|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 16, 20:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Kompiuteriai, jų priedai, periferija » Serverisnis kompiuteris darbui su vaizdo medziaga
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
|
|
Serverisnis kompiuteris darbui su vaizdo medziaga |
Parašytas: 2006 06 09, 18:42 |
|
|
|
sveiki,
turiu siuo metu bartona (socetA) 3200+ jis turi mega "keso"
drr pc3200 2x256 = 512mb firma (NCP) pajunkta per duall rezima.
vaizduske paprasta (ATI RADEON 7500 64mb) man ji visai neaktuali
hdd WD 160GB ( IDE )
MB yra SHUTTLE AN35N Ultra = cia turbut didziausia mano gyvenimo klaida
esme tokia, kad sio PK mano poreikiams visiskai neuztenka.....
zianau, ramo mazai, motinine isvis nekokia, bet nemanau kad verta investuoti i si daigta daugiau piniggu.....
ir sugalvojau gal susikrauti su dviem procesoriais kompa (nu serverini)
tie nauji CPU kur veikia tipo uz du tai tikrai visiska nesamone, ir jie gal sparciau veikia, bet tikrai ne kaip du!
tai kokios jusu nuomone? man reiketu MB, 2xCPU ir ramo kokia bent min 4GB
visa kita su laiku, i tai galiu investuoti apie 3500/4500lt gal ir daugiau, svarbu kad suktusi ir neluzinetu.... nu dbr nekaina esme, bet ir ne uz 10000lt
tai parekomenduokit kokiu mb ir kokius procus deti? INTEL? AMD? ar tu dvieju branduoliu (tai turbut gautusi 4 procai =D )
o gal verta mano senajy tvarkyt? bet siuo metu man jo nepakanka ir ramo idejus jo tikrai nepakaktu..... gal viskas slypi MB, bet visvien...
laukiu jusu nuosirdziu pasiulimu, pamastymu, rekomendaciju
man tikrai galingo reikia..... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 09, 20:55 |
|
|
|
jei neturi kur deti pinigu investuok i video plokste.
visa kita kelis procentus grecio tesudaro.
2 procesoriai aisku malonu, bet nera labai naudinga, nes negaug programu moka naudotis 2 is karto.
jai tau neaktulai Video plokste tai nera ka pasiulyti, nes grecio tau nereikia.
nebent galiu patarti isideti kelis hardus sujuntus i RAID masyva, zymiai padides disko gretis, o tai gana svarbu.
tik nepirk serveriniu hardu, jie cypia kaip sirenos, negalesi kambaryje sedeti.
ramu kolkas 1-2Gb daugiau nei reikia yra. as turiu 1GB tai swapa atjungiau kad nemaisytu.
tie dvieju branduolliu procesoriai tai nepagreitina nieko, nes labai daug komponentu dalinasi ir is esmes nera naudos, kartas raso kad net suletina o ne pagretina darba.
del ramu 512 tai jau beveik minimumas siais laikais. tikrai reikia daugiau.
dadek kokia 1Gb plokstele ir paziuresi kaip veiks. o jei ka naujam tiks.
bet idomu kam tu ji naudoti kad nereikia video bet truksta grecio? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 09, 21:36 |
|
|
|
daugiausia naudoju vaizdo montazui, kuriu filmu, klipus ir pan... bet ant to man greicio ziauriai truksta, del vaizdo plokstes tai tikrai man neaktualu, nes del vaizduskes kompas tikrai nestrigs... (nesneku apie poros megu video...) pas mane lygtais 8x agp, ati radeon 7500 su 64mb... manau tikrai neverta siuo metu ja keisti.. man ji gera, nor nzn kaip jusu nuomone apie ja, bet kad ir video nupirksiu uz 1500lt nuo to greiau nebus, pas mane juk vaizdo montazines plokstes stovi, ta vaizduske tam kad tik monitorius vaizda roditu... as per PK filmu neziurau
del raido tai beabejo!
galvoju SATA deti tuos po 10000rpm 34gb naudoti sistemai
ir ant raido, 2 po 74gb 10000rpm = 74gb reliam montazui bet greis visai kitas, valanda medzegos galesiu montuoti
o kitus sata naudoti duomenu laikmenai be raido... deti 2 hardukus lygtais WD 320gb 16mb (kesu) = 640 GB
del ramu tai tikrai desiu 2 gigus, bet yra dbr (ir seniau) kaskas su ECC ar kaip ten (jai kas zinot papasakokit)
as Deziai, MB, CPU, RAM galiu invbestuot nuo 3500/4500lt....
patarkit
galit patis ka surinkti, nuorodas imesti ir pan....
aciu uz sugaista laika |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 09, 22:38 |
|
|
|
filmu montavimui labai svarbu disku gretis, kai sakiau 10000 nepatarcaiu pirkti nes rekes statyti kitame kambaryje kompiuteri. nu bent jau senesni diskai taip veikia.
siulau tau kuo didesni raid masyva susikurti, sakykim 4 diskai lygegrecai minimumas, arba net ir 8 galetum susideti. gretis tai bus neitiketinas, filma galesi per kelias sekundes perkopijuoti. nes naudosi visus diskus vienu metu.
siulyciau 4 arba 7+1(atsarginis) po 200gb raid. turetum kokius 800-1400GB vietos ir 200 - 400MB/s skaitymo greiti, vieno disko greitis tau kaskur 50-80mb/s
10000 diskai nera labai daug gretesni, ir jie labiau naudingi kai naudojami duomenu bazems. ir kainuoja neoptimaliai daug, geriau daugiau pigiu jungti lygegreciai nei viena brangu.
filmu redagavimui 2 procesoraiai gal ir visai neblogai, tokio tipo programos neblogai panaudoja ju galimybes. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 10, 01:57 |
|
|
|
o kaip dbr su tom SATA ir IDE? SATA naujasnis, "tipo greitesnis" ir pan... taciau kaskada dariau tarp samsungo 160gb SATA IR maniskio WD 160GB IDE (ATA 100) toki testuka greiciu ir pan... tai maniskis WD buvo nezymiai, bet pranasesnis uz ta SATA nekalbant apie tai jog WD yra ATA 100 magistrales o ne 133....
kokius tada diskus pasiulitum? IDE, SATA? ar SATA II ir Kokios firmos? mano laiko patvirtinti yra WD, nors jie nera greiti, bet patikimi, is greitesniu gal manau butu MAXTOR, bet kaip ten su tais naujos gamybos diskais tai nzn..... dar uzkliuvo SAMSUNG, man jie visai ne prie sirdies taciau teko tureti 120gb tai buvo "saltas" diskas, mazai ikaisdavo, greitas.... taciau tas zodis SAMSUNG tai juk buitine tehnika o ne komponentai.....
is ko pasiulitum leisti sistema? taip pat padaryti atskira RAID masyva? nes jai as 8 diskus sujunksiu lygegreciai, tai greitis bus nezmoniskas ir tas "shedevras" gausis kaip vienas diskas tai nzn ar patartina jame ir sistema laikyti ( noriu idiegti dvi OS ) ir dar spausti vaizda ir montuot...
Gal galetum placiau apie ta RAID papasakot?
jai jungi 8 diskus po 200gb lygegreciai tai visko pasekoja gaunasi didelis greitis ir tik 200GB ar didelis greitis ir 1600GB?
nes ten zinau buna 1.0 ir 0.1 nu as ten nezinau, nes gyvenime nesinaudojau..... dar ten galima kaskaip 4diskus sudet del greicio, 4 del duomenu kopiju ir pan.... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 10, 03:21 |
|
|
|
SATA ir ATA nesiskiria pagal greti, nes kolkas diskai nepasieke net 1r 100mb/s grecio. bet SATA malonesni laidai. ir ATA nebelabai yra pirkti.
del geriausiu disku nezinau, manau segate arba wd, maxtor labai triuksminti kiek zinau. bet labai viskas keiciasi tai nezinosi kas cia kaip.
Del raid tai tau teks apie tai paskaityti kaskur jei noresi pasodaryti.
principas tosk kiek disku jungi mazdaug tiek kartu dideja talpa ir gretis. bet gali pajunti viena atsargini, tada dar tiek pat kartu kiek disku yra dideja patikimumas, bet talpos ir grecio atzvilgiu prarandi viena diska.
sakykim 4 diaksi po 200gb bus 800GB ir 4x gretis ir 1/4 patikimumas
arba 3+1 tai bus 3x talpa ir gretis ir 4 kartus didesnis patikimumas nei vieno disko.
os lesik ir to paties disko, greciau visks veiks, jei noresi gali i particijas padalinti. deja su windows software raid nepadarysi, bet su linuksu nesunkai galima bet koki disku kieki sujungti.
ant windowes turbut teks 4 asiroboti ir dar tinkamos motinines plokstes pasieskoti. kad turetu 4 ATA arba SATA lizdus |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 10, 10:06 |
|
|
|
del RAIDo zadu pirkti atskira kontroleri, kad palaikytu 4 ar 8 diskus....
kaip sprasti "ir ATA nebelabai yra pirkti." juk disku ir laidu pilna....
aisku sata laidai zymiai praktiskesni! tai siulai viska leist is tu disku masyvo? o del tu windowsu, manau pasilikius XP profesional, nes linuksai man nelabai prie sirdies, gyvenime nesinaudojau, o kad perkirsti juos, tektu daug laiko sugaisti.....
diskus manau tada naudosiu WD tik dbr reik nuspresti kokios talpos... gal zinai ar pasiteisino tie 16mb kesai? nes tada imciau 320GB ar didesnes talpos, pradziai manau 4 diskus desiu.
niekaip nerandu geros motinines.... tai ramas DDR 333 tai dar kas netinka, noriu kad ramas butu bent DDR 400 arba DDRII, kad bent minimaliai 8 GB palpaikytu
procikus tai naudosiu 2 Intel Xeon 3.0GHz arba didesnio daznio...
(tarkim toks klausimelis, ar serverine MB su diem procesoriais, gali veikti kai idetas tik vienas procesorius?) |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 10, 14:16 |
|
|
|
As sunkiai randu paprastu ATA, dazniausais dabar visis SATA, todel sakau kad sunku gauti.
tas dideslis kesas nezinau ar pasitesina, irasymui grecio tai prideta siektiek, skaitymui nelabai.
del motinines tai manau tau labiausia apsimoka dvigubas AMD, su xeon tai kaina bus baisiai didle, o ten jokio rimto skirtumo nuo pentium, tik kesas labai didelis.
o amd tai bus visdelto 64 bitu, manau bus naudinga.
del atminties, tai jei nori virsyti 4 gb tai butinai teks rinktis 64bitu procesoriu, 32 bitai pariboti 4GB, o realiai tai kazkur 2-3GB
dabar visi ramai bent ddr400 taip kad del to problemu nebus
su vienu procesorium is principo galetu vekti, bet nezinau kaip bus su konkrecia plokste, bet kokiu atveju procesoriai turi buti vienodi, todel vistiek juo ruresi panasiai vienu metu nupirkti. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 11, 13:52 |
|
|
|
tai vat parinkau toki derinuka:
AMD
Procesoriai:
AMD Athlon64 X2 Dual-Core 3800+(2000MHz/L2 Cache 2x512KB) Socket 939, BOX du vienetai 2076 Lt (bet man nepatinka tas mazas kesas 512, butu bent po mega....)
Serverine MB:
Asus K8N-DL K8-04 PRO, DUAL Opteron200/2000FSB/PCI-E x16/PCI-E x1/2x32bit,33MHz/6xDUAL DDR400 Reg ECC max 24GB/4+4SATA/2xATA, RAID 0.1,0+1, Gb-e LAN, E-ATX 1 kaina 847 Lt
Atmintis (RAM) Corsair XMS 1GB DDR400, XMS3200 128Mx64, CL2, 64Mx8 DRAMs, Silver Heat Spreader du vienetai 756 Lt
Viso (su PVM): 3679 Lt
INTEL
Procesoriai:
Intel Xeon DP Irwindale 3.0GHz/800FSB/2MB/Act/Box (BX80546KG3000FA) du vienetai 1756 Lt (turi net 2MB keso!)
Serverine MB:
Asus NCLV-D2 iE7320, DUAL Xeon/800FSB/PCI-E x8,x4/2xPCI-X/2xPCI/mini-PCI/6xDUAL DDRII 400 Reg ECC max 12GB/1xIDE/2xSATA/SATA RADI 0,1/ZCR/Video/2xGb LAN/E-ATX 1 1017 Lt
Atmintis (RAM) Corsair XMS 1GB DDR400, XMS3200 128Mx64, CL2, 64Mx8 DRAMs, Silver Heat Spreader du vienetai 756 Lt
Viso (su PVM): 3529 Lt
(orentavausi i www.omgema.lt kainas)
INTEL net pigiau....
kokios nuomones? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 11, 17:50 |
|
|
|
jei ziurint pagal plokstes tas AMD palaiko 4 arba 8 diskus, o intel variantas tai tik 2 diskus.
del keso tai sunku pasakyti kas geraiu, nes amd turi geresni atminties kontroleri. o dvieju procesoriu variante, yai kiekvienas procesorisu naudosis savo nuosava atmintimi.
kiek esu skaites tai atrodo amd veikia greciau uz intel bet labai daug kas priklauso nuo dabo pobudzio. |
|
|
|
|
|
Re: Serverisnis kompiuteris darbui su vaizdo medziaga |
Parašytas: 2006 06 12, 11:04 |
|
|
|
Vytis rašo: |
sveiki,
|
deja keso tik 512kb
MB yra SHUTTLE AN35N Ultra = cia turbut didziausia mano gyvenimo klaida
|
tai viena is normalesniu SocketA motinu, stabili ir su puikiomis turbinimo galimybemis |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 12, 14:52 |
|
|
|
Teko skaityti, kad už kelių mėnesių pasirodys naujo tipo Intel procesoriai, todėl Intel mažins savo senų procesorių kainas. Gal tai privers ir AMD sumažinti savo 64-bit X2 procesorių kainas. Tik čia, man atrodo, skirta asmeniniams kompiuteriams, nežinau kaip dėl serverių. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2006 06 12, 15:46 |
|
|
|
AMD
Procesoriai:
AMD Athlon64 X2 Dual-Core 3800+(2000MHz/L2 Cache 2x512KB) Socket 939, BOX du vienetai 2076 Lt (bet man nepatinka tas mazas kesas 512, butu bent po mega....)
kokios nuomones? |
Statyk su Manchestetr branduoliu ir bus po mega keso (X2-4400+ arba X2-4800+) bet tau tas megas labai nepasijaus.
intelis gal ir bus pigiau, bet ju dualkorai visiskas sudas |
|
|
|
|
|
Re: Serverisnis kompiuteris darbui su vaizdo medziaga |
Parašytas: 2006 06 12, 16:18 |
|
|
|
samone rašo: |
sveiki,
|
deja keso tik 512kb |
deja kesas lygiai VIENAS megas! cia ne atlonas ir pan, cia BARTONAS, ju mazai leido ir buvo labai brangus, tat ne kiekvieas juos pirgdavo ar rasdavo!, o man pasiseke tat nauja ir nusipirkau! =) |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|