|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 10 09, 15:27. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Mikrovaldikliai » Arduino platforma
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Re: Arduino platforma |
Parašytas: 2015 01 20, 14:30 |
|
|
|
Ramis rašo: |
Sveiki. Noreciau patarimo. Kaip reikia issirinkti teisinga erduino modeli. Prie erduino noriu prijungti servo varikliukus, lazerio moduli ir LCD ekraneli. Noriu pasigaminti kazka panasaus i lazerini projektoriu kuris erdveje pies yvairias geometrines figuras. LCD ekrane bus galima paziurek kokia programa yra atvaizduojama duotuoju momentu. |
Pažiurėk čia,jei supranti rusiškai https://www.youtube.com/watch?v=-Jv69vZ8qHs&list=PLnYVbws61GwT5WPTC3n9XyWIQCWVNtfNL |
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 01 20, 14:54 |
|
|
|
Operatyviai atsakinėji, nereikėjo nė trijų metų laukti, kad sugalvotum atsakyti į jau atsakytą klausimą. |
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 01 20, 19:48 |
|
|
|
sopkls rašo: |
Operatyviai atsakinėji, nereikėjo nė trijų metų laukti, kad sugalvotum atsakyti į jau atsakytą klausimą. |
Nesuprantu,ko tu vis nepatenkintas.Moters neturi,ar ką |
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 01 20, 20:05 |
|
|
|
Kažkaip ir tavęs Arduino temoje jokių naudingų žinių nėra, o taip net atskiro skyriaus jiems prašei. |
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 01 25, 14:35 |
|
|
|
turiu problema, pajungiu prie arduino ds1307 RTC su varzomis ant SDA SCL. taip kaip reikia, pasiimu kokia biblioteka, isbandziau daug, neveikia, nerodo nei laiko nei datos. su viena biblioteka rodo taip 00.00.2000 -- 00:00:85 su kita 165/165/165 45:165:165 tokias nesamones, pajungta gerai, nera kur suklysti. man tik viena mintis sauna i galva kad mikre mirusi.
gal kazkam yra buve panasiai sugebejot susitvarkyti su problema |
|
_________________ Skype: dmb-220 |
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 01 25, 20:53 |
|
|
|
dmb-220 rašo: |
turiu problema, pajungiu prie arduino ds1307 RTC su varzomis ant SDA SCL. taip kaip reikia, pasiimu kokia biblioteka, isbandziau daug, neveikia, nerodo nei laiko nei datos. su viena biblioteka rodo taip 00.00.2000 -- 00:00:85 su kita 165/165/165 45:165:165 tokias nesamones, pajungta gerai, nera kur suklysti. man tik viena mintis sauna i galva kad mikre mirusi.
http://www.failai.lt/vcwa91cg4dat/laikrodis_hd_4478.ino |
|
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 01 25, 20:55 |
|
|
|
maniux23 rašo: |
http://www.failai.lt/vcwa91cg4dat/laikrodis_hd_4478.ino |
pirma nustatyk laika |
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 01 29, 11:57 |
|
|
|
http://arduino.cc/en/Reference/Byte i ka galima c kalboje pakeisti arduino byte ? as bandau uint8_t sita naudot, bet ar jis tinkamas? gal yra geresniu variantu? pvz:
Kodas: |
uint16_t fre = 880;
fpd = (fre+ 107);
pll_in1[1] = byte(fpd >> 8);
|
|
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 01 29, 12:47 |
|
|
|
uint8_t yra unsigned char
byte irgi yra unsigned char
unsigned char yra 8 bitu tipas, kas pilnai atitinka pilno baito / byte israiska.
kartais kompileris gali keiktis del kokios nors neoverloadintos f-jos kuriai reikia typecastinti ir tiek. |
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 01 30, 12:56 |
|
|
|
https://github.com/RodLophus/SanyoCCB library kuria naudoju
https://www.youtube.com/watch?v=Ctssa7KPVoM video kad veikia,
gal kas esat dares? nes man iesko radio stociu ir ne vienos nepagauna, siaip esu antenos vietoje pajunges antena nuo radijos, bet ieskant radijo stociu ne vienos nepagauna, girdysi kad lyg nori sneket kazkas bet skenavimas nesustoja o varo toliau. antena gal netinkama? gal kur library klaida.
p.s. pries islupant is pusiau veikiancio dvd radija su tuo moduliu veike puikiai, vietoj antenos laido gala buvau ikises, tai taip iseina kad gamintojai geraesne programa parasyta? |
|
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 05 19, 20:24 |
|
|
|
Sveiki,
Reiketu pagalbos. Prisireike tokio dalyko: nuspaudus mygtuka, pasigirstu pyptlejimas ( garsiakalbio, arba buizerio) tada praeitu 4s, antras pyptelejimas, ir reles sujungimas ( tesiasi 8s) po 8s, vel pyptelejimas ir issijungia rele.
Taip reiktu su trimis mygtukais, 8s,6s,4s(reles sujungimo trukmes), o visu pradzia tokia pati.
Reiktu, kad pasiulytumete kaip tai padaryt. Koki arduino panaudoti, ir padetumete su programos parasymu. Nors ir lengva jums, bet as programavime, kaip zalias agurkas. |
|
_________________ Išmoksta netas kuris klausinėja, o tas kuris supranta atsakymus.. |
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 06 08, 22:21 |
|
|
|
Sveiki, pasidariau FM radia su TEA5767 moduliu, viskas gerai pajungta, naudoju arduino, irasau duota koda kaip pvz prie bibliotekos tea5767. valdymas per LCD shield, viskas eina, bet labai silpnai gaudo stotys, jei rankiniu budu nustatai dazni tai vos vos girdysi kad groja muzika per triuksma, naudoju stiprintuveli garsui sustiprinti. Antena ilgas aliuminio viela apie 2 metrus
kame gali buti problema kad man nepagauna radio? |
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 06 13, 22:35 |
|
|
|
Philipsas mikroschemos aprašyme pateikia schemą su dviem kontūrais, tačiau aš jų nematau ant šio modulio. Tai iš kur gali būti tas jautrumas ? |
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 06 13, 22:59 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Philipsas mikroschemos aprašyme pateikia schemą su dviem kontūrais, tačiau aš jų nematau ant šio modulio. Tai iš kur gali būti tas jautrumas ? |
Gal galima placiau? Tai kok tokius modulius gamina, jei niekam tike? Salia modulio nieko nebepribursi? |
|
|
|
|
|
|
Arduino platforma |
Parašytas: 2015 06 13, 23:57 |
|
|
|
Gal galima placiau? |
Nelabai gaunasi diskusija nes tu neparašei koks modulis. Aš randu tokius kuriuose tikrai nematau nei vienos ritės, nei vieno kontūro. Nors gamintojo rekomendacijose (žiūrėti block diagram) tokie kontūrai yra. Aš netikiu, kad tie čipai gali parodyti gerus jautrumo rezultatus net su kontūrais, bet jei net be jų tai turim tai ką turim.
O gal ten ritės yra SMD, suku suprast iš nuotraukos, net jei ir taip tai jų kokybė nebus tokia kaip "normalių" ričių iš storo laido ir be karkaso. Todėl tokie rezultatai.
Ir apskritai - šis daiktas (TEA5767) skirtas tam, kad užimtų mažai vietos ir būtų lengvai ir pigiai sumontuojamas. Jautrumas ir kiti techniniai parametrai - neesminiai reikalavimai. Ne tam jis skirtas. Ten kur reikia gero jautrumo iki šiol naudojamos klasikinės radijos, su galybe ričių, kontūrų, heterodinų, maišytuvų, filtrų ir kitų klasikinės radijos schemos atributų, o ne vienas chipas su skaitmeniniu signalo apdirbimu.
Dabar rinkoje pasirodė galybė pigių automobilinių grotuvų su tokio tipo radijom. Visų jų jautrumas labiau nei apgailėtinas lyginant su senom gerom 199x metų radijom. |
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|