|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 04, 23:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » PCB gamyba
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 20, 21:23 |
|
|
|
Sveiki, darau tokį kursinį projektą ir man reikia pasidaryti kelis jutiklinius mazgus. Nesu niekada trasavęs, tai pažiūrėjau youtube kaip tai daryti, kažką pasidariau, viskas lyg ir gerai. Tai va dabar reikia kažkaip tą plokštę atsispausdinti. Pats nelabai noriu to daryti, nes nemoku + gan siauri takeliai(0.3 mm), tai gal galit parekomenduot kas LT tai daro? Arba gal kažkas iš forumo gali padaryti? Kaina sutarsim Nes man reiktų dabar tik 1 vnt. pasibandymui ar viskas veikia
Ai dar klausimas gal yra kažkokių akivaizdžių klaidų mano schemoj?
http://oi68.tinypic.com/65r8k4.jpg |
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 21, 18:47 |
|
|
|
Tai cia uz diplominio pirkima/pardavima, o jei sodintu uz korepeticija, tai bene visi universitetu ir kolegiju destytojai, bei mokyklu ir gimnaziju mokytojai butu po N kartu atsedeje...
P.S. si foruma irgi jau butu po teismus uztampe, nes cia irgi imanoma kazka "nuplagijuoti" |
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 21, 22:52 |
|
|
|
Na aš studijuoju ne elektroniką ir šio projekto uždavinys nėra pagaminti PCB Tiesiog man jos reikia ir atsispausdinčiau pas kiniečius tik, kad laukt labai ilgai reiks, o aš skubu Gal ir pats pabandyčiau pasigaminti tik klausimas ar apsimokės pirktis visus reikalingus įrankius dėl 1 plokštelės? |
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 22, 09:03 |
|
|
|
Kreipkis į Elekon. Jie gali tokią plokštę išfrezuoti. |
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 25, 18:24 |
|
|
|
Viskas tinka tik ar gausis iš pirmo bandymo be praktikos tai klausimas. |
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 25, 18:56 |
|
|
|
O gal dar zinot kokiu atstumu kiek laiko reiks svitinti naudojant tokia lempa? Aisku pasibandysiu, bet bent jau, kad apytiksliai zinociau |
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 25, 21:00 |
|
|
|
Tai kad yra forumiečių, kurie labai greit ir kokybiškai gamina tas plokštes. Dėl vienos tikrai neapsimoka terliotis, iš pirmo karto nepagaminsi.
"Darbo, remonto, paslaugų" skiltyje pasieškok. |
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 25, 21:24 |
|
|
|
Na man veliau ju reiks 4 tai manau pats darysiu: pasibandysiu su pavyzdziais kol gausis, O kuri sio proceso dalis sudetingiausia? manau sunkiausia tinkamai apsvitint? Su esdinimu neturetu gal kilt problemu? |
|
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 25, 23:08 |
|
|
|
Dvipusė plokštė kaip pirmiems kartams gal kiek ambicinga, bet įveikiama. Sudėtingiausia pirmus kartus bus sulygiuot apatinį ir viršutinį sluoksnius, kad nebūtų persistūmę, nes kitu atveju perėjimai tarp sluoksnių nesueis. Kai atsispausdinsi skaidres, iškarto jas sukarpęs sulygiuok ir taip sulygiuotas susisek kokiu krokodilu. Tada tarp jų galima kišti dvipusę plokštę su fotorezistu ir eksponuoti. Labai svarbu perverčiant švitinimui kitą sluoksnį, tai padaryti taip, kad plokštė nepersislinktų skaidrių atžvilgiu, nes tada vėl nesueis sluoksniai.
darjiaus7 rašo: |
Na man veliau ju reiks 4 tai manau pats darysiu: pasibandysiu su pavyzdziais kol gausis, O kuri sio proceso dalis sudetingiausia? manau sunkiausia tinkamai apsvitint? Su esdinimu neturetu gal kilt problemu? |
Kaip jau ir minėjau, sudėtingiausai tikriausiai bus išlaikyt sluoksnių pozicijas.
O gal dar zinot kokiu atstumu kiek laiko reiks svitinti naudojant tokia lempa? Aisku pasibandysiu, bet bent jau, kad apytiksliai zinociau Smile |
Naudoju tokią pačią lempą kaip ir nuorodoje. Paprastai švitinu ~10cm atstumu tarp plokštės ir lempos ir tą darau apie 12-15min.
Taip pat, pasistenk, kad skaidrės piešinys būtų atspausdintas kiek galima "riebiau", taip užtikrinsi, kad ir palaikęs ilgiau, neperšviesi atspausdintų vietų. |
|
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 26, 00:02 |
|
|
|
Dėkui už patarimus Na mėginsiu kažkaip pritvirtint, kad stabiliai abu sluoksniai laikytųsi. Pranešiu kaip seksis kai pradėsiu daryti |
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 26, 18:54 |
|
|
|
Dar turiu klausimą:
Ar panaudojus šiuos tirpalus (kur nurodžiau linkus) juos galima panaudot pvz po kelių dienų? |
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 26, 21:04 |
|
|
|
Dar turiu klausimą:
Ar panaudojus šiuos tirpalus (kur nurodžiau linkus) juos galima panaudot pvz po kelių dienų? |
Galima. |
|
|
|
|
|
PCB gamyba |
Parašytas: 2017 02 27, 10:49 |
|
|
|
Vietoj ryškalo galima naudoti kurmį, kuris ne tik pigesnis, bet ir užteks ilgam (vienai plokštei užtenka šaukšto) ir negaila po kiekvieno ryškinimo panaudoti pagal paskirtį - įpilti į kriauklę
Pakartotinai naudoti persulfato nepatariu - bus kaip man. Beje, persulfato negalima laikyti uždarame hermetiniame inde - gali sprogti. Dėl šių priežasčių man labiau patiko geležies chloridas, tik dabar jo nebeparduoda...
Ir ar tikrai būtina dvipusė plokštė? Jei kitoje pusėje tik keli takeliai - paprasčiau juos bus sujungti laideliais, nei tiksliai atitaikyti antrą pusę. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|