|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 19, 23:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Kaip valdyti 3 padėčių jungiklį su RPI?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Kaip valdyti 3 padėčių jungiklį su RPI? |
Parašytas: 2015 02 03, 16:24 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Taigi grįžtant prie mano pradinio klausimo - manau kažkokia įtampa bus ant X2 1-3 jungčių, nes trumpinti turim su GND. Tai ar negaliu GND jungti su RPI GND ir 1-3 kontaktus tiesiai prie RPI GPIO, tada elementariai darau GPIO off?? |
Tai priklauso kokia ta įtampa ir kokia bus srovė kai patrumpinsi. Greičiausia tavo GPIO sudegs. Pabandyk su testeriu pamatuoti srovę sujungdamas kontaktus. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 02 03, 16:27 |
|
|
|
|
| darius_p rašo: |
| Tai priklauso kokia ta įtampa ir kokia bus srovė kai patrumpinsi. Greičiausia tavo GPIO sudegs. Pabandyk su testeriu pamatuoti srovę sujungdamas kontaktus. |
kiek rašalo reikėjo sugadinti, kad kas parašytų, nuo ko pradėti Ačiū, Dariau, reikalą supratau, tai nuo to ir pradėsiu |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 02 03, 16:41 |
|
|
|
|
| brasta78 rašo: |
kiek rašalo reikėjo sugadinti, kad kas parašytų, nuo ko pradėti Ačiū, Dariau, reikalą supratau, tai nuo to ir pradėsiu |
Na aš tau jau kažin kada buvau parašęs, kad nenaudotum jokių galvaninių sujungimų, viskas turi būti atskirta - izoliuota, ypač kai prie to vargšo RPI bus prijungta tiek įvairių devaisų, jei dirbai su gamyba turi žinoti kiek problemų gali sukelti įvairios klaidžiojančios srovės. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2015 02 03, 22:57 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| Na aš tau jau kažin kada buvau parašęs, kad nenaudotum jokių galvaninių sujungimų, viskas turi būti atskirta - izoliuota, ypač kai prie to vargšo RPI bus prijungta tiek įvairių devaisų, jei dirbai su gamyba turi žinoti kiek problemų gali sukelti įvairios klaidžiojančios srovės. |
Gryžau iš stroikių ir matau, kad Evaldo postas "sušvelnėjo", o jau buvau paruošęs komentarą, kad LT forumai turi vieną subtilybę, dėl kurios aš juose postinu 1k per 5 metus ir po to atsižadu - visada tokie kaip aš klausiantys turi pasijausti kalti, kad kažko nežino, o forumo senbuviai arba jų visa šutvė suvaro žmogų.
Nereikia pykti, kad apsidžiaugiau Dariaus patarimu pirma pasimatuoti įtampą ir srovę - juk po to gali sekti logiškesni sprendimai ar ne? Dėl galvaninio atrišimo esmę suprantu ir užfiksavau, tai turiu tik nuspręsti, ką naudosiu.
P.S.: neesu grynas programeris kaip užstūmei, nes jaunystėje brolis atvedė į elektroniką, netgi baigiau elektronikos magistrą, bet dirbau IT srityje pradedant inžinieriumi ir baigiant CIO. Pastarieji keletą metų savarankiškai bandau praplėsti akiratį mokindamasis programavimo. Ir jau sakiau - suprojektuoti aš nemoku, bet duokit schemą/patarimą ir aš padarysiu. |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |