|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 14, 14:08. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Kompiuteriai, jų priedai, periferija » Kaip "nukirsti" wifi stotele?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Kaip "nukirsti" wifi stotele? |
Parašytas: 2016 02 15, 23:34 |
|
|
|
Prisiminiau šitą savo temą. Tai noriu pasakyt, kad stotelė buvo nulaužta
Plius turiu priėjimą prie daugelio stotelių ant to pačio interneto tiekėjo, nes slaptažodį visur tą patį naudoja. Reziumė, reikia daug kartų belstis ir durys bus atidarytos. Čia apie bruteforce  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 02 16, 00:36 |
|
|
|
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 02 16, 12:27 |
|
|
|
Yra daug puikaus softo youtube pamokėliu ir tt. Geriausiai turėti galingesnė wifi plokštė gal net kryptine anteniukę ir geriausiai parsisiusti backtrack linux tpfu dabar kali linux. Kadangi WPA yra beveik nenulaužiamas, reikia gero žodyno. Ir pirmyn  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 02 16, 12:34 |
|
|
|
Šiaip bruteforce tai visų galimų variantu perrinkimas ir tinka tik trumpiems slaptažodžiams. Gal ten jo ir užteko. Šiaip tai imami žodynai. Tik kur jų ieškoti nežinau. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 02 16, 12:39 |
|
|
|
Naudojau Black Track distribuciją, bet jos jau nebėra ir dabar vadinasi Kali berods. O linux password'o hash'ui iškoduot naudojau John the Ripper tūlsą. O žodyno jokio nenaudojau, nes jie labiau pritaikyti anglų kalbai. Jei gerai pamenu naudojau Markov'o metodą, kai buvo generuojami žodžiai pagal tam tikrą modelį kaip žmogus geriausiai įsimena žodžius ( ten balsių ir priebalsių santykis ir panašiai). Tai man pasisekė, kad ten buvo žodis ir keletas skaičių, jei būtų buvę kažkas panašaus į r7{wP<$< ,tai dar iki dabar nebūtų nulaužtas. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 02 16, 12:49 |
|
|
|
O kas dėl WPA nulaužimi, tai bruteforce ten jau nebetinka. Yra kiti metodai, bet ten jau pavargt daug reikia.
WPA lengviausiai nulaužt jei "auka" palikęs ant routerio WPS t.y. 8-ženklis PIN kodas, tai tada pusdienis ar para priklausomai nuo procesoriaus pajėgumų ir esi pas kaimyną tinkle. WPS 8 skaičių PIN kodas turi tik 11,000 kombinacijų. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 02 16, 18:51 |
|
|
|
diavolo rašo:
ten buvo žodis ir keletas skaičių
Visi routerių su tokiom kombinacijom turėtojai dabar pakeis slaptažodžius  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 02 16, 19:18 |
|
|
|
donau rašo: |
diavolo rašo:
ten buvo žodis ir keletas skaičių
Visi routerių su tokiom kombinacijom turėtojai dabar pakeis slaptažodžius  |
Na šiaip reikia normalaus IT švietimo būtent slaptažodžių srityje:
1. turi būti mažųjų raidžių,
2. turi būti didžiųjų raidžių,
3. turi būti skaičių,
4. turi būti specialiųjų simbolių (-=+*!@#$%^&*.,';:")
Bent 3 punktai iš šitos aibės privalomi. Ir pakankamas ilgis ne mažiau 10simbolių. Tokį slaptažodį nulaužti neįmanoma. Su sąlyga jei tai ne tavo augintinio vardas. Ir dar viena sąlyga bet čia jau sistemų programuotojui: sistema po 20 neteisingų bandymų leidžia vartotojui pailsėti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 02 16, 20:00 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Ir dar viena sąlyga bet čia jau sistemų programuotojui: sistema po 20 neteisingų bandymų leidžia vartotojui pailsėti. |
Esmė, kad aš gavau wifi stotelės passwordo hash'ą ir turėjau neribotą bandymų skaičių O kaip hash'ą iškrapštyt čia jau atskira tema.
O dėl "teisingo" slaptažodžio sugalvojimo reik kaltint interneto tiekėjus, kurie patys tokius "stiprius" paswordus sugalvojo.
Nu bet dabar valdau tokį mažiuką tinkliuką iš 40-50 stotelių galiu kažkam internetą atjungt  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 02 16, 20:12 |
|
|
|
Faze0 rašo: |
Lauzejei,eikite vagonu geriau kratu-ne nesamones pezeja. |
Iš tamstos kalbos matosi, kad vagonus tik ir tekraunat. Galbūt ir į kelnes kartais
P.S. Pagrindinė kalba buvo apie prieigos prie wifi stotelės nulaužimą. Ten jokių WPS nėra, o tik 8 ženklų unix slaptažodis.
Ir šiaip kalba eina pie WDS:
 |
|
Paskutinį kartą redagavo diawollo, 2016 02 16, 20:18. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 02 16, 20:26 |
|
|
|
diawollo rašo: |
Ir dar viena sąlyga bet čia jau sistemų programuotojui: sistema po 20 neteisingų bandymų leidžia vartotojui pailsėti. |
Esmė, kad aš gavau wifi stotelės passwordo hash'ą ir turėjau neribotą bandymų skaičių O kaip hash'ą iškrapštyt čia jau atskira tema.
O dėl "teisingo" slaptažodžio sugalvojimo reik kaltint interneto tiekėjus, kurie patys tokius "stiprius" paswordus sugalvojo.
Nu bet dabar valdau tokį mažiuką tinkliuką iš 40-50 stotelių galiu kažkam internetą atjungt  |
Čia ne atskira tema, o vėlgi kažkieno klaida. Hash teoriškai yra vienkryptis algoritmas ir jį tikrai galima nulaužti tai daroma taip: jau yra prigeneruotų hash reikšmių terabaitais ir pagal jas gauni atsakymą vieną ar kelis slaptažodžius. Tačiau tai vėl rodo programuotojų/projektuotojų klaidą. Šiais laikais visur primaišoma "druskos" todėl tokie hash generatoriai neteks prasmės. (Čia kalbu apie MD5 algoritmą) |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 02 16, 20:50 |
|
|
|
Čia ne atskira tema, o vėlgi kažkieno klaida. Hash teoriškai yra vienkryptis algoritmas ir jį tikrai galima nulaužti tai daroma taip: jau yra prigeneruotų hash reikšmių terabaitais ir pagal jas gauni atsakymą vieną ar kelis slaptažodžius. Tačiau tai vėl rodo programuotojų/projektuotojų klaidą. Šiais laikais visur primaišoma "druskos" todėl tokie hash generatoriai neteks prasmės. (Čia kalbu apie MD5 algoritmą) |
Atskira tema. Jei nėra hash'o, tai ką tada išvis decryptint? O, kad hash'ą gaut reik exploitų ieškot, injekcijas daryt arba luažtis su visom durym ir tiesiai prie įrenginio atminties jungtis Ir aišku, tai nereiškia, kad turi hash'ą ir tik laiko klausimas kada sugeneruosi raktą. Bus ne ta "druskytė" ir kapiec.  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |