|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 22, 10:58. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Telefonija, tinklai, ryšio elektronika » internetas flesiukas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 02 28, 23:59 |
|
|
|
girdejau kalbas kad yra kazkokie tai flesiukai kurie nulauzia vifi prisijungimo kodus ir galima prisijungti.
ar tai tiesa jei taip kur galima ju isigyti |
|
_________________ Parašas ne skelbimams. |
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 01, 00:09 |
|
|
|
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 01, 08:34 |
|
|
|
jei tai butu tiesa manau jau senei visi apie tai zinotu |
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 01, 10:16 |
|
|
|
Yra toks dalykas. Tik tiek kad tai ne flešiukas kuris nulaužia slaptažodį, o Linux distributyvas su visokiais tam skirtais įrankiais. Ir naudotis juo reikia nemažai žinių. Kas nori tas susiras internete. |
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 01, 11:25 |
|
|
|
siulau pasieiskoti Kali linux o ten rasi visko ka riekia. Is didelio mandrumo galima pasidaryti ne flashiuka o rauteri. Tiesa jei sugalvosi kali linux diegtis tai pasiziurek ar tavo wifi korta suportinama, o jei su virtualke sumastysi pazaisti uzteks wifi usb adapterio. Ir svarbiausia lauzimas tinklo priklauso nuo to ar prie to tinklo kazkas buna prisijunges. |
|
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 01, 20:58 |
|
|
|
KALI nebandžiau, bet su BackTrack žaidžiau. Teisiog įdomu buvo pasižiūrėti kaip jis veikia. Galiu pasakyti savo nuomone:
1. WEP apsauga nulaužiama lengvai nesvarbu kokio dydžio slaptažodis, nes WEPas taip kvailai sukurtas, kad tinle yra slaptažodžio fragmentų ir surinkus reikiamą kiekį paketų jį galima išskaičiuoti. Visa procedūra trunka neilgiau kaip 5 min.
2. WPA su lengvu slaptažodžiu nulaužiamas dar greičiau nei WEPas. WPA savo slaptažodį persiunčia jau užšifruotą, todėl nulaužimas kitoks. Reikia galingos tinlo plokštės (1W). Su ja sugeneruoji trugdžius, dėl trugžių nuo aksespointo atsijungia klientai ir kai jie pradeda jungtis gaudai pasisveikinimo paketukus, tuose paketukuose ir yra slaptažodis, bet bėda ta, kad jie stipriai užšifruoti, iššifruoti gali prireikti šimtmečių, todėl naudojamas vadinamas "broforce" , kitaip sakant parinkimo (spėliojimo) mechanizmas. Tik tas spėliojimas vyksta ne mėginant tiesiogiai prie aksespointo jungtis, bet dėka to paketuko simuliuojamas tiesiog kompe. Lietuvių kalbos žodynas maždaug 100Mb dydžio, todėl jei jūs užsidėjote paprastą žodį parinkimas truks kokia minutę. Specialiai tam reikalui jau yra internete dešimčių gigabaitų žodynai kur sudėti visi populiaraiausi slaptažodžiai, visų kalbų žodynai ir t.t. Bandžiau laužti P@$$w0rd slaptažodį, užtruko maždauk 25s. su standartiniu BackTracke esančiu žodynėliu.
3. WPA su normaliu slaptažodžiu. Pvz. TEO dabar parduoda rauteriukus su pirminiu slaptažodžiu kuris yra tiesiog raidžių ir skaičių kratinys, tokį slaptažodį nulaužti labai sunku, nes kombinacijų skaičius labai didelis.
4. Dar yra vienas Autentifikavimo mechanizmas su centralizuotu Radius arba tacacs+ serveriu, šitos apsaugos nulaužti dar nebandžiau, net nežinau nuo ko reikėtų pradėti. Tokie tinklai, kaip pvz. Zebra iš pirmo žvilgsnio atrodo atviri, bet prie jo prisijungus pamatote, kad reikia įvesti vardą ir slaptažodį, atrodo paprasta, bet toli gražu ne, Radius serveris surenka visą informaciją apie klientą, ir jei nesutaps bent vienas iš parametrų (vardas, slaptazodis, MACas, operacine sistema, nustatyta valanda ir t.t.) prisijungimo negausi.
O tas "flešiukas" tai greičiausiai ne kas kita, kaip BackTrack arba KALI kompakto pakaitalas, geriausiu atveju jame bus papildomai įsiūtas specializuotas grafinis interfeisas ir galbūt geras slaptažodžių "žodynas". |
|
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 01, 22:04 |
|
|
|
Citata: |
3. WPA su normaliu slaptažodžiu. Pvz. TEO dabar parduoda rauteriukus su pirminiu slaptažodžiu kuris yra tiesiog raidžių ir skaičių kratinys, tokį slaptažodį nulaužti labai sunku, nes kombinacijų skaičius labai didelis. |
saugus? va kazkas atrado generavimo algoritma
http://ednolo.alumnos.upv.es/?p=1883 tiesa dar neisbandiau ar veikia. Idomu ar isties pazeidziama.
backtrack'o naujesne versija vadinas kali. Dideles galios neriekia kad wpa laustum. WPA minusas tame jog perimus autentifikavimo seka galima nesunkiai nusilaustis slaptazodi. O irengini priversti autentifikuotis galima priversti labai lengvai. Plius kali pasipilde irankiais kurie automatiskai viska atlieka, nurodei tinkla ir jau po kurio laiko pateikia rezultata. |
|
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 01, 22:24 |
|
|
|
Vilkas pasakas skiedi, WPA čia tau ne WEP.
WPA be žodynų nieko nepeši. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 02, 11:48 |
|
|
|
Vilkaslt rašo: |
3. WPA su normaliu slaptažodžiu. Pvz. TEO dabar parduoda rauteriukus su pirminiu slaptažodžiu kuris yra tiesiog raidžių ir skaičių kratinys, tokį slaptažodį nulaužti labai sunku, nes kombinacijų skaičius labai didelis. |
http://ednolo.alumnos.upv.es/?p=1883 tiesa dar neisbandiau ar veikia. Idomu ar isties pazeidziama.
backtrack'o naujesne versija vadinas kali. Dideles galios neriekia kad wpa laustum. WPA minusas tame jog perimus autentifikavimo seka galima nesunkiai nusilaustis slaptazodi. O irengini priversti autentifikuotis galima priversti labai lengvai. Plius kali pasipilde irankiais kurie automatiskai viska atlieka, nurodei tinkla ir jau po kurio laiko pateikia rezultata. |
Perskaičiau tavo info, bet neradau nieko tame puslapyje, kur būtų kasnors paminėta apie TEO, bet radau štai ką:
"In italy we have Telecom-XXXXXX, I tried with Telecom-74489717,00:8C:54:70:9F:7B, it didnt worked.
I will try with other networks soon"
Tai kas tinka Argentinai nebūtinai tiks kitur. Taip aš irgi manau, kad tas slaptažodius gali turėti kažkokią seką, bet gali ir neturėti , žodžiu išmėgink, ir nepamiršk pasidalinti patirtimi.
P.S. O dėl WPA, tai čia tikriausiai susimaišei, kartais ir aš užsisvajojas pripainioju. |
|
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 02, 12:42 |
|
|
|
S_Kulikauskas rašo: |
Vilkaslt rašo: |
Perskaičiau tavo info, bet neradau nieko tame puslapyje, kur būtų kasnors paminėta apie TEO, bet radau štai ką:
"In italy we have Telecom-XXXXXX, I tried with Telecom-74489717,00:8C:54:70:9F:7B, it didnt worked.
I will try with other networks soon"
Tai kas tinka Argentinai nebūtinai tiks kitur. Taip aš irgi manau, kad tas slaptažodius gali turėti kažkokią seką, bet gali ir neturėti , žodžiu išmėgink, ir nepamiršk pasidalinti patirtimi.
P.S. O dėl WPA, tai čia tikriausiai susimaišei, kartais ir aš užsisvajojas pripainioju. |
Na teo kiša to paties gamintojo routeriukus. manau viskas turi tikti. Bet čia tik gamykliniams, o visiems kitiems teks kurti žodynus. Va geriau pasidomėtumėte ar yra žodynų lietuvių kalba. |
|
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 02, 13:11 |
|
|
|
Na aš nesu TEO vartotojas, tai neturiu kur pažiūrėti, bet anksčiau esu matęs, kad jie įdeda savo "firmvarą", tai nenorėčiau tikėti, kad palieka gamyklinius nustatymus.
O kas dėl žodynėlio tai žaidimas nemažas. Štai tau žodynas: http://donelaitis.vdu.lt/main.php?id=4&nr=2
,bet matau tu rimtai kerti šita dalyka, tai kaip supranti, pats savaime jis bevertis. Prie jo dar reikia praleisti kokį mėnesį, kad jis taptų tuo kuo reikia. Pvz. Pradžioje prasuki per notepadą ir "o" pakeiti į nulius, tada "L" į vienetus, tada per Exelį prie kiekvieno žodžio dar pridedi 123, 12345 ir žodžiu kiek fantazija leidžia, bėda ta kad žaidimo daug, o naudos mažai . Ir su kiekvienu sugalvotu papildymu failas dvigubėja. Mano vienas kolega buvo suradęs kažkokę programėlę, kuri tai darė automatizuotai, bet atleisk jau nepamenu, kas ten per daiktas buvo. |
|
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 02, 13:16 |
|
|
|
Visą šitą aš žinau dėl to ir nedarau. Laužtis neturiu kur, o jei reikia interneto, galiu ir nepagailėti kelių centų.
Teo gal ir deda savo firmware, o gal ir kiniečiai tą padaro. Reikia bandyti ir domėtis. Vis tiek dauguma žmonių, jei naudoja WiFi, pasikeičia slaptažodžius į sau atsimenamus. |
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 02, 13:26 |
|
|
|
Na žodžiu tu iškarto pateikei labai konkretų ir teisingą atsakymą |
|
|
|
|
|
internetas flesiukas |
Parašytas: 2015 03 02, 18:51 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Vilkas pasakas skiedi, WPA čia tau ne WEP.
WPA be žodynų nieko nepeši. |
turejau galvoje kad yra irankiu su kuriais atlikti viskas paprasta, netgi gui turi nurodai tinkla ir jau programele viska atlieka ir zodyna pasiema. Ir rezultata po kurio laiko ismeta. Tad visas lauzimas supaprastėjes iki "pirmoko" lygio su geru kompu
del TEO FW ir paswordu tai klientai kurie keistusi ta pasworda nera tiek daug kiek atrodo. jei nebus nuo dezutes tai bus tada generuotas pacio teo 10 simboliu. reikes kada prie progos pasiziureti su esamu rauteriu ar tikrai veikia tas dalykas. Seip internete ne vienas scriptas vaikstos su siuo exploitu. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|