu, kad būtu 1ikrF ir dėk tikrai bus virš 5v nesuk sau galvos iš radijos išimk |
|
|
|
|
|
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 19:31 |
|
|
|
|
| tai kaip suzinot ar 1uF ba paskiau dar sukeps ir LCD o jo tai nenoriu ismest |
|
|
|
|
|
 |
Apie kondensatorius |
Parašytas: 2006 08 12, 19:33 |
|
|
|
|
| tai kaip suzinot ar 1uF ba paskiau dar sukeps ir LCD o jo tai nenoriu ismest |
Velnias neatsimenu kaip berots kažkur buvo Dariaus paklausk jis tikrai turėtų žinuoti.  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |