|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 20, 12:41. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » LCD Voltmetras
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 09, 20:04 |
|
|
|
Turiu LCD LM16A21. Gal kas turite kokią nors voltmetro shemą kuriai tiktų šis ekranas? Kaip man reiktų jį (voltmetrą) pasigaminti? |
|
_________________ <--NoMore--> |
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 09, 21:05 |
|
|
|
Vien su LCD nieko nepadarysi .Ryt -poryt paziuresiu ,kazkur turejau schema su PIC ir berods LM358 ,tiesiogiai matuoja tik iki 2.048v bet pastacius dalikli gali nors ir 200v.Tik cia jau labai brangus malonumas iseis ,galima visa tai padaryti ir pigiau. |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 10, 12:41 |
|
|
|
Tai čia savaime aišku, kad vienas LCD nieko nepadarys. O šiaip man iki kokių 18 voltų reikia. Nuolatinės žinoma. |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 11, 12:35 |
|
|
|
Ok. O tai jei man reikės 18v? |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 11, 17:34 |
|
|
|
Darai varzini dalikli is 10 ir tada galesi matuoti iki 20.48v .Tiesa dar patikslink koks ten pas tave tas LCD ,kiek as suprantu tai jis turetu buti 2x16 su kontroleriu HD44780. |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 12, 11:37 |
|
|
|
Jo. 2x16 su kontroleriu HD44780. O kaip varžinis daliklis atrodo? |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 12, 21:18 |
|
|
|
Varzinis daliklis labai elementarus daiktas .Tarkim tu matuosi 20v ,tai paimi dvi varzas viena 10k kita 1k ,sujungi jas nuosekliai ir pajungi 10k i + o 1k i - ,savo matavimo prietaisa jungi minusa prie minuso o + i ta vieta kur varzos sujungtos tarpusavyle.Taip gali pasidaryti dalikli ant kiek nori voltu.Varzas as paemiau labai apytiksliai ,kai pats darysi pasiskaiciuok ir dar pamatuok ar tikrai R susijungimo vietoje tikrai turi 10 kart maziau ,nes priesingu atveju mikruskei LM358 gali labai nepatikti jei gaus kokius 5v.Jei nori gero tikslumo varzas naudok su maza procentine paklaida . |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 12, 21:23 |
|
|
|
Jei isieis pasidaryti, galesit smulkiau aprasyti kaip pasidaryti? |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 12, 21:48 |
|
|
|
Tik neuzmirskit kad schema su pic'u, kuri dar uzprogramuoti reikia! Vien sulituoti neuzteks. |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 13, 07:41 |
|
|
|
Nu taip ,PIC programinti tikrai reikia (HEX yra duotas).Tad jei su situo reikalu bedos tai duok zinia padesiu .Kiek suprantu tu is Vilniaus. |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 13, 11:45 |
|
|
|
Jo aš iš vilniaus. Reikės bandyti darytis. O jei ką tai kreipsiuosi į tave.
Šiaip va šitą schemą galima būtų ir į patį puslapį įkelti:) |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 13, 12:00 |
|
|
|
Kaip susipazinimui su PIC gal ir galima tokias schemas daryti.Bet man asmeniskai butu labai gaila toki LCD panaudoti tokiam varganam projektui.Kitas dalykas jei jis dar ka nors rodytu ,kokius nors parametrus.Seip vien tik voltmetra ar ampermetra geriau rinkti ant ICL serijos mikruskiu ,gausis pigiau o darys ta pati.ICL yra visokiu ir kad rodytu ant LCD (tik be kontrolerio) ir sviesdiodiniu indikatoriu. |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 13, 12:04 |
|
|
|
Supranti, aš turiu tokius 3 LCD tai man kaip ir negaila:) O gali man ką nors plačiau apie ICL ? |
|
|
|
|
 |
LCD Voltmetras |
Parašytas: 2004 08 13, 12:24 |
|
|
|
O labai gerai ,buk zmogus keiciam viena tavo LCD 2x16 i mano 1X8 su pasvietimu.Nu ir dar kuom nors pagelbesiu.1x8 man per mazas o tau ant voltmetro bus kaip tik.O del ICL tai ju kruva ,pagal poreikius ir kaina pvz.ICL7106,7107,7126,7136 ir dar kruva.Is principo daro jie visi ta pati tik skiriasi maitinimas ir kokius indikatorius valdo.Evita ju turi bet DIP korpuse jie brangus o SMD kaina normali.Kaip argumenta galiu pasakyti kad butent sios mikruskes stovi daugelyje multimetru.Pries keleta metu as surinkau toki voltmetra savo maitblokiui tai veikia iki siol ,tik naudojau rusiska analoga (tada ICL buvo labai brangus). |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |