|
Forumas » Elektronika žaliems » ŽD filtras
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 6 iš 6 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
|
 |
ŽD filtras |
Parašytas: 2016 10 30, 20:03 |
|
|
|
|
| Taip, pukiai zinau, reik aktyvines zemu dazniu schemutes kuri jungiama ant iejimo ir yra matinama 12V |
|
|
|
|
|
 |
ŽD filtras |
Parašytas: 2016 10 30, 20:21 |
|
|
|
|
Ką reiškia žemų dažnių schemutė? Gal visgi žemų dažnių filtras? Bet ir šituo atveju reikia tikslumo - aktyvus filtras dvijuostei-trijuostei akustinei sistemai su 300-500Hz filtravimo dažniu, ar filtras žemų dažnių kolonėlei (subui) su 20-25Hz apatiniu dažniu jei dėžė atvira, ir reguliuojamu viršutiniu kirtimo dažniu 80-150Hz, su L+R sumatorium ir galbūt fazės reguliavimu.
Reiktų kažkaip išmokti uždavinėti išsamius klausimus, kaip rašoma forumo taisyklėse. O ne <reikia schemutės>, o jūs jau spėliokit ko man reikia. Tiesa - pasinaudojus forumo paieška rasi tiek vieno, tiek kito filtrų schemas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
ŽD filtras |
Parašytas: 2016 10 30, 20:39 |
|
|
|
|
Buvo cia anksciau forume schemute su tranzistoriuku bc546, bet dabar nerandu ir nuoroda neveikia, ir ko tai goglei knisaus neradau, o ji man patinka tuo kad elementari, ir pukiai veikia (deje jos nebeturiu, buvau sulitaves ir atidaviau seniai)
Taip man reikia zemu daznu garsiakalbiui su atvira deze filtriuko ant stiprintuvo iejimo |
|
|
|
|
|
 |
ŽD filtras |
Parašytas: 2016 10 31, 09:53 |
|
|
|
|
Butent, aciu labai ))) |
|
|
|
|
|
 |
ŽD filtras |
Parašytas: 2016 10 31, 13:24 |
|
|
|
|
| Edgarasxxl rašo: |
Butent, aciu labai ))) |
Gal šita schema ir gera, bet man trūksta logikos joje. Pagal nominalus gaunasi 150Hz 3dB oktavai, bet žiūrint į lygiagrečiai sujungtus 33nF ir 68nF atrodo kad schema buvo paimta kaip 6dB oktavai bet aukštesniam dažniui, ir kažkas nesuprasdamas filtro nominalų reikšmės paprasčiausiai išėmė vieną varžą ir gavo 150Hz filtrą.
Edgarasxxl - pabandyk pakeisti 33nF ir 68nF į konderius po 0.1uF, ir juos viršuje sujunk per 10kOm varžą. |
|
|
|
|
|
 |
ŽD filtras |
Parašytas: 2016 10 31, 14:53 |
|
|
|
|
| Okey, kaip gaminsiu tai pabandysiu... as pamenu kaip ji anksciau klijavau tai dejau kaska tokio apie 100nf kondikus, bet be varzu, tai zemas buvo gilesnis, jokiu balsu isgirst zemame praktiskai negalma buvo |
|
|
|
|
|
 |
ŽD filtras |
Parašytas: 2016 11 11, 13:49 |
|
|
|
|
Vietoj bc546 tranzisotoriaus galma panaudoti kuri nors is siu tranzistoriu?
bc337 2n3904 ar c945 ? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |