|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 28, 17:44. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Optrono jungimas RSS relėje
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Optrono jungimas RSS relėje |
Parašytas: 2015 02 03, 10:28 |
|
|
|
Darau RSS trifazę. Nuo vieno išvado Arduino noriu pajungti tris MOC3063 ir vieną LED indikacijai. Pagal datasheet'ą vienam išvadui 20mA, tad kaip ir nepavyks tiesiogiai, nuosekliai įtampa 5V per maža, lygegrečiai srovė bus per didelė, kad užtikrinti sklandų darbą MOC'ams. Schemoje dar bus 9V ir 12V galima panaudoti bet kurią iš jų panaudojus tranzistorinį raktą.
Tik kaip geriau jungti moc'us nuosekliai ar lygegrečiai, koks praktikoje patikimesnis būdas. Visi turi pliusų ir minusų, bet praktika geriausia, o aš jos neturiu |
|
|
|
|
|
Re: Optrono jungimas RSS relėje |
Parašytas: 2015 02 03, 10:55 |
|
|
|
ewas rašo: |
Tik kaip geriau jungti moc'us nuosekliai ar lygegrečiai, koks praktikoje patikimesnis būdas. |
Nuosekliai, o prasmė tokia, kad jeigu sugenda vienas tai neveiki ir kiti, t.y. taip kaip ir turėtų būti trifazėse sistemose, negalima leisti nepilnafazio režimo. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 02 03, 13:17 |
|
|
|
Ačiū. Dar prie to pačio į ką orentuotis į Forward Current Continuous? Kad varžą paskaičiuoti? Dsht. nurodyta jos reikšmė 60mA. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 02 04, 16:19 |
|
|
|
Ai visai jau nebesusigaudau datasheete. Radau schemą internete kur kaip ir atitinka mano poreikius. Sujungti nuosekliai trus MOC'ai ir LED indikacijai ir balastiniam rez. paskaičiuoti pateikta formulė
R=(12(Uvaldym)-5,5)/0,01(Ivaldymo)=650Om.
Mano atveju MOC3063
Forward Current Continuous=30mA
LED Trigger Current, Current Required to Latch Output=5mA
Forward Voltage (IF = 30 mA) =1,3V
O signalinio LED imu I=20mA, Udrop=2V
Tuomet
R=(12-(3*1,3+2))/0,015=407om
0,015 ėmiau, kad apsidrausti per viduriuką, nebūtina, kad LED visu ryškumu spindėtų, o MOC turėtu užtekti tokios srovės.
Ar taip mastau, ar čia ką privėliau iš duomenų lapo? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 02 05, 16:21 |
|
|
|
(12V-3×UF1-UF2)/I
čia:
12V valdymo įtampa;
UF1 tiesioginis įtampos kritimas ant optrono spinduolio;
UF2 tiesioginis įtampos kritimas ant indikatorinio LED'o;
I pageidaujama leisti per LED'us srovė.
beje, užrašas:
"для 12 вольт"
kaip tik ir rekomenduoja rezistoriaus nominalą nuo 510 iki 630 Ω kaip valdymo įtampa 12V |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 02 05, 16:50 |
|
|
|
Ačiū už komentarus. Aš matau tą pastabą (apie 12V) tik norėjau įsitikinti jos teisingumu, maža ką kas sugalvojo ir aš esu pribraižęs schemų ir gerų ir nelabai...
Tik man neaišku buvo dėl MOC'ų ch-kų , jeigu LED'ams parašyta Udrop=2V tai kaip ir aišku, o čia tokios ch-kos nerandu , čia yra Mano atveju MOC3063
Forward Current Continuous=30mA
LED Trigger Current, Current Required to Latch Output=5mA
Forward Voltage (IF = 30 mA) =1,3V
Tai kiek čia gaunasi ta Udrop=1,3V, prie 30mA, bet 30mA tai jau max, tuomet imti apie 10-20mA?, o Udrop 1-1,1V ?, autorius ima visos spinduolių grandinės 5,5V iš kur?
Žinomas ne kažkoks skirtumas dėti apie 600omų ir nesukt sau galvos, bet tiesiog noriu išsiaiškinti MOC'ų charakteristikas, nes dar nepaskutinė schema |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 02 05, 19:14 |
|
|
|
Citata: |
kiek čia gaunasi ta Udrop=1,3V, prie 30mA, bet 30mA tai jau max, tuomet imti apie 10-20mA? |
aplinkos įtaka didesnė, nei srovės, todėl nėra prasmės blusinėtis
na ir kokia srovė bus prie tokios įtampos, su kokia paklaida ją galima numatyti?
autorius ima visos spinduolių grandinės 5,5V iš kur? |
todėl, kad tokiuose optronuose naudojami IR LED'ai, o jų tiesiog technologiškai nepagaminsi su kitokiomis charakteristikomis. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 02 06, 07:47 |
|
|
|
sakau, kad 5,5V paimta iš lempos t.y. maždaug |
o jeigu suskaičiuosi tiksliai, įvertindamas technologinio išsibarstymo, senėjimo, aplinkos ir sušilimo nuo darbo įtaką, gausi tikslų diapazoną nuo 5,42 iki 5,57, ar taip?
o rezistorių kokio tikslumo konstrukcijoje naudosi? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 02 06, 08:09 |
|
|
|
Mes čia tuščią diskusiją užvedėm. Aš suprantu, ką nori pasakyt, o man tik rūpėjo klausimas į kokius parametrus atsižvelgt skaičiuojant grandinę. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|