|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 08, 07:06. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Mikrovaldiklių programaviams pradedantiesiems
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Mikrovaldiklių programaviams pradedantiesiems |
Parašytas: 2014 07 10, 20:40 |
|
|
|
|
pradedam nuo atsakymo
| Citata: |
| kas tas dip ir kas so |
DIP yra korpusas su kojelėmis, kišamomis į kiaurymes su ~2,54mm žingsniu
SO yra paviršinio montažo korpusas (kojelės nekišamos į jokias skylutes)
kai ieškosi gūglėje, naudok šį kontekstą ir rasi sočiai info
| MAX232ACPE , MAX232D ir MAX232ECPE. tai kuo jie skiriasi |
užsakymų kataloge ieškok "ordering data" ar panašiai. Tradiciškai susiklostė, kad keletas simbolių po loginės funkcijos žymėjimo yra korpuso tipo žymėjimas (package information). užsakant mikrūškę būtinai reikia žinoti, kokiame korpuse ji turi būti. Dar žymėjime gali būti greitaveikos kodas (RAM būtinai, kitoms mikrūškėms rečiau).
toliau trumpai apie CNC
| normalios staklės turi pvz. kokius 0.02mm žingsniui |
jeigu tokio žingnio yra normalios staklės, tai "Жигули" irgi yra automobilis. Tuomet mano komentarą skaitykite kaip aš skaitau komentarus, kad automobilis tai tik BMW ir MB, o visa kita - kelio guzai.
| valdymas tai būna programa kompiuteryje |
tokių profesionalių staklių dar nemačiau. Mėgėjiškas - taip, nes jau yra labai netgi nebloga OS "Linux CNC" ar panašiai
| jos tikrai protingai padarytos |
čia išvis nesupratau, apie ką. Jeigu apie valdymo programą kompe, tai tarkim, "Balestrini" pareiškė, kad mums reikia pirkti naują valdymo programą (~ 19000), nes mūsiškė yra nesąmonė, o tas berniukas, kuris atsakingas, jau nepasiekiamas. šiaip jei kam įdomu nelogiškumai staklių valdyme tai to pasidomėję galite prisirinkti sočiai. Ir aš galiu padėti, nes profesine linija tenka tokius reikalus graibyti
| nėra skirtumo kokį steperių valdiklį naudosi |
čia iš tos pačios serijos, ką mes laikome staklėmis, tikriausiai. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 07 10, 22:17 |
|
|
|
|
| a1girdas - tu maždaug įsivaizduoji kokias pievas čia rašai. Autorius net mikrovaldiklio nečiupinėjęs, o tu varai apie profesionalias stakles, jų tūkstantūjų mikronų tikslumus, apie specialiuotus valdymus, kažkokias sinchronizacijas ir tt. Ar tu nori jam pasiūlyti pirkti programą už 19000, ir visą kitką už panašias kainas, kai žmonės normalias DIY stakliukes susirenka už 1500lt. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Parašytas: 2015 01 07, 22:37 |
|
|
|
|
Sveiki. Labai nepykit kad esu "zalias" ir klausineju tokiu dalyku. Pradėjau iš pat pagrindu mokintis programuot mikroprocesorius. Šiuo metu eksperimentuoju su attiny 2313 ir led. Šioj programo kaip ir viskas aišku, bet mano manymu, didinant reikšmę 40000, delay turetu didet ir ledu mirgsejimo daznis mazet, bet man gaunasi atvirksciai. Gal galit kas paaiskint kaip cia yra ?
#include <avr/io.h>
void delay(void);
int main(void)
{
DDRD |= ((1 << PD0) | (1 << PD5));
while (1)
{
PORTD = (1 << PD0);
delay ();
PORTD = (1 << PD5);
delay ();
}
}
void delay(void)
{
volatile unsigned int del = 40000;
while (del--);
} |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 07, 22:57 |
|
|
|
|
Man netekę susidurt su atiny, bet šiaip čia toki pastebėjimai:
pirmiausia, tai tau nereikia naudot "volatile". Antra, gali pabandyt int pakeist į long ir pažiūrėt ar tai duoda vaisių. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 07, 23:44 |
|
|
|
|
volatile tikrai nebūtinas - jo reikia, jei kintamasis yra modifikuojamas pertraukimo paprogramėje. Plačiau pasiskaityk internete, informacijos apstu.
O štai int ir reikšmė 40000 - nesuderinami dalykai. int reiškia, kad kintamasis užima du baitus (16 bitų). Paversk 40000 į dvejetainį skaičių ir pažiūrėk kiek bitų reikia jam atvaizduoti.
Taigi, jei nori suteikti kintamąjam tokią reikšmę, jo tipas turi būti long. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 08, 15:31 |
|
|
|
|
| jau isiaiskinau viska, su unsigned long, galima skaiciu rasyt didesni nei 40000 ir veikia kaip priklauso, didinant skaiciu, daznis mazeja, bet be volatile neveikia programa |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 08, 15:53 |
|
|
|
|
| gintaras_bar rašo: |
kintamasis užima du baitus (16 bitų). Paversk 40000 į dvejetainį skaičių ir pažiūrėk kiek bitų reikia jam atvaizduoti.
|
40000 = 0x9C40. Į dviejų baitų unsigned telpa iki 65535. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 08, 17:14 |
|
|
|
|
| darius_p rašo: |
| 40000 = 0x9C40. Į dviejų baitų unsigned telpa iki 65535. |
Tu visiškai teisus. Šiuo atveju mano pastaba buvo ne visai korektiška, nes omenyje turėjau "signed" tipą  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 08, 17:17 |
|
|
|
|
bet tai dar klausimas kiek jis tą skaičių didino, nes jeigu pvz. gale nulius prirašinėjo, tai galėjo ir viršyt tuos 65 tūkstančius.
O šiaip kaikuriose sistemose, tai int yra 32 bitų, o ne 16. Bet aš tai išvis privengiu naudot "int" dėl šito neapibrėžtumo. Geriau naudot short - 16bit ir long - 32bit
| efka rašo: |
| be volatile neveikia programa |
O va čia tai keista. Gal čia koks specifinis attiny niuansas? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|