Elektronika.lt
 2025 m. vasario 27 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 02 27, 21:51. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Elektronika žaliems » Windows 10 ir lubuntu viename pc
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 12
Pereiti prie 1, 2  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Windows 10 ir lubuntu viename pc
PranešimasParašytas: 2015 01 22, 20:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
marcello911
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sveiki, kazkodel rasant lubuntu i pc kuriame jau yra windows 10 ju neaptinka ir liepe trinti visa diska, su windows xp taip nebudavo, leisdavo pasilikti windows ir rasyti linux i tapati diska.
Taigi klausimas toks, kaip galeciau sias operacines sukisti i viena hdd, kad leistu -pasirinkti ijungus kuria naudosiu ?
Gal neiaiskiai parasiau, nzn kaip isireiksti..
PranešimasParašytas: 2015 01 22, 20:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
na visų pirma tai geriausiai atskira OS atskirame disko skirsnyje. Aš darau taip 2 skirsniai win vienas ubuntu ir vienas bendras tiek win tiek ubuntu. tada lengiau su failais laviruoti.
Dėl skirtinių kiekio reikia taupyti, jei HDD yra su MBR lentelėmis(galimos 4 particijos, norint daugiau reikia žaisti įmanoma, bet man asmeniškai nepatinka). Jei su GPT, skirsnių kiekis praktiškai neribojamas.

Dabar dėl WIN ir ubuntu. pirma taisyklė pirmiau rašyk win po to linux, nes linuxu grubas visada aptinka ir įtraukia kitas operacines į operacinių pasirinkimo sąrašą, o štai win elgiasi kaip monopolininkas ir kraunantis matysi tik MS produktų sąrašą.

Dabar dėl neleidimo ar leidimo. Reikia pasidomėti UEFI nustatymais ką kas reiškia. Man atrodo reikia išjungti nes kitaip MS neleidžia kitos operacinės įrašyti. Man panašiai buvo ir su win8 ir ubuntu.

Sėkmės.

PranešimasParašytas: 2015 01 22, 20:57 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
super
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
linuxe exfat o windows ntfs32 gal eitu su skirtingom particiju sistemom padarius su programa.
PranešimasParašytas: 2015 01 22, 21:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
marcello911
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Citata:
Dabar dėl WIN ir ubuntu. pirma taisyklė pirmiau rašyk win po to linux, nes linuxu grubas visada aptinka ir įtraukia kitas operacines į operacinių pasirinkimo sąrašą, o štai win elgiasi kaip monopolininkas ir kraunantis matysi tik MS produktų sąrašą.

Problema tame, kad linuxai windows 10 neaptinka, tai manau, kad ir irasyciau i skirtingus skirsnius butu taspats, ar klystu ?
PranešimasParašytas: 2015 01 22, 21:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
marcello911 rašo:
Problema tame, kad linuxai windows 10 neaptinka, tai manau, kad ir irasyciau i skirtingus skirsnius butu taspats, ar klystu ?
Tada galėtum pasinaudoti kokia nors boot manager programa.
PranešimasParašytas: 2015 01 22, 21:21 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
kodėl pasirinkai lubuntu? kaip suprantu kompas pakankamai naujas turi viskas veikti ir su ubuntu.

Na bet ne tame esmė.

esmė kad užklausti reikia protingai gogolio.

http://www.everydaylinuxuser.com/2014/05/install-ubuntu-1404-alongside-windows.html

viskas kaip sunkiai mąstančiam.

PranešimasParašytas: 2015 01 23, 12:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
marcello911
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Aciu uz atsakymus Smile
Gavosi dar geriau nei norejau.
PranešimasParašytas: 2015 01 23, 17:50 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
marcello911 rašo:
Aciu uz atsakymus Smile
Gavosi dar geriau nei norejau.

tai papasakok ką darei? kitiems gal bus naudinga.

PranešimasParašytas: 2015 01 23, 19:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
super
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Tai is naujo per rasei OS ?
PranešimasParašytas: 2015 01 24, 12:27 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
BaltaS
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Gal kiek ir durnas klausimas , bet niekad nesupratau kam jus tuos linuxus naudojate ?
Kokie privalumai ?
PranešimasParašytas: 2015 01 24, 12:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
a1girdas
Senbuvis
Senbuvis
Citata:
Gal kiek ir durnas klausimas
Brazilijoje jei paklaustum tą patį apie windows'us ...
PranešimasParašytas: 2015 01 24, 14:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Juris
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Citata:
Brazilijoje jei paklaustum tą patį apie windows'us ...

Ačiu Dievui mes ne Brazilijoje...
Citata:
Gal kiek ir durnas klausimas , bet niekad nesupratau kam jus tuos linuxus naudojate ?
Kokie privalumai ?

Kiekvieno galvoje yra savi tarakonai, pas linuxistus jie ypatingi, šie žmonės su labai įdomiais kompleksais.
Geriau neklausk kokie privalumai, vistiek negausi normalaus atsakymo, jie kaip alkoholikai suras 1000 priežasčių paaiškinti kodėl geria.
PranešimasParašytas: 2015 01 24, 14:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
BaltaS rašo:
Kokie privalumai ?

Šiaip tikrai durnas klausimas, vieniem patinka blondinės, kitiems brunetės. Privalumų daug, trūkumų irgi netrūksta. Aiškint neaiškinsiu, viskas yra internete ir privalumai ir trūkumai. Jei tikrai įdomu susirasi ir pabandysi.
PranešimasParašytas: 2015 01 24, 15:26 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gintaras_bar
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Juris rašo:
Kiekvieno galvoje yra savi tarakonai, pas linuxistus jie ypatingi, šie žmonės su labai įdomiais kompleksais.
Geriau neklausk kokie privalumai, vistiek negausi normalaus atsakymo, jie kaip alkoholikai suras 1000 priežasčių paaiškinti kodėl geria.

O gal galėtum bet 100 privalumų išvardinti, kodėl verta Windows naudoti? Smile
Aš dirbu tiek su Linux, tiek su Windows ir pastaruosiuose matau tik 3 privalumus:
1. Labai gerai, kad ten yra Internet Explorer, tai iš kart po įdiegimo yra su kuo Firefox ir Chrome atsisiųsti.
2. Schemų ir plokščių projektavimo sistema OrCAD dirba tik Win aplinkoje.
3. Rimtų firmų ARM mikrovaldiklių kompiliatoriai irgi dirba tik Windozėje.

Tai būtų gerai, kad apšviestum mano atsilikusį protą ir paaiškintum ką aš ne taip darau, kad Linux man labiau patinka už Windows Smile
PranešimasParašytas: 2015 01 24, 19:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
gintaras_bar rašo:
matau tik 3 privalumus:
1. Labai gerai, kad ten yra Internet Explorer, tai iš kart po įdiegimo yra su kuo Firefox ir Chrome atsisiųsti.
Na tai tikrai ne privalumas, nes Ubuntu suinstaliavus jau būna ir Firefox ir ofisas ir viskas nemokamai, legalu ir jokio galvos skausmo, kad su eiliniu windozės updeitu kas nors nuluš.
Citata:
2. Schemų ir plokščių projektavimo sistema OrCAD dirba tik Win aplinkoje.
3. Rimtų firmų ARM mikrovaldiklių kompiliatoriai irgi dirba tik Windozėje
Na ir dar aš neradau rimto pakaitalo tokioms programoms kaip Autocad, ir pan., jei ne tai aš Windows nenaudočiau. Ypač dabar, jei man tektų pasirinkt tarp Win 8 ar Ubuntu rinkčiausi Ubuntu. Jei neturėčiau kito pasirinkimo ir namų vartojimui turėčiau Windozę pirkti aš jos nepirkčiau, o taip pat naudočiau Linux
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
LEGO
Mänguköök, mudelautod, nukuvanker
KCD2 Mods
Installing KCD 2 Mods, KCD 2 Guides, KCD 2 Cheats
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
GTA 6 Wiki
GTA 6 Map, GTA 6 Characters, GTA 6 News
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
FS25 Mods, FS25 Tractors, FS25 Maps
fs25mods.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps