|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 31, 01:04. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Garso stiprintuvai » Kaip izeminti?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 04, 20:15 |
|
|
|
tai va sveiki visu pirma.....reikalas tame kad as nesu labai kietas "elektrikas"...bet dabar konstruoju pirmaji savo garso stiprintuva...tik beda kad nelabai zinau kaip gerai izeminima padaryt?..ar izeminimas priklauso nuo korpuso medziagos? ir kaip?....aciu... |
|
|
|
|
|
Re: Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 05, 10:54 |
|
|
|
na jei korpusas stiklinis ar plastikinis tai nelabai tu ji izeminsi, o siaip didelio skirtumo ner ar deze aliumine ar plienine. svrbiausia visas zemes viename taske sujungti, kad niekas nafonuotu |
|
|
|
|
|
Re: Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 05, 11:58 |
|
|
|
Manijakas rašo: |
na jei korpusas stiklinis ar plastikinis tai nelabai tu ji izeminsi, o siaip didelio skirtumo ner ar deze aliumine ar plienine. svrbiausia visas zemes viename taske sujungti, kad niekas nafonuotu |
Yra geresnis būdas.Eini į kiemą, įkali į žemę tris armatūros strypus po 3m ilgio, kad susidarytų trikampis, kurio kiekviena kraštinė 3m, tada tuos strypus sujungi ir atvedi laidą iki stiprintuvo.Va čia ir bus tikras įžeminimas, tiesiog mirtinas
Taip kad reikia pirma išsiaiškinti prieš klausiant šiame skyriuje:ko tau reikia stiprintuve ar ekranavimo ar įžeminimo O jei nėra supratimo ir praktikos tai geriausiai tokius klausimus uždavinėti tam skirtame "žalių" skyrelyje |
|
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 05, 13:22 |
|
|
|
Ne, nu baikim bajerius Nuo kada pradėsim samopalus stiprintuvus įžeminti? Pirma jį reikia išviso pasidaryti Bet čia matosi kad žmogus nelabai išviso gaudosi kas yra kas. Jis ne tik kad neskiria įžeminimo nuo ekranavimo, bet ir kuo skiriasi elektrikas nuo elektronikos mėgėjo.
Cituoju autorių: "reikalas tame kad as nesu labai kietas "elektrikas"...bet dabar konstruoju pirmaji savo garso stiprintuva...tik beda kad nelabai zinau kaip gerai izeminima padaryt?.."
Na tai aš ir patariau kaip "elektrikui" pradedančiam kaip"gerai įžeminimą padaryti"... |
|
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 09, 06:35 |
|
|
|
ad!
Turi puiku statusa "rimtas patarejas", siulyciau ji pakeist i koki nors "juokdarys" pastarasis labiau titiktu.
Zmogus paklause kas kaip, o tu jau su pasaipa atsakyt skubi.
Del to tavojo budo izemint:
Yra geresnis būdas.Eini į kiemą, įkali į žemę tris armatūros strypus po 3m ilgio, kad susidarytų trikampis, kurio kiekviena kraštinė 3m, tada tuos strypus sujungi ir atvedi laidą iki stiprintuvo.Va čia ir bus tikras įžeminimas, tiesiog mirtinas Laughing Wink
Ce is savosios bendro supratimo apie fizika praktikos turbut prisiminei tokia konstrukcija? Tik manau jog nelabai tada pats supratai ka dirbai- ar tai antena palidovinei sistemai, ar tai zaibolaidi stiprintuvui. |
|
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 09, 18:22 |
|
|
|
visu pirma noriu atsakyt ad....del to "elektriko"....jei as taip parasiau tai tikrai nereiskia kad as neskiriu kas yra elektrikas ir kas elektronikos megejas....patikek skiriu...ar tu nepastebejai kad zodis elektrikas yra paimtas i kabutes?...ar tu tik siaip esi durnas ir nesuprantu ka lietuviu kalbos skyryboje reiskia kabutes?....ir is vis buciau dekingas kad nepatarinetum jei neturi protingu minciu....zinok zinau kas yra tas izeminimas...tik norejau pasiklausti kitu protingu (ir greiciausiai daugiau nusimananciu) zmoniu nuomones....
visiems kitiems dekoju uz atsakymus...daugiau ar maziau man padejot.... |
|
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 10, 11:45 |
|
|
|
Miegas-jama dar kartą pasiskaityk tau duotą nuorodą ir būtent vieno iš kolegų Beveik Elektroniko išsakytas mintis ir gal suprasi kodėl aš tave pzdv... šioj temoj.Šiaip tai esi tikrai dar žalias, tai gal ir tokius klausimus ne pro šalį būtų uždavinėti žalių skyrelyje.
Eta esi naujokas ir ne tau mane fizikos mokyti.O kaip reikia taisyklingai pasidaryti įžeminimą prie namo, jei manim netiki, pasiimk elektrotechnikos vadovėlį arba statybų technines sąlygas ir jei ten rasi ne taip kaip mano parašyta apie taisyklingą įžeminimą galėsi komentuoti mane toliau. |
|
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 11, 09:15 |
|
|
|
miegas-jama rašo: |
visu pirma noriu atsakyt ad....del to "elektriko"....jei as taip parasiau tai tikrai nereiskia kad as neskiriu kas yra elektrikas ir kas elektronikos megejas....patikek skiriu...ar tu nepastebejai kad zodis elektrikas yra paimtas i kabutes?...ar tu tik siaip esi durnas ir nesuprantu ka lietuviu kalbos skyryboje reiskia kabutes?....ir is vis buciau dekingas kad nepatarinetum jei neturi protingu minciu....zinok zinau kas yra tas izeminimas...tik norejau pasiklausti kitu protingu (ir greiciausiai daugiau nusimananciu) zmoniu nuomones....
visiems kitiems dekoju uz atsakymus...daugiau ar maziau man padejot.... |
Na tai jei viską taip gerai supratai, tai dabar man durnam, senam ir neturinčiam protingų minčių paaiškink apie kokį įžeminimą stiprintuvo čia klausei, nes yra skirtingi supratimai kas yra įžeminimas elektros instaliacijos supratimu ir kas yra "žemė" aparatūroje elektronikos ir radiotechnikos supratimu.Gal būt per lietuvių kalbos skyrybos ženklų prizmę tai dabar jau traktuojama kitaip ir žemo dažnio aparatūros masės taškų sujungimas, korpuso ekranavimas dabar jau vadinasi"įžeminimu"?
Jei būtum klauses:kaip sujungti stiprintuvo "mases" ar "žemes" taisyklingai arba kaip padaryti korpuso ekranavimą- būčiau iškart atsakęs, kaip jau ne kartą šiam forume esu žaliem pataręs.Bet kadangi klausimas buvo labai jau literatūriškai perkeltinės prasmės, tai ir nesusilaikiau nuo tokio pat atsakymo |
|
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 14, 10:27 |
|
|
|
ad zinok pasiziurejau...paskaiciau, idomiu dalyku radau....
del to kad esu elektronikok pakankamai zalias tai nesiginciju....bet gi nebutina iskart pyzdavotis...kiti mano klausima suprato,o tu viska pazodziui...nematau as cia tikslo gincytis....ir nenoriu pyktis....
o del to skyrelio zaliems tai zinok kad as cia ne taip seniai esu kad viska zinociau kas kur randasi sitoj svetainej....dar neturejau laiko kad ja visa gerai isstudijuociau...tiesiog radau foruma na ir paklausiau.... |
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 14, 10:43 |
|
|
|
ir tiesa ad, nepyk jei taves izeidziau...tikrai nenorejau....tikrai nesakau kad esi durnas.... |
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 14, 11:22 |
|
|
|
ir tiesa ad, nepyk jei taves izeidziau...tikrai nenorejau....tikrai nesakau kad esi durnas.... |
Na pačiu laiku Aš buvau žvejot, prisipjoviau jaunų berželių šakų, pasiruošiau "beržinės košės" kontekste per vieną kūno vietą įdėti šiek tiek elektronikos teorijos
Na dabar teks palikti šluotai...
na tai kaip ten tas stiprintuvas - ar jau visos masės sujungtos Gal dar ir veikia ... |
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 16, 19:33 |
|
|
|
bet tu biski prie sadistu linkes...
na dar nebaigiau...bet darbai juda.. ..kai viska baigsiu tai butinai pafotografuosiu, aprasysiu kas kaip ir idesiu kad visi matytu.....
tikiuosi veiks....
kaip zuvys? |
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 07 16, 21:44 |
|
|
|
ad rašo: |
Na pačiu laiku :lol: Aš buvau žvejot, prisipjoviau jaunų berželių šakų, pasiruošiau "beržinės košės" kontekste per vieną kūno vietą įdėti šiek tiek elektronikos teorijos :lol: :wink:
Na dabar teks palikti šluotai...
na tai kaip ten tas stiprintuvas - ar jau visos masės sujungtos :?: Gal dar ir veikia :wink: ... |
Elektronikos teorijos į vieną kūno vietą ? Turėtų būti neblogai :)). |
|
|
|
|
|
|
Kaip izeminti? |
Parašytas: 2006 08 01, 22:03 |
|
|
|
temos autoriui:
pats irgi susiduriau su sita problema kai dariausi savo pirmaji stipreka
gali paziureti foto gal kils kokiu minciu
http://public.fotki.com/lm3886/lm3886/
beje iki dabar dar juo atsidziugti negaliu groja kiekviena diena progressive muzikos ritmus
siaip ant foto matosi kad AC grandine yra viename kraste
signalo laidai ekranuoti
visi zemes laidai sujungti i viena zvaigzde
trafui padariau skardini dangti bet jo nauda nesu isitkines manau ir be jo turetu viskas veikti puikiai
korpusas is medzio kartono plokstes (lengvai apdirbamas nes nera kietas)
jokio fonavimo nera
is pradziu kai tik ijungiau surinkes stiprintuva buvo is kazkur pasalinis garsas bet nezinau kur jis pradingo ir iki sios dienos dar nebuvo islindes |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|