Elektronika.lt
 2025 m. birželio 8 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 06 08, 02:19. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » Koks kondensatorius padarytų 5V, 5A impulsą?
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 45
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Koks kondensatorius padarytų 5V, 5A impulsą?
PranešimasParašytas: 2015 01 29, 20:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Badas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Helpo rašo:
Nebuk kiausinukas, nepirk tu kondu, nes jie netures tiek talpos ir siaip sudas. 1F konda su laboratoriniu saltiniu, ten ble kol pakrauni... o tu cia isvis kosmosa darai. pirk motociklo akuma 6V ir ekperimentuok, mokykis. Toks akumas buna iki 80A starterine srove turi, tai galesi biski pazaist.

Na nereikia perlenkt lazdos, man užtektų dešimt kartų mažesnės srovės ir tik akies mirksniui. Kas dėl kondensatoriaus krovimo laiko, tai priklauso nuo srovės, gali ir savaite krauti jei srovė maža. Kodėl sakai kad šūdas, kokia tavo patirtis?

Šiaip ar taip, nesu užsiciklinęs ant kondensatoriu, man viskas vienodai Smile. Tiktų ir 7.4V akumuliatorius, jei tik žinočiau prie ko jį prijungti krovimui/darbui.
PranešimasParašytas: 2015 01 29, 21:05 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zaria_klp
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
pagal tamstos poreikius, panašu, kad ne DIY (do it yourself) reikia. o kažko labiau PSDI4M (please someone do it for me).
kame bėda su tuo 7.4v ? kodėl tos bėdos nėra su 3.7v ? jei visko ieškosi tik iš tetos Ados, tai tiek ir gausis - kaip tetos Ados pavyzdžiuose.
PranešimasParašytas: 2015 01 29, 21:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Badas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Zaria_klp rašo:
pagal tamstos poreikius, panašu, kad ne DIY (do it yourself) reikia. o kažko labiau PSDI4M (please someone do it for me).
kame bėda su tuo 7.4v ? kodėl tos bėdos nėra su 3.7v ? jei visko ieškosi tik iš tetos Ados, tai tiek ir gausis - kaip tetos Ados pavyzdžiuose.

Problema tame, kad nežinau prie kokios schemos jį jungti (li-ion nevertėtų jungti tiesiai be valdymo schemos). 3.4V variantui radau pirkti pilnai paruoštą sprendimą (tai ir yra mano planas B), o 7.4V atvejui neradau, todėl klausimas išlieka aktualus. Neprašau kad surastumėte, gal kažkuris jau žino - lai parašo, kas nežino - lai skaito sekančia forumo temą. O galbūt kažkas lankosi įdomiame DIY puslapyje, panašiai kaip adafruit, kur yra daug įvairių naudingų dalykėlių ir parekomenduos konkrečią vietą kur ieškoti. Kodėl ši tema virsta santykių aiškinimosi ringu? Kam nepatinka, tiesiog nerašykite. Elektronikoje nesu žinovas, todėl man reikia didesnės pagalbos, kas nenori ar negali - prašom nepykti.
PranešimasParašytas: 2015 01 29, 21:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
Badas rašo:
Kas dėl pačių jonistorių, tai wikipedia patvirtina, kad jie tinka tiek srovei tiekti, tiek įrenginiams užmaitinti,
Wikipedia ko gero viena iš paskutinių vietų kur galima ieškoti patikimos informacijos, juk ją rašo belekas, kaip ir šiame forume tiek pievų prirašo....
PranešimasParašytas: 2015 01 29, 22:05 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zaria_klp
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
"DIY" terminas iš principo prieštarauja klausimui "gal kas žino?". juk jei nežinai, tai būdamas nagingas (ko čia būtent ir reikia), gali suktis iš padėties su tuo ką turi. na, turi variantą krauti vieną ličio jonų elementą. kas trukdo turėti du tokius? elementus dėti į tokį va, ir sprendimas. gal net pigesnis nei planas B, nes nebūtina juk abu elementus krauti vienu metu, pradžioj gali įkrauti vieną, poto kitą. tada dėti į žaislą ir eikvoti, kol išsikraus.
PranešimasParašytas: 2015 01 29, 22:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Badas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Iš pradžių klausiu "kas žino", o jau paskui bus DIY. O gal uzdarom forumą ir vietoj to įdedam nuorodą į google? Ne? Forumas tam ir skirtas, kad nežinantis klaustų pas žinančius. O mano klausimas toks: kas žinote, kaip tvarkingai paimti 5-20A srovę iš 7.4V Li-ion akumuliatoriaus? Reikalinga elektronika pajungimui, nes as internete jos neradau. Galbūt yra, o aš nemoku ieškoti?.. Kas žino - pasidalinkite. Kas nežinote - neieškokite už mane.
PranešimasParašytas: 2015 01 29, 23:32 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zaria_klp
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
ateina Kindziulis į bendruomenės ratą, atsistoja per vidurį, ir sako: -"va, jūsų paskirtis tokia ir tokia. turite daryti tik taip, arba jūsų bendruomenės sistemą reikia uždaryti".

o tai skaitėte tamsta mano raštą aukščiau? mestelėjau mintį, lygiagretinimą. kas trukdo taip pačiai valdyti ne 20A led'ų krūva, o tarkim 20x1A led'ų? ar 1A led'o draiver'ių irgi nesusirasit, nes Ada turbūt siūlo tik 1.2A ir 0.8A..
PranešimasParašytas: 2015 01 29, 23:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Badas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
20 akumuliatorių netilps į žaisliuką. Tamstą skaitėte visą temą ar tik pabaigą?
Adafruit siulo iki 2A elektroniką, bet tą žino tik tie, kurie skaito ne vien pavadinimus.
PranešimasParašytas: 2015 01 29, 23:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zaria_klp
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
* 2 akumuliatoriai po 3.7v maitinimui
* krovimui palengvinti - akumai atskiri, ir kraunami po vieną
* led'ams valdyti ne 20A draiver'is, o 20 draiverių, and kurių pakabinta tiek led'ų, kad sudarytų 1A kiekvienam.

* skaityti tikrai nereikia, vistiek nieko nesigaus..
PranešimasParašytas: 2015 01 30, 03:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gintaras_bar
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Badas rašo:
O mano klausimas toks: kas žinote, kaip tvarkingai paimti 5-20A srovę iš 7.4V Li-ion akumuliatoriaus?
Tai Li-ion ar LiPo? Nes tai esminis skirtumas (kaip tarp jonistoriaus ir kondensatoriaus). Aš tai žinau, bet nesu tikras, ar verta Tau apie tai aiškinti. Projektas mane sudomino, tai buvau tikrai nuoširdžiai pasiryžęs padėti. Bet kai tamstelė taip jautriai reaguoji į konstruktyvią kritiką ir ją priimi kaip asmeninį įžeidimą, vargu ar kas gero iš to išeis.
PranešimasParašytas: 2015 01 30, 09:10 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
a1girdas
Senbuvis
Senbuvis
kolega gintaras_bar išreiškė ir mano mintis temą paskaičius. Klausėjas nėra beviltiškas, bet dar turi nudegti nagus, filtruodamas informaciją pagal tai, kas jam patinka.
PranešimasParašytas: 2015 01 30, 10:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Badas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
gintaras_bar rašo:
Tai Li-ion ar LiPo? Nes tai esminis skirtumas (kaip tarp jonistoriaus ir kondensatoriaus). Aš tai žinau, bet nesu tikras, ar verta Tau apie tai aiškinti. Projektas mane sudomino, tai buvau tikrai nuoširdžiai pasiryžęs padėti. Bet kai tamstelė taip jautriai reaguoji į konstruktyvią kritiką ir ją priimi kaip asmeninį įžeidimą, vargu ar kas gero iš to išeis.

Konstruktyvios kritikos dar negirdėjau, tik nekonstruktyvią. Turbūt skirtingai suprantame sąvoką "kritika". Ketvirtą ar penktą kartą pabrėžiu, kad nenoriu aiškintis santykių šioje temoje. Gal tiesiog "nesutapo charakteriai", kartais taip pasitaiko Smile
Esu girdėjęs kad li-ion skiriasi nuo li-pol, bet tai man nerūpi. Man rūpi tik du dalykai: parametrai ir elektronika. Jeigu parametrai tinka - imsiu bet ką. Jei netinka... Čia panašiai kaip NeoPixel LED'ai: jeigu jie man tinka - imu, ir visai nesvarbu koks ten čipas viduj. Na gal smalsu, bet nesvarbu. Man svarbiausia ar veikia tinkamai.
PranešimasParašytas: 2015 01 30, 10:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Zaria_klp
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Badas rašo:
.. bet tai man nerūpi.

kaip mano močiutė tokią situaciją įvertintų: -"mane tai tokie padziauna".
suprask, kad rankos nusvyra labai žemai.. tai ką tamstai beaiškinti, ir kokia kritika (ar paglostytais žodžiais) kalbėti?
aš net nematau prasmės tame mirksinčiame žaislė su blykstės galingumo efektu, bet mintyse jau visas dalis sudėliojau, ir tikrai veiktų, jei nebūtų gaila išmesti pinigų ant gatavų schemikių.
informacijos jau pateikta daugiau nei reikia.
PranešimasParašytas: 2015 01 30, 10:58 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Badas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Nebuvo nei vienos nuorodos į gatavą schemikę. Gal pražiopsojau, prašom padėti aklam.
Naudodamasis proga, šeštą kartą prašau susilaikyti nuo žmonių asmeninių savybių aptarinėjimo. Man jau nėra nei mažiausių abejonių apie tai kad jums nepatinku, nėra būtinybės ir toliau tai akcentuoti Smile
PranešimasParašytas: 2015 01 30, 11:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
darius_p
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Kaip jau tau aiškino. Arba lygiagretink su keliais savo pasirinktais konverteriais: prie kiekvieno konverterio junk po tiek LED kiek srovės pakanka. Jie gali būti prijungti ir prie vienos baterijos (jei ji bendrą srovę laikys). Valdiklis gali būti vienas.
Kitas variantas: imk 7,2V bateriją, junk žeminantį modulį (arba vėl lygiagretink kelis). Pakrovimui atskira schemutė, ar rozetinis pakrovėjas. Bateriją gali imti su apsauga nuo per gilaus iškrovimo.
Be Ados yra daugybė kitų pardavėjų ir daug pigesnių prekių.
http://r.ebay.com/9dGasp
Ebay: 18650 Protected Li-ion
Ebay: li-ion charger
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps