|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 05, 03:04. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Rankų džiovintuvų variklių gedimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Rankų džiovintuvų variklių gedimas |
Parašytas: 2016 01 30, 21:20 |
|
|
|
|
Evaldai, kas aišku? Ką reiktų keisti? Oro įsiurbimo vietas?
Vytautai, įbrėžimai ir nudaužymai - mano darbas, tik purvai ir dulkės - ne mano, o buvo jau variklyje. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 30, 21:34 |
|
|
|
|
| Remigijus Siauciunas rašo: |
| Evaldai, kas aišku? Ką reiktų keisti? Oro įsiurbimo vietas? |
Kažkaip sunkiai tau daeina, nežinau kaip tu sugebi juos prižiūrėti.
Keisti nieko nereikia, nebent gamintoją/tiekėją. Viskas.
O čia kaip suprantu einama link to kaip padaryti, kad kaip nors pratemptų garantiją, o ten paskui vartotojas lai užsi..sa. O aš tokio požiūrio nepalaikau.
Per tiek rašymo tu taip ir nesugebėjai paaiškint kas konkrečiai sudegė, statoriaus ar rotoriaus apvijos ar dar kas, o svaičiojam apie vandens rezervuaro įtaką ... neaišku kam. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 30, 21:45 |
|
|
|
|
Evaldai dar ir dulkes pamiršai  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 30, 21:47 |
|
|
|
|
| vytautas55 rašo: |
Iš šios foto sprendžiu, kad jam jau senai turėjo pasibaigti garantija.
 |
Istikro... pagal kolektoriaus isdilima galima butu spresti.. kad gan intensyviai prietaisas ekspluatojamas jai per pusmeti taip sepeciai ji sudroze...
Manau greiciausiai gamintojas taupydamas pradejo naudoti viela su prastesne izoliacija ir nemirkyti rotoriu lake... |
|
_________________ ... dazniausiai atsakau as tuo paciu..... |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 30, 21:51 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
O ką dulkės? Tie 0,5 gramo dulkių kurie matosi nebuvo mirties priežastis.
Jeigu po pusmečio eksploatacijos taip nudilęs kolektorius tai daug pasako apie gamintojo "lygį". Man panašu /neretai susiduriu/, kad gamintojas vieną pigų komplektuojančių detalių tiekėją pakeitė dar pigesniu tiekėju.
| Alexx rašo: |
| Istikro... pagal kolektoriaus isdilima galima butu spresti.. kad gan intensyviai prietaisas ekspluatojamas jai per pusmeti taip sepeciai ji sudroze... |
Turbūt norėjai pasakyt iš šūdo padarytas kolektorius? Arba šepetėliai iš abrazyvo  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 30, 22:20 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| Alexx rašo: |
| Istikro... pagal kolektoriaus isdilima galima butu spresti.. kad gan intensyviai prietaisas ekspluatojamas jai per pusmeti taip sepeciai ji sudroze... |
Turbūt norėjai pasakyt iš šūdo padarytas kolektorius? Arba šepetėliai iš abrazyvo  |
Negalima atmesti ir tokio varianto Kinietis gan sukalbamas gamintuojas ... paprase ji pagamint PIGIAU.. - jis ir sutiko ...  |
|
_________________ ... dazniausiai atsakau as tuo paciu..... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 30, 22:56 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| Babajuss rašo: |
O ką dulkės? Tie 0,5 gramo dulkių kurie matosi nebuvo mirties priežastis.
|
Na aš tik paantrinau, kad kaip ir vandens talpa dulkės neturėtų būti priežastis  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 30, 23:39 |
|
|
|
|
Labai šmaikštu.
Suprantu, kad Jums, kurie kasdien knaisiojasi po mikroschemas, variklius ir panašius dalykus - mano problema yra visiškai elementari.. Tačiau, kai aš būdamas studentu, užkaldamas bapkes už elementari priežiūrą - pradedu aiškintis kas ir kaip - esu sodinamas ir man rašoma "2" už tai kad domiuosi ir ieškau sprendimo.
Jei matai, kad klausiu ne to ko turėčiau - ar sunku pasakyti teisingą klausimą? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 30, 23:53 |
|
|
|
|
Būna ir taip, kad pirkėjas įsigyja prekę ir po kurio laiko su paskutinės prekės pirktu garantiniu pristato prekę pirktą prieš kelis metus.
Na niekaip nesiriša toks susidėvėjimas.
Arba ten ne vandens talpa, o rūgšties vonia. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 31, 09:26 |
|
|
|
|
| Remigijus Siauciunas rašo: |
Jei matai, kad klausiu ne to ko turėčiau - ar sunku pasakyti teisingą klausimą? |
Žmogau - tau pačioje pradžioje labai normaliai, be jokių išsidirbinėjimų buvo paaiškinta - kaltas gamintojas, nes padarė blogą gaminį. Išsidirbinėjimai prasidėjo vėliau kai pradėjai po kelis kartus kartoti tuos pačius gana kvailus klausimus. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 31, 09:33 |
|
|
|
|
| vytautas55 rašo: |
Būna ir taip, kad pirkėjas įsigyja prekę ir po kurio laiko su paskutinės prekės pirktu garantiniu pristato prekę pirktą prieš kelis metus.
|
Čia matyt ne tas atvejis, nes jei gerai supratau autorius prižiūri tuos džiovintuvus ir atstovauja labiau pardavėjo, o ne vartotojo interesus. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2016 01 31, 10:51 |
|
|
|
|
Buvo labai panaši situacija su kinietiškais dulkių siurblių varikliais.Patys varikliukai 12V hermetiški negauna nei dulkių nei drėgmės.Po mėnesio
išdegdavo kolektorius.Siurblių gamintojas pareiškė pretenzijas kiniečiams dėl nekokybišku variklių.Problema tik ta kad parduoti dideli kiekiai prekių su nekokybiškais varikliais o garantinius įsipareigojimus reikia vykdyt.
Kodėl išdega kolektorius niekas neaiškino,tiesiog "blogi varikliai"keičiam i naujus (irgi kinietiškus) tik jau kito gamintojo... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 31, 10:56 |
|
|
|
|
| Matai, aš neieškau kaltų. Man neįdomu ar tiekėjas grybas, ar klientas lopas. Aš ieškau tik Kodėl? ir kaip tą išspręsti. Tik todėl čia visko ir paklausiau. Nes pasakyti, kad kalta viena ar kitapusė - lengva, o kaip nustatyti pačią bėdą - jau kita. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2016 01 31, 11:20 |
|
|
|
|
Kolektorinis variklis, kolektorius apdegęs-
Vienas dalykas nepasakytas- ar tie varikliai tiesiogiai pasileidžia nuo tinklo, ar per kažkokią paleidimo schemą, kuri riboja paleidimo srovę? Jei srovės ribojimo nėra, variklis, imho, ilgai netrauks.
Panašius variklius, darbo režimas irgi panašus- pasileidžia kas 3 minutės, dirba 0,5 min- teko matyti. Niekas nepadėjo,degdavo po kelių mėnesių, darėme paleidimo schemą.
Vėliau buvo nuspręsta pirkti kitokius siurblius, juose asinchroninis variklis, tie laikydavo ilgai |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |