|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 23, 19:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Autoelektronika » ABS "apšvietimas"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 08:10 |
|
|
|
Variau technikine lengvam automobiliui... po 4 rių metų sužinojau, kad yra abs... nors prieš du metus to nereikėjo, bet dabar paaiškino, kad nešviečia lemputė su abs ženklu, įjungus degimą, skydelyje. Na, ir nors su stabdžiais viskas gerai, dabar reikia uždegti tą lemputę...... gal kas patarsite kaip (kadangi turiu įtarimą, kad sutaisyti pilnai bus ne mano kišenei) "apeiti" tą dalyką?
Turiu tokią minti. Nuo kurios tai veikiančios lemputės pajungti lemputę abs-ui, bet manau reikėtu pirmiau pasižiūrėti veikiančios varžą ir vietoj jos pajungti dvi , kad atitiktu vienos varžą. Ar labai nusišneku ??? |
|
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 08:39 |
|
|
|
na truputi
pirmiausiai parasyk koks auto ir kelintu metu |
|
_________________ neimanoma nera,yra nenoriu |
|
|
|
|
|
Re: ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 08:41 |
|
|
|
paused rašo: |
Variau technikine lengvam automobiliui... po 4 rių metų sužinojau, kad yra abs... nors prieš du metus to nereikėjo, bet dabar paaiškino, kad nešviečia lemputė su abs ženklu, įjungus degimą, skydelyje. Na, ir nors su stabdžiais viskas gerai, dabar reikia uždegti tą lemputę...... gal kas patarsite kaip (kadangi turiu įtarimą, kad sutaisyti pilnai bus ne mano kišenei) "apeiti" tą dalyką?
Turiu tokią minti. Nuo kurios tai veikiančios lemputės pajungti lemputę abs-ui, bet manau reikėtu pirmiau pasižiūrėti veikiančios varžą ir vietoj jos pajungti dvi , kad atitiktu vienos varžą. Ar labai nusišneku ??? |
Apie ABS lempučių imitaciją visur kalbama jau >10 metų. Viskas jau išrasta. Šitam forume irgi pakankamai kalbėta, nematau reikalo kartotis.
P.S. mano asmenine nuomone jei neturi už ką susitvarkyt automobilio bent iki minimalių TA reikalavimų tai reikia naudotis visuomeniniu transportu. |
|
|
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 08:46 |
|
|
|
Roland1977 rašo: |
na truputi
pirmiausiai parasyk koks auto ir kelintu metu |
2002 almera tino ,84kw, dyzelis, 2,2. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 08 14, 08:49 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
P.S. mano asmenine nuomone jei neturi už ką susitvarkyt automobilio bent iki minimalių TA reikalavimų tai reikia naudotis visuomeniniu transportu. |
gaila, bet aš ne toks turtingas kaip tamsta. |
|
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 08:58 |
|
|
|
zinoma lengviausiai ir protingiausiai butu susitvarkyti.antras variantas butu umesti tilta nuo kazkurios lemputes ir viskas |
|
_________________ neimanoma nera,yra nenoriu |
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 09:16 |
|
|
|
O kur ir už kiek tai būtu galima padaryti?
ps. geriau būtu bent jau Kauno/Panevėžio/Kėdainių apskrity... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 08 14, 10:04 |
|
|
|
gaila, bet aš ne toks turtingas kaip tamsta. |
Čia yra tavo problema, ne mano. Bet mano problema tampa tada kai įvažiuoja į šoną toks plikomis padangomis ir be ABS-o. Tada kaltininko draudimas išmoka man kompensaciją ir 50% prisiteisia iš to durnelio ir tada gaunasi taip, kad anas jau didžiąją dalį savo sumauto gyvenimo mokės po kažkiek % iš savo menko atlyginimo.
Čia ne pasaka, o realus įvykis. |
|
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 10:47 |
|
|
|
Prie ko čia plikos padangos? Tai sakai jei neturi ABS-o, negalima išvažiuoti į gatvę? ir manai, kad visos mašinos jį turį? Na, nežinau, jei durnas tai ir ABS-as nepadės.. |
|
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 12:01 |
|
|
|
Tai sakai jei neturi ABS-o, negalima išvažiuoti į gatvę? i |
Aš tau norėjau pasakyti, kad jei bus rimtas įvykis tai draudimas gali paieškot ir paieškos priežasčių kaip nugręžti tave. Techniškai netvarkingas automobilis (neveikiantis ABS) kaip tik gali būti ta priežastis. Bet jei tau nedaeina ką norėjau akcentuoti tai daugiau niekuo negaliu padėt. |
|
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 12:15 |
|
|
|
draudimas negalioja dviem atvejais-jei auto be tech apziuros,arba padangos neatitinka normu.visa kita,jau dideli teisminiai gincai,kurie draudimui dazniausiai neapsimoka.del abs neveikimo,labai mazas procentas,kad itakos eismo ivyki.gi kai kuriose auto yra net mygtukas,kad ji gali isjung.ir nera niekur reglamentuota,kad privalai vaziuot su ijungtu. |
|
|
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 12:52 |
|
|
|
gramelis rašo: |
,jau dideli teisminiai gincai,kurie draudimui dazniausiai neapsimoka |
Dažniausiai taip, tačiau jei gręsia išmokėti sumą arti maksimalios įstatymais numatytos tai gali būti ir kitaip. Žinau ne vieną tokį atvejį.
Pats TA nebuvimas, dar niekaip nepanaikina draudimo. Turi būti įrodyta, kad avarija įvyko dėl techniškai netvarkingos auto. Jei įrodoma tai tada px ar buvo TA ar nebuvo.
P.S. įstatymų nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Privalomojo transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimo įstatymą reiktų pasiskaityt daugeliui. O tai paistot beleką. Ne tik šiame forume, bet apskritai dauguma nežino ir nesupranta daugelio dalykų. |
|
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 13:21 |
|
|
|
Ok teismai... kaip užmesti tilta nuo kazkurios lemputes ? ar sudetinga? |
|
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 13:24 |
|
|
|
Kokį tiltą? Manai nepastebės kad vienu metu ABS lemputė su kita užgęsta. Galėjai pirma gūglo paklausti, prieš kelišimtajį kartą užduodamas tą patį klausimą. Atsakymas NE555. |
|
|
|
|
|
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 14, 14:46 |
|
|
|
Hm. Nebuvo lemputės... . Matyt taip užgęsino klaidą. Įjungus, vieną kartą sumirgsi ir šviečia pastoviai. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|