|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 15, 17:31. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Noriu ismokti atlikti elektros montavimo darbus
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
Noriu ismokti atlikti elektros montavimo darbus |
Parašytas: 2016 07 06, 21:41 |
|
|
|
Sveiki forumieciai, kaip matote esu naujas narys sioje bendruomeneje, todel is anksto atsiprasysiu,jeigu sia tema sukuriau ne jai skirtoje vietoje.
Taigi ko as noriu is jusu paprasyti?
Man 22-eji metai, gyvenu UK (neperseniausiai), nuo rugsejo einu mokytis elektriko kursu part time stai cia https://www.ableskills.co.uk/electrical-courses/jib-gold-card-electrical-training-course/
kadangi atejo tas metas,kaip reikia apsispresti ka noriu veikti gyvenime, laiku negalvojau, todel kaip alternatyva renkuosi elektriko profesija, kadangi, tai dar mane ir traukia.
a
Bet yra vienas BET, elektroje esu zalias, siuo metu mokinuosi anglu kalba terminus, bei bandau susipazinti su paciu esminiu principu, zengtti pirmus zingsnius, kad susimokejus gan solidzia suma uz mokslus, ateiciau bent kazkiek jau suprasdamas.
Po truputi iki rugsejo menesio pas dede kompanijoje kiek imanoma apsimokysiu pagrindu, bet kadangi kompanija uzsiema statybos darbais, tai daug praktikos neapturesiu, siandien buvo pirma diena mano gyvenime kuomet dirbau elektros darbus, taigi reikejo issivedzioti instaliacija rozetem per lubas aplink visa auksta, tai suzinojau,kad tam naudojamas 2.5mm laidas, ir kad visa tai turi apeiti ratu ir vel grizti iki ivado.
O nuo rugsejo kuomet pradesiu studijas, ir kaip viliuosi, kad jau kazkiek busiu apsimokes bent pagrindu, dirbsiu elektriko padejeju, tai gausis kaip ir praktika iskarto papildoma dar.
Taigi noreciau jusu paprasyti, kad nukreiptumete mane tinkama linkme, pateiktumete naudingu nuorodu, straipsniu, patarimu kaip tobuleti ir nuo kokios informacijos pradeti esant zaliam ir norint tapti elektriku atliekanciu darbus pramoniniuose objektuose.
Dekoju uz jusu laika bei pagalba! Zavaus laiko jums! |
|
|
|
|
|
|
Re: Noriu ismokti atlikti elektros montavimo darbus |
Parašytas: 2016 07 07, 15:15 |
|
|
|
Tiesiog įsidarbini kur nors kur yra žmonių iš kurių gali mokytis ir mokaisi. Aš pats elektrikas nuo 4 metukų, nes man tai patiko ir nelabai įsivaizduoju kaip kitaip galima išmokti. Vien knygų skaitymas daug naudos neduos, jei žmogui tai nėra įdomu, jei žmogus tai daro iš reikalo "nes kažką reikia daryti".
Internete informacijos pilna, manau anglų kalba net daugiau nei lietuvių. Tik reikia atsirinkti informacijos šaltinius, kad nebūtų įsitikinimų, kad "naudojamas tik 2,5 mm laidas ir ir kad visa tai turi apeiti ratu ir vel grizti iki įvado" nes tikrai ne visada taip daroma, ne visada taip galima daryti ir tik kai kuriose šalyse toks būdas yra populiarus.
Aš nebuvau UK nežinau kaip ten vykdomi elektros montažo darbai, kiek suprantu ten gaunami išsamūs brėžiniai ir tiesiog dirbi pagal juos, pačiam galvoti nedaug reikia (skirtingai nuo to kas įprasta čia, Lietuvoje) |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 11, 22:34 |
|
|
|
As tau labiausiai rekomenduociau pirma tvirtai ismok pacius pagrindus, realiai butent tai, ka mokykloje moke per fizikos pamokas. Ismok omo desni, kodel srove priklauso nuo varzos. Pasiimk (ar nusipiesk) akumuliatoriu, lempute bei jungtuka ir bandyk juos sujungti, kad lempute paprasciausiai junginetum. Namuose vedziojamos pacios primityviausios elektros grandines ir tau uztenka pagrindu, jog butum sioks toks elektrikas, o visi kiti niuansai ateis su laiku. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 12, 08:08 |
|
|
|
lukiuxas rašo: |
As tau labiausiai rekomenduociau pirma tvirtai ismok pacius pagrindus, realiai butent tai, ka mokykloje moke per fizikos pamokas. Ismok omo desni, kodel srove priklauso nuo varzos. Pasiimk (ar nusipiesk) akumuliatoriu, lempute bei jungtuka ir bandyk juos sujungti, kad lempute paprasciausiai junginetum. Namuose vedziojamos pacios primityviausios elektros grandines ir tau uztenka pagrindu, jog butum sioks toks elektrikas, o visi kiti niuansai ateis su laiku. |
Kuriam cia vadoveli perskaitysi kaip teisingai irengti taska kad veliau ji dar ir naudoti butu galima? |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 12, 11:22 |
|
|
|
Citata: |
Kuriam cia vadoveli perskaitysi kaip teisingai irengti taska |
elektros įrenginių taisykles reikia pavartyti. O mokytis fizikos ir apie elektrą reikia kad galėtum suprasti, kaip dirbt saugiai, neužmušant ko nors ir nesugadinant. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 12, 14:26 |
|
|
|
Tai cia specializuoti vadoveliai. Kalba ejo apie mokyklos fizikos kursa. Na nesvarbu turbut. |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 12, 16:40 |
|
|
|
Tai cia specializuoti vadoveliai |
įdomu, kaip nespecializuotas turėtų atrodyt. Vadovėliai skirti specialybės žinioms įgyti, ar kaip? Juk tai ne tas pats, kaip lyginimo lentos vartotojo instrukcija. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 12, 20:03 |
|
|
|
a1girdas rašo: |
Tai cia specializuoti vadoveliai |
įdomu, kaip nespecializuotas turėtų atrodyt. Vadovėliai skirti specialybės žinioms įgyti, ar kaip? Juk tai ne tas pats, kaip lyginimo lentos vartotojo instrukcija. |
Nu bl... Atsiverti mokyklos laiku fizikos vadoveli prisiskaitai apie omo desni, sviesos atspindzius, lesiu lauziamasias gebas ar tai matematines svyruokles ir keliauji dirbt su elektros instaliacija. Beveik 99% po tokiu mokslu nesidominciam zmogui kils klausimas kur jungiklyje nulis ateina. Va cia ir yra bendro pobudzio vadoveliai, t.y. neskirti ji perskaicius eiti dirbt elektriku.
Vienu ar kitu atveju perskaicius kad ir tuos minetus vadovelius tu nieko nepadarysi, jeigu vakar plytas nesiojai, o siandien perskaites vadoveli elektriku nori patapt. Kitaip tariant arba turi turet plota kur galetum ekperementuot, arba eini dirbt uz padejeja ir mokaisi is ismananciu, nes i jungikli atvesta faze su nuliu klientui ispudzio nepadarys O tokiu yra, ir net pazistu.
p.s. nieko neturiu pries temos autoriu, tik visada maloniau, kai klientas/darbdavys tave prisimena is gerosios puses. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 12, 22:29 |
|
|
|
jei nori dirbti su elektra reiketu bent zinoti kas tai yra
itampa
srove
kuo skiriasi kintama itampa nuo nuolatines
kuo skiriasi kitama srove nuo nuolatines
kai tai yra varza
kaip ji priklauso nuo laidininko medziagos ,ilgio diametro ar kontakto kokybes
kodel laidas kiasta per ji tekant srovei
situos dalykus reikia gerai suprasti
visa kita yra visokios normos , reikalavimai, kurie kiekvienoj valstybej gali skirtis |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 12, 23:18 |
|
|
|
Andriuha jei bandai pasakyti, kad vidurinės kurso pagrindų permažą tai žinoma tu teisus, čia tas pats jei po vidurinės anatomijos kurso eitum dirbti chirurgu . |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 13, 06:17 |
|
|
|
nes i jungikli atvesta faze su nuliu klientui ispudzio nepadarys |
ar tik atrodo man taip ar iš tikrųjų šioje temoje yra nežinančių, kad kai kur taisyklėmis reikalaujama jungikkyje atjungti ir fazę ir nulį? Šiaip ar taip toks sprendimas yra saugesnis daugumoje atvejų. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 13, 07:35 |
|
|
|
kai kur taisyklėmis reikalaujama jungikkyje atjungti ir fazę ir nulį? |
Apšvietimo jungiklyje? Ne tikrai nežinau tokių taisyklių. Apšviesi neišmanėlį? Yra tokie reikalavimai sprogioje aplinkoje, bet ne apšvietimui. Ir dar - parodyk man prašau tokį jungiklį.
Šiaip ar taip toks sprendimas yra saugesnis daugumoje atvejų. |
Taip, bet yra papildomų sąlygų. Pvz. nulis turi būti atjungiamas vėliau nei fazė ir prijungiamas anksčiau nei fazė. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2016 07 13, 08:40 |
|
|
|
nes i jungikli atvesta faze su nuliu klientui ispudzio nepadarys |
ar tik atrodo man taip ar iš tikrųjų šioje temoje yra nežinančių, kad kai kur taisyklėmis reikalaujama jungikkyje atjungti ir fazę ir nulį? Šiaip ar taip toks sprendimas yra saugesnis daugumoje atvejų. |
Man irgi įdomu pasidarė- kur , imant eilinę elektros instaliaciją, galioja tokie reikalavimai? Ir gal galima bent kažkokias nuorodas į tai reglamentuojančią dokumentaciją? |
|
_________________ Pasaulyje pilna kenksmingų dalykų. Vienas jų - aš. |
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|