|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 05, 16:55. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Elektros instaliacija blokiniame name
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Elektros instaliacija blokiniame name |
Parašytas: 2015 11 15, 10:49 |
|
|
|
|
Gaisrininkai triuksmo,dulkiu(higienistai taip pat) analizatorius turi.Ar tau as ta strabarieza siulau?Jo,prisipirk irankiu uz 2000 euru ir davai buta savo instaliuot,normaliai cia tempi.Pratemk smegenine platesniam mastimui  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 15, 11:00 |
|
|
|
|
| Sembo rašo: |
Jo jo ypac gaisrininkai ir darbo inspekcija ta pacia minute prisistato vos tik perfa uzkuri |
... Lietuvoje vargu... bet Warsuvoj ... net uzdaram miestelije su vidinia apsauga policija gan greitai prisistato jai koki sekmadieni pradesi sienas baladoti...  |
|
_________________ ... dazniausiai atsakau as tuo paciu..... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 15, 14:52 |
|
|
|
|
| remia rašo: |
Jo,prisipirk irankiu uz 2000 euru ir davai buta savo instaliuot,normaliai cia tempi.Pratemk smegenine platesniam mastimui  |
Grynas turginio cigono mastymas isiulyt šūdą. Vietoje to tavo šūdo galima porai dienu issinuomot normalius irankius, su kuriais greitai ir svariai (salyginai) atliksi darba. Dar suprasciau jeigu koks perfas butu, tai gali ir ateityje panaudot, o kur det strabarieza po to kai atlikti remontai? laukt kol sekanti karta reikes pakeist varinius laidus? Pratemk smegeninia bisk |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 16, 23:04 |
|
|
|
|
| O iki kurios vietos tokiame bute dažniausiai ateina kabelis nuo skydo. T.y pirmas taškas nuo kurio viskas išsiskirsto į rozetes ir jungiklius |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 17, 00:10 |
|
|
|
|
| svyturiob010 rašo: |
| O iki kurios vietos tokiame bute dažniausiai ateina kabelis nuo skydo. T.y pirmas taškas nuo kurio viskas išsiskirsto į rozetes ir jungiklius |
Kabelis is skydo ateina iki skydelio, kuris bus tavo bute (skydelio dydi renkiesi pagal tai, kiek moduliu esi suplanaves det + 20-30% rezervo). Skydelis bute dazniausiai buna prie lauko duru sienineje spintoje (jei tokia bus) arba tiesiog ten, kur maziausiai kliuna. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 17, 06:53 |
|
|
|
|
| Sembo rašo: |
| Kabelis is skydo ateina iki skydelio, kuris bus tavo bute. |
Čia žiūriu dabar tokia mada bute montuoti skydelius. Kas man gali paaiškinti nx jis ten reikalingas su sąlyga kad laiptinės skyde yra vietos bent 2 automatams ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 17, 07:00 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| Kas man gali paaiškinti nx jis ten reikalingas su sąlyga kad laiptinės skyde yra vietos bent 2 automatams ? |
Kad iš laiptinės skydo nuotėkio relės nenupi..tų  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 17, 07:47 |
|
|
|
|
| hencia rašo: |
| Kas man gali paaiškinti nx jis ten reikalingas su sąlyga kad laiptinės skyde yra vietos bent 2 automatams ? |
Kad iš laiptinės skydo nuotėkio relės nenupi..tų  |
Na nebent dėl to, bet kai man per 10 metų nenup..so tai apie tai nesusimasčiau. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 17, 09:18 |
|
|
|
|
| ................... Kas man gali paaiškinti nx jis ten reikalingas su sąlyga kad laiptinės skyde yra vietos bent 2 automatams ? |
O jei dedi daugiau automatų?
Nx reikia? Dėl patogumo... Kai dariau pas save, tai padariau 2 grupes apšvietimui ir 4 grupes rozetėms - kai reikia kažką padaryt/prikišt nagus labai patogu
Dėžutėje gavosi nuotėkio rėlė, automatai ir dar rozetė ant bėgelio (taip pat kartas nuo karto naudojama)...
Ir į laiptinę lakiot nereikia...  |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 17, 09:34 |
|
|
|
|
| Chulio rašo: |
| Nx reikia? Dėl patogumo... Kai dariau pas save, tai padariau 2 grupes apšvietimui ir 4 grupes rozetėms - kai reikia kažką padaryt/prikišt nagus labai patogu :wink |
Kiek kartų per metus tau to patogumo reikia? Man tai kartą į 5 metus kai daromas eilinis kosmetinis remontas?
Dėl 1 karto per 5 metus dulkintis ir pjauti skylę gelžbetonyje ir dar po to, kad tas skydelis kažkam trukdo, pvz. pakabinti veidrodį. Man to nereikia. Kiti, žinoma gali elgti kaip nori. Žinau tokių kuriems pasirodė, kad kiekvienai rozetei reikia atskiro automato ir taip ir pasidarė. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 17, 10:17 |
|
|
|
|
| Nx reikia? Dėl patogumo... Kai dariau pas save, tai padariau 2 grupes apšvietimui ir 4 grupes rozetėms - kai reikia kažką padaryt/prikišt nagus labai patogu :wink |
Kiek kartų per metus tau to patogumo reikia? ..................... |
Kadangi el.instaliaciją keičiau prieš atsikraustydamas, tai pradžioj reikėjo gan dažnai, dabar rečiau. Trukdyt tai visiškai netrukdo ta dėžutė, nes yra spintoje viršuje.
Patikslinsiu kaip grupės išskirstytos:
Apšvietimas 1: 2 kambariai ir koridorius
Apšvietimas 2: 2 kambariai ir virtuvė
2 grupės rozečių: 1 automatas 2 kambariams.
kitos 2 grupės rozečių - virtuvei, voniai, wc (per nuotėkio rėlę). Viena grupė įjungta 24/7 (šaldytuvas, signalizacija, planuose akvariumas ), kita grupė - išjungiama, kai ilgesniam laikui išvažiuoju iš namų... |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 17, 21:55 |
|
|
|
|
Kiek kartų per metus tau to patogumo reikia? Man tai kartą į 5 metus kai daromas eilinis kosmetinis remontas?
Dėl 1 karto per 5 metus dulkintis ir pjauti skylę gelžbetonyje ir dar po to, kad tas skydelis kažkam trukdo, pvz. pakabinti veidrodį. Man to nereikia. Kiti, žinoma gali elgti kaip nori. Žinau tokių kuriems pasirodė, kad kiekvienai rozetei reikia atskiro automato ir taip ir pasidarė. |
man atrodo verta perskirt pvz rozetes ar apsvietima i dvi grupes. jei stiptu automatelis, turi elektra puseje buto, randi gedima, abi grupes sujungi i kruva ir eini pirkt automatelio.
o jei viskas kabes ant vieno - prarandi elektra bute, tam kartui tegali tik uztrumpint nebent ir laidai lieka neapsaugoti - ar isvis gali ten pridaryt avariju ir pats uzsitrumpint
aisku dabar gamina gerus - tai tikimybe menka. bet manau dvi grupes - minimumas del patogumo.
o kaip ten isdalinsi rozetes - skonio reikalas  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 17, 22:19 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
| man atrodo verta perskirt pvz rozetes ar apsvietima i dvi grupes. |
Būtent taip, viena grupė apšvietimui viena rozetėm, na ir kadangi pas mane trifazė viryklė tai dar vienas automatas viryklei. Vonios rozetėms dar nuotėkio relė. Viskas. Ir nejaučiu jokio poreikio ką nors tame keisti.
12 modulių nedidelis skydelis, neužimantis daug vietos, ne taip kaip pas kitus 24 modulių skydas ir laisvos vietos nėra. Ir kam to reikia ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 11 17, 22:52 |
|
|
|
|
| To reik alektrikam,susuka klijentui galva su skydu,priknisa proto ir pinigus nemazus paima.O naudos nulis.Yra teke sutikti ir 36 hageri 2 kambariu bute,klijentui alektrikas priknises proto,tipo ateiti prireiks tikrai,o tas avilis sutikes ... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 11 18, 01:28 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
| man atrodo verta perskirt pvz rozetes ar apsvietima i dvi grupes. |
Būtent taip, viena grupė apšvietimui viena rozetėm, na ir kadangi pas mane trifazė viryklė tai dar vienas automatas viryklei. Vonios rozetėms dar nuotėkio relė. Viskas. Ir nejaučiu jokio poreikio ką nors tame keisti.
12 modulių nedidelis skydelis, neužimantis daug vietos, ne taip kaip pas kitus 24 modulių skydas ir laisvos vietos nėra. Ir kam to reikia ? |
Mano manymu 2 kambariu bute rozetes ir apsvietima isskirti i po 2 skirtingas grupes (2 grupes rozeciu ir 2 grupes apsvietimo) visai logiska. Zinoma jei kazkas uztrumpins, tai ar taip ar taip bus ismestas visas butas, bet remonto metu ar siaip kazka tvarkant patogiau kai nepalieki viso buto be sviesos, ar be visu rozeciu, o kainai praktiskai itakos neturi. +1 arba 2 automatai dujinei ir skalbyklei. Dar nuotekio rele statosi, tai isviso 7-8 moduliai, tam 10 moduliu skydelio uztenka, toki pati turiu savo namuose. |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |