|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 07, 07:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Dazniu juosta.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Dazniu juosta. |
Parašytas: 2015 01 14, 19:10 |
|
|
|
|
| Guliveris rašo: |
| super rašo: |
| Klausimas tikrai paprastas, garso dazniu juosta yra iki 20khz, dabartiniai stiprintyvai cia riba puikiai isgroja todel tiek ir bus, nebent tai butu senovinis stiprintuvas kur praleidzia 8 khz. |
O dažnai stiprintuvų dokumentacijose būna nurodyta, kad jie atkuria pvz. 5Hz - 90kHz. Kaip šitą išaiškint? Kur to pliusas (įtariu toks yra), jeigu tikriausiai 99.9% kolonėlių atkuria kažką iš ribų 20Hz-20kHz, nekalbant jau apie žmogaus klausą? |
Nu tai turetu but naudojami greitesni tranzistoriai ir greitesnis stiprintuvas bus sita gali pakomentuot audio sritim kas uzsiema ir patvirtint arba paneigt |
|
|
|
|
|
 |
Dazniu juosta. |
Parašytas: 2015 01 14, 20:17 |
|
|
|
|
| Kaip suprast 'greitesnis stiprintuvas'? |
|
|
|
|
|
 |
Dazniu juosta. |
Parašytas: 2015 01 14, 21:34 |
|
|
|
|
[quote="Guliveris"]
| Citata: |
| Kur to pliusas (įtariu toks yra), jeigu tikriausiai 99.9% kolonėlių atkuria kažką iš ribų 20Hz-20kHz, nekalbant jau apie žmogaus klausą? |
Yra moksliškai ir labai rimtai įrodinėjančių kad tai labai svarbu ir kad reikia gaminti brangius ir greitus stiprintuvus atkuriančius iki 100 kHz, ir kad žmogus nors ir negirdi bet mistiškai jaučia jei dažnis apribotas. Bet yra tokių kurie lygiai taip pat moksliškai įrodinėja, kad tai bullshit ir specialiai apriboja dažnius, dar iki patenkant į stiprintuvą ir taip sumažina iškraipymus dėl riboto stiprintuvo greičio, o patį stiprintuvą daro paprastą ir nelabai greitą.
Aš nežinau kurie teisūs. Ir nežinau kas žino. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Dazniu juosta. |
Parašytas: 2015 01 15, 20:06 |
|
|
|
|
Sveiki vyrai, dar karta trukdau jus. Kur pirmam rasyme ikeliau schema man jei reikia pasirinktai apskaiciuti bent tris atskirus dydzius analitiskai. ir datasheet naudodamas nu niekaip nesugalvoju nieko kas butu paprasciau apskaiciuoti. Gal sakau kas labai supranta schemas ir gali patarti ka skaiciuoti ir kaip nes kaip ir visi nominalai varzu ir kondensatoriu matosi, o tarkim Vcc +-35V. Nebukit labai pikti gal kitiems elementaru bet man sunku kazka sugalvoti. Labai aciu uz pagalba |
|
|
|
|
|
 |
Dazniu juosta. |
Parašytas: 2015 01 15, 20:26 |
|
|
|
|
| preikshas rašo: |
| man sunku kazka sugalvoti. Labai aciu uz pagalba |
Stiprinimo koeficientą gali apskaičiuot, nes tai priklauso nuo išorinių elementų, o ne tik nuo mikroschemos. Bet kaip skaičiuot neaiškinsiu, pats aiškinkis. Kad nebūtų sunku reikėjo mokytis. |
|
|
|
|
|
 |
Dazniu juosta. |
Parašytas: 2015 01 15, 20:44 |
|
|
|
|
del to ir prasau kad padetumete juk as manau tam forumai ir reikaligi yra. Beto dekui bent kazkam uz pasiulyma. gal dar turite kokiu variantu  |
|
|
|
|
|
 |
Dazniu juosta. |
Parašytas: 2015 01 15, 21:02 |
|
|
|
|
| ir dar pastebejimas cia matau yra invertuotam stiprintuvui. mano schemoje gal ir taip parodyta bet yra neinvertuotas tuomet pas mane bus Av=1+(Rf/Ri) ? |
|
|
|
|
|
 |
Dazniu juosta. |
Parašytas: 2015 01 15, 22:35 |
|
|
|
|
| preikshas rašo: |
| ir dar pastebejimas cia matau yra invertuotam stiprintuvui. mano schemoje gal ir taip parodyta bet yra neinvertuotas tuomet pas mane bus Av=1+(Rf/Ri) ? |
Taip |
|
|
|
|
|
 |
Dazniu juosta. |
Parašytas: 2015 01 15, 23:36 |
|
|
|