|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 03 03, 09:21. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Autoelektronika » ECU informacija
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2014 11 12, 19:56 |
|
|
|
|
| Artiomas.K rašo: |
| Diezis rašo: |
Šiaip pasidarė įdomu ar esate kas išifravę CAN duomenis t.y siunčiamų paketų duomenų reikšmes?Kiekvienas valdymo blokas siunčia tą patį id paketą kas 10 ms.Su skirtingais id ten kelios dešimtys,net neužvedus automobilio.
Bandžiau pasiklausyti CAN šiaip iš neturėjimo ką veikti,tai man identifikavimas žinučių pasirodė tamsus miškas.Nusprendžiau geriau pradėtėti nuo kokio LIN  |
Na,niekas nesako kad pradėti reikia nuo šifruotu duomenu,yra gi ten ir nešifruotu
Na o jeigu rimtai,tai pvz. koki greičio signalą ar apsuku,manau per diena surasti galima. Viskas priklauso nuo noro. Aišku instrumentu irgi reikia,CAN topologija reikia žinoti,kokie ECU kokias funkcijas atlieka ir t.t. |
Manau galima nuimt laika... Žinau vieną tikrai protingą bičiuką (jis ir forume būdavo) jam teko i šitą sritį pasigilint, tai patikėk, per dieną pasiruošimui gali tik alaus ikalt. |
|
|
|
|
|
 |
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2014 11 12, 20:33 |
|
|
|
|
| dusiata rašo: |
| per dieną pasiruošimui gali tik alaus ikalt. |
Jei kalt alų,tai kalt bare ar dar kur. Darbe reikia dirbti.  |
|
|
|
|
|
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2014 11 12, 23:34 |
|
|
|
|
| Cia buvo tik vaizdus palyginimas (realiai alus ir darbas nesuderinama). |
|
|
|
|
|
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2014 11 13, 20:18 |
|
|
|
|
OK,numesiu ir aš linką į kelėta jau įššifruotu simbolių
Čia "teisingo" sniferio printscreenas. Kai kurie duomenis "uždažyti su balonėliu" del tam tikru priežasčiu. Kas konkrečiai del BMW,tai turiu nemažai info pagal E65 CAN`ą |
|
|
|
|
|
 |
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2015 01 12, 22:03 |
|
|
|
|
Na gerai man rodos paprasciausia butu per can pastatyti konverteri, transiveri, ir prie viso to mikrovaldikli kad visa gauta informacija apskaiciuotu ir atvaizduotu.
Bet kaip man per can isgauti tuos tris realiu parametrus( apsuku, greičio, apkrovos)?
Ar galit koki linka numest kur yra paaiskinta kaip visas procesas vyksta tam kan transiverije ir konverteryje kaip jis padaro ta uzklausa ir kaip jis gauna tuos reikiamus bitukus ir variklio kompo.? Kaip man panaudoti tuos PID?
Dar klausimas ar variklio ECU mechanineje dežeje mato kokia pavara? |
|
|
|
|
|
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2015 01 12, 23:34 |
|
|
|
|
Kas per auto? Ten tikrai CAN?
Jeigu eiti OBDII/CAN keliu galima pradžiai nusipirkti USB adapterį ir paėmus softuką panagrinėti ką siunčia, gauna..
Kaip jau minėta, paprasčiau ir pigiau turėtų gautis matuojant tiesioginius signalus (greitis, apsukos, apkrova/akseleratoriaus padėtis). Tik reikės mašinoje surasti šiuos signalus. |
|
|
|
|
|
 |
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2015 01 13, 14:39 |
|
|
|
|
| 121ck,4 rašo: |
Na gerai man rodos paprasciausia butu per can pastatyti konverteri, transiveri, ir prie viso to mikrovaldikli kad visa gauta informacija apskaiciuotu ir atvaizduotu.
Bet kaip man per can isgauti tuos tris realiu parametrus( apsuku, greičio, apkrovos)?
Ar galit koki linka numest kur yra paaiskinta kaip visas procesas vyksta tam kan transiverije ir konverteryje kaip jis padaro ta uzklausa ir kaip jis gauna tuos reikiamus bitukus ir variklio kompo.? Kaip man panaudoti tuos PID?
Dar klausimas ar variklio ECU mechanineje dežeje mato kokia pavara? |
mato ar imesta laisva ar begis,bet koks ne. Bent jau nissan. |
|
_________________ What is the difference between professionals and amateurs? Only amateurs panic... |
|
|
|
 |
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2015 01 13, 15:32 |
|
|
|
|
Man ir reikia parametru kurie vyksta realiu laiku APSUKU, PEDALO PADIETIES IR GREICIO. IR visi šiti duomenys kiek suprantu yra varikliu ECU bloke( variklio kompe). ir dar vienas klausimas . ar galiu variklio kompo duomenis išgaut prisijunges prie can tinklo kurnos automobilio salone?
http://en.wikipedia.org/wiki/OBD-II_PIDs pvz cia yra PID's
Tai man tiktu MODE 1 nes rodo realius parametrus
tai man reikia 1 bit'o (04 pid,0D), 2 bit'o(0c pid) ? ar ne taip isivaizduoju viska? |
|
|
|
|
|
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2015 01 13, 18:31 |
|
|
|
|
| Zmogau ar tu parukes cia ar kliju pauostes rasai??? Paziurek savo pirma posta ir pamatysi ta kur nors salone OBD jungti...Jau rasiau- pradekim nuo modelio ir kokiu tikslu cia tuos parametrus nori traukt? Prisijungi diagnostika ir matai live data- pedalo padeti, apsukas, greiti ir dar daug visokiu dalyku, bet jei nori cia matyt kokiam 2 golfui, tai...Ar cia mokslini projekta rasai? |
|
|
|
|
|
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2015 01 24, 19:19 |
|
|
|
|
sunku matau su jumis susikalbet . Rasau dar kart ko man reikia .
Man reikia per CAN istraukti is variklio kompo realius duomenis apie auto greitį variklio apsukas ir variklio aprova ( arba akseleratoriaus padėty).
Prie can zadu jungtis su PIC mikro valdikliu kuris viduje turi ir transiveri ir konvertery.
Man reikia tu adresu kuriuose yra tie duomenys ?
Nebezinau net kaip aiskiau jusu klaust. |
|
|
|
|
|
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2015 01 24, 21:19 |
|
|
|
|
pagal jusu norus atlikti isvardintus veiksmus jauciamas ziniu trukumas ir kaip jus be suformuluotumet klausima atsakymo nebus.
1. PIC -as koks jis bebutu jam reikalinga programa -galit parasyti ?
2.kodel butent CAN protokolas ?
3. priezasti sugalvok pats |
|
_________________ Aš pažeidžiau taisykles ir reklamavau paraše.
+37068163199 |
|
|
|
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2015 01 25, 00:13 |
|
|
|
|
|
_________________ neimanoma nera,yra nenoriu |
|
|
|
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2015 01 25, 00:30 |
|
|
|
|
O kam man jungtis prie obd kam man siusti uzklauskas poto gauti .
O per kan parasius programoje tikslius ardesus iskart gauni ir vsio .
Nezinau ar tikrai bet obd turetu turbut pliusa viena . tai jis butu toks kad per obd galima butu pritaukyti daugiau automobiliu. Nes jungiantis per can tie adresai kurie keliautu is variklio kompiuterio yra visi skirtingi kiekvienoje masinoje. |
|
|
|
|
|
 |
ECU informacija |
Parašytas: 2015 01 25, 01:06 |
|
|
|
|
o tai tu manai kad obd can nera ar kaip?
o adresai tie patys ir uzklausos cia niekas nesiuncia cia tiesioginiai parodymai tavo variklio duomenu tinka ivairiems auto
kam dar kazka kurti isradineti kai gali pasimti padaryta daikta
nebent turi sportini interesa padaryti pats tik ar verta kazka isradineti kai pats programu nerasai ar manai kad kazkas is forumieciu neturi ka veikti ir uzsiims situ marazmu |
|
_________________ neimanoma nera,yra nenoriu |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |