|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 05, 12:58. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Kada geriau fotodiodas ir kada fotorezistorius?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Kada geriau fotodiodas ir kada fotorezistorius? |
Parašytas: 2016 03 01, 16:01 |
|
|
|
|
Pas tamstą trolinimo nemažiau. Nežinau kam ir kodėl, bet kiškit man informaciją, kurios turbūt niekad nepanaudosiu.Ir kodėl būten ant fotorezistoriaus ir fotodiodo "užsirovei", nes foto efektą naudojančių puslaidininkių yra ir daugiau. Geriau sakyk kokį uždavinį davė dėstytojas/mokytojas, bus gal greičiau  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 03 01, 16:04 |
|
|
|
|
| Badas rašo: |
Kol kas troliai pirmiauja rezultatu 6:3, nors šio forumo laikytojai tikriausiai įpratę filtruoti žinutes ir ieškoti aukso pelenuose  |
Tai kaip netrolins, jei jau ~90% informacijos jau buvo pateikta, bet tau jos neužtenka. Dar likusieji 9,99% guli čia. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2016 03 01, 16:40 |
|
|
|
|
| hencia rašo: |
| Tai kaip netrolins, jei jau ~90% informacijos jau buvo pateikta, bet tau jos neužtenka. Dar likusieji 9,99% guli čia. |
O galima kazkaip paprasyti visos sios informacijos ir nebuti isvadintam troliu? O gal tiesiog uzdarom foruma ir vietoj jo idedam nuoroda "www.google.lt"? Tai uzdarom ar ne? As ir pats kazkiek buvau pagooglines ir dali informacijos as jau turejau (apie ka prisipazinau jau pirmoj zinutej), bet gyvenime daznai buna visokiu plonybiu, niuansu ir kitokiu idomybiu. Jeigu uzduodu klausima "ar cia jau visi skirtumai" - esu trolis? Argi forumas nera skirtas klausimams? Ar forumas nera skirtas aiskintis plonybems ir niuansams, kurie sudaro 0.01%? Jeigu mano tema paprasta ir nebeliko plonybiu - praeik pro sali nesikabinedamas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 03 01, 16:44 |
|
|
|
|
| diawollo rašo: |
Pas tamstą trolinimo nemažiau. Nežinau kam ir kodėl, bet kiškit man informaciją, kurios turbūt niekad nepanaudosiu.Ir kodėl būten ant fotorezistoriaus ir fotodiodo "užsirovei", nes foto efektą naudojančių puslaidininkių yra ir daugiau. Geriau sakyk kokį uždavinį davė dėstytojas/mokytojas, bus gal greičiau  |
As domiuosi daugybe "nepanaudojamu" dalyku: genu inzinerija, nanotechnologinom, kosminiais skrydziais - nors pats nei skraidysiu, nei genus karpysiu. Man tiesiog idomu. Ar manai kad tik troliai pasauliu domisi? Pats niekada smalsus nebuvai? Pasenai galbut? Jeigu tau nesuvokiama kaip galima abstrakciai kazkuo dometis, vadinasi, nesi tas zmogus, kuris gali kazka kitiems papasakoti. Ne visi gali buti studentais ir ne visi gali buti destytojais. Tai jeigu nesi tas, kuris pasakoja - kodel rasai i tema kurioje klausineja? Tu nesi tas, kuris dalinasi ziniomis, imk pulteli ir perjunk kita kanala. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 03 01, 16:50 |
|
|
|
|
| Aš irgi daug kuo domiuosi, bet pirmiausia internete informacijos ieškau, o ne forume puolu nekonkrečius klausimus uždavinėti. Ir tau siūlyčiau to paties pasimokyti. Nes tau būtų užtekę 5-10 minučių ir 3-4 gūglės rezultatų perskaitymų, kad sužinoti daug daugiau nei šitoje temoje buvo parašyta apie FD ir FR. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 03 01, 17:01 |
|
|
|
|
| O as ir pasieskojau informacijos, bet is kur jums zinoti, jei skaityti nemokate? Ir pirmoj zinutej parasiau, ir dviem zinutem auksciau parasiau apie tai kad parasiau, bet neuzstrigo turbut akyje? Kazkiek infos turejau, bet norejau dar daugiau. Ar gali buti taip, kad pagooglinus dar klausimu lieka? Ar turetu nelikti? Kokiu atveju, tavo manymu, galima sukurt tema siame forume ir nesulaukti priekaistu? O gal tu irgi galvoji, kad reikia uzdaryti saita ir padaryti redirecta i google? Ne? Kam skirtas sis forumas, tam kad pasilinksminti is klausianciojo o gale parasyti "taigi googlej viskas yra"? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 03 01, 17:06 |
|
|
|
|
| LAIDELIS rašo: |
| A kur fototranzistorius. |
Temos ispletimai yra sveikintini. Zaliam zmogui neprivalu formuluoti klausimo pilnai ir taisyklingai, tad visada idomu kai papildo. Man asmeniskai fototranzistoriai atrodo ne tokie praktiski, nes turi tris kojas vietoj dvieju . Bet suprantu kad mano nuomone gali buti subjektyvi. Teoriskai viskas idomu  |
|
Paskutinį kartą redagavo Badas, 2016 03 01, 17:07. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 03 01, 17:06 |
|
|
|
|
Kokios tu dar informacijos nori? Surašyt visiem reikia visus įmanomus prietaisus kur fotodiodas, o kur fotorezistorius panaudotas?
P.S. temos autoriau ar esi kažkokią schemą jau sulitavęs ar sujungęs? Nes kažkaip atrodo esi tik teoritikas, kuriam nieko neišaiškinsi.. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 03 01, 17:09 |
|
|
|
|
| diawollo rašo: |
Kokios tu dar informacijos nori? Surašyt visiem reikia visus įmanomus prietaisus kur fotodiodas, o kur fotorezistorius panaudotas?  |
Rasyti "reikia" rasyti per egzamina. Mano klausimas tiems, kuriems pasakoti malonumas, ne prie prievole. Keletas konkreciu sriciu jau buvo pamineta - vadinasi, misija imanoma. Galbut esi geras studentas, bet nesi geras destytojas. Gal kol kas pabuk skaitytoju
P.S. O kas cia blogo buti teoretiku? Abstraktus smalsumas gal blogas dalykas? Ar i draugu rateli priimate tik praktikus? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 03 01, 17:35 |
|
|
|
|
Teoretikai vienas iš dižiausių blogių. Dėl jų ir rakėtos krenta, ir tiltai griūva, ir žmonės miršta.
Ir taip, draugų rate nelabai teoretikus mėgstu.
O šiaip teoritikai pasižymi gebėjimų patys informaciją rast ir suvirškint. O pats esi matau nei prie tų, nei prie tų. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |