|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 25, 13:10. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » LM3886 fonuoja
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 05, 23:09 |
|
|
|
|
| Žinau, kad šita mikrė jautri blogai išvedžiotoms žemėms, bet kame kampas, jei įėjimą prijungus tiesiai prie transformatoriaus 0, girdisi birbimas?? |
|
|
|
|
|
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 06, 07:40 |
|
|
|
|
jei birbe tai maitinimas netvarkoje pabandyk uzdet kondiku nuo maitinimo laidu i zeme jei sumazes nors biski tai tada cia ir beda..
o iejma prie kokio trafo jungi ???
o jei atjungus nuo mikres laida dingsta birbimas tai gal laidas netvarkoje ... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 06, 07:49 |
|
|
|
|
| Garsomanijakas rašo: |
| Žinau, kad šita mikrė jautri blogai išvedžiotoms žemėms, bet kame kampas, jei įėjimą prijungus tiesiai prie transformatoriaus 0, girdisi birbimas?? |
O kodėl taip sujungei?Šiaip tai trafo nulis pirmiausiai į maitinimo nulį prie dijodų ir kondų, o po to nulis į platos masę.Jei teisingai supratau tu prie trafo nulio jungei įėjimų žemę?O gal įėjime naudoji skiriamajį trafą, nes nelabai logiška prie maitinimo trafo taip jungti.
Jautrioms schemoms kartai tenka parinkti įėjimo žemės vietą platoje.Bet gal tai daugiau būdinga lempiniams.Jei nelabai gaunasi teisingai išvedžioti žemes platoje, tai patarčiau platos pakraščiais palikti 3-4 mm pločio folijos takelį-tai ir bus masė o kartu šioks toks ekranas.
Man šitos mikrės buvo užgeneravusios stereo variante, kai nuo to paties tiltelio ir kondų padaviau maitinimą į abi, bet atskyriau į du tiltelius ir atskirai kondus ir praėjo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 07, 23:27 |
|
|
|
|
Na, aš tiesiog žinau, kad visos žemės turi būti 1 vietoje, tai nuo trafo 0 iki stipriaus korpuso eina vienas storas maždaug 5cm ilgio laidas ir ant tos korpuso vietos užlituotas didelis lydmetalio šašas, nuo kurio jau ir jungiu visas žemes. Montažinė, manau, tikrai pakankamai gerai padaryta, nes su įėjimu nesikerta nei maitinimo laidai nei dar kas nors, o masė, kaip ir sakei, "apvesta" maždaug 5mm storio takeliu apie visą plokštelę. Bet esmė tame, kad 10 koją (įėjimą) sujungus su žeme bet kurioj vietoj, girdisi nestiprus, bet pakankamas birbimas. Nekenčiu tokių dalykų  |
|
|
|
|
|
 |
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 07, 23:33 |
|
|
|
|
| Garsomanijakas rašo: |
| Na, aš tiesiog žinau, kad visos žemės turi būti 1 vietoje, tai nuo trafo 0 iki stipriaus korpuso eina vienas storas maždaug 5cm ilgio laidas ir ant tos korpuso vietos užlituotas didelis lydmetalio šašas, nuo kurio jau ir jungiu visas žemes. Montažinė, manau, tikrai pakankamai gerai padaryta, nes su įėjimu nesikerta nei maitinimo laidai nei dar kas nors, o masė, kaip ir sakei, "apvesta" maždaug 5mm storio takeliu apie visą plokštelę. Bet esmė tame, kad 10 koją (įėjimą) sujungus su žeme bet kurioj vietoj, girdisi nestiprus, bet pakankamas birbimas. Nekenčiu tokių dalykų :evil: :evil: |
Žemės centrą reikia jungti tiesiai ties pagrindiniais maitinimo kondensatoriais. Tame taške atskirais laidais sujungiama : Trafo vidurinė apvija , išėjimo žemė , šuntavimo žemė , ir signalo žemė. |
|
|
|
|
|
 |
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 08, 09:55 |
|
|
|
|
klausykit o tai galima zeme apvesti aplink visa plokste ratu? o tai nesusidaro sitaip konturas? Blaster'iui juk dar mazesnis lankelis buvo ir tai generavo, man (ir netik man) STK su tokiu "apvedimu" vobse nepasileidzia tik radijas gaudo  |
|
|
|
|
|
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 08, 12:00 |
|
|
|
|
| tai visi laidai turi buti kuo trumpesni tuo paciu ir zeme korpusas apdengia viska ir ekranuoja o kam ta zeme vingiuot per plokste |
|
|
|
|
|
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 08, 15:59 |
|
|
|
|
Garsomanijakui: na tada galiu tik vieną pasiūlyti- teks pasėdėti ir "pasantykiauti" su masių pajungimais tol, kol rasi optimalias vietas kur nefonuos.
Geduksui: kažkada yra tekę juostiniu magų pirminius daryti, tai platojerekomendutina net iš detalių pusės ištisai palikti foliją , tik paliekant aikšteles be folijos ties detalių kojelėmis ir tai visko pasitaikydavo, nes tiesiai nuo galvutės ateinentį laidą reikėdavo ne tik ekranuoti, bet dar ir kiekvienam kanalui papildomai masės laidus pravesti.Kitaip sakant stereo variantu šarve 4 laidai ir dar tam šarvui parinkti eksperimento keliu vietą platoje.Čia jau nieko nepadarysi-kuo didesnis įėjimo jautrumas, tuo daugiau problemų  |
|
|
|
|
|
 |
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 10, 14:25 |
|
|
|
|
| Geduxas rašo: |
klausykit o tai galima zeme apvesti aplink visa plokste ratu? o tai nesusidaro sitaip konturas? Blaster'iui juk dar mazesnis lankelis buvo ir tai generavo, man (ir netik man) STK su tokiu "apvedimu" vobse nepasileidzia tik radijas gaudo  |
Aš pilno žiedo ir nepadariau, dar "dašlo" galvon, kad kažkas panašaus gali būti, tai, paprastai sakant, tokį pusmėnulį. Na, tiesiog aš visada taip ar panašiai darau, kad reiktų mažiau tirpalo, ir greičiau vyktų plokštės ėsdinimas, juk "pripeckioti" daugiau žemių ant plokštės nesunku  |
|
|
|
|
|
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 11, 20:32 |
|
|
|
|
Nevarkit problema gali buti visai netame.
Tik klausimas: - ar pasalinis garsas girdisi ir nepajungus jokio garso signalo saltinio i input? |
|
_________________ Dj_MAster (Lithuania) |
|
|
|
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 11, 21:46 |
|
|
|
|
|
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly! |
|
|
|
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 12, 11:39 |
|
|
|
|
Naudok blasterio plata nebirbs -jau atidirbta !  |
|
|
|
|
|
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 29, 16:44 |
|
|
|
|
Taigi, susitvarkiau su fonavimu, tik dabar kita bėda Susimečiau dar vieną tokią plokštę, tai išėjime -35V Montažkė tikrai patikima, nieks netrumpina, šimtą kartų peržiūrėta, tai kame bėda, negi lm'kė brokuota? |
|
|
|
|
|
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 29, 17:18 |
|
|
|
|
| Man atrodo,kad montazkei klaida padarei,nors gali buti ir lm'ke bloga |
|
|
|
|
|
 |
LM3886 fonuoja |
Parašytas: 2006 06 29, 20:30 |
|
|
|
|
Tai bl, išlitavau vėl mikruškę, tarp 3 (out) ir 4 (V-) kojų trumpą rodo. Negi čia brokas Bl, Vilniun tik po mėnesio varysiu, vėl stipras nedabaigtas mėtysis aaaaaaa  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |