|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 04, 22:44. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » Mano pirmas savadarbis maitblokis, reik biski pagalbos.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Mano pirmas savadarbis maitblokis, reik biski pagalbos. |
Parašytas: 2015 01 04, 16:54 |
|
|
|
Man 45V reik, 30V butu siek tiek mazoka.
Nors, teisingai sakai kad sildytuvas gausis, o ant trafo ir centertap'as yra tai butu visai nebloga mintis ji su rele daryt.
Zinoma, cia tik pagr. reguliatorius yra, o dar liko 5V, +12V ir -12V reguliatoriu plokste padaryt, poto dar atskira diodu tilteliu, kondensatoriu ir saugikliu plokste bus, ten ir idesiu ta rele.
Darant paciam daug daugiau patirties gaunasi.
As seniau dariau stiprintuvu plokstes is schematikos kopijuodamas ir niekada nezinojau kas ka daro, o dabar pats kai darau viska suprantu kuo puikiausiai, nepabandes nesuzinosi.
Nors ir sitas dizainas nera 100% mano, cia is tikruju gana senoviskas bet patikimas dizainas yra. |
|
_________________ Na, jei nesprogo vadinasi veiks. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 04, 17:11 |
|
|
|
savadarbis rašo: |
Man 45V reik, 30V butu siek tiek mazoka.
Nors, teisingai sakai kad sildytuvas gausis, o ant trafo ir centertap'as yra tai butu visai nebloga mintis ji su rele daryt.
Zinoma, cia tik pagr. reguliatorius yra, o dar liko 5V, +12V ir -12V reguliatoriu plokste padaryt, poto dar atskira diodu tilteliu, kondensatoriu ir saugikliu plokste bus, ten ir idesiu ta rele.
Darant paciam daug daugiau patirties gaunasi.
As seniau dariau stiprintuvu plokstes is schematikos kopijuodamas ir niekada nezinojau kas ka daro, o dabar pats kai darau viska suprantu kuo puikiausiai, nepabandes nesuzinosi.
Nors ir sitas dizainas nera 100% mano, cia is tikruju gana senoviskas bet patikimas dizainas yra. |
žmogau, jei čia "patikimas dizainas", tada kas yra Nepatikimas dizainas?? Tavo Idealiai suskaičiuota schema Garantuotai neveiks, ką bepridursi? Žinoma, jei abejoji, tai gamink PCB, daryk, derink  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 04, 17:24 |
|
|
|
Visų pirma tai nesu matęs tokio srovės ir įtampos tranzistorių po operacinukų jungimo, net nežinau kaip tas U reguliavimas veiks su plaukiojančia įtampa po I tranzistoriaus. Žiūrėk gatavas schemas ir davedinėk jas pagal savo įtampą, jei sugebėsi pasiskaičiuoti teisingai.
Dar pridursiu, kad ir kaip gražiai atrodo ir veikia schema, nepamiršk tokio dalyko kaip pereinamieji procesai įjungimo metu - buvau radęs vieną paprastą schemą rusiškam interenete, bet pasirodo įjungimo momentu ji ~0.1 sekundės duoda pilną įtampą išėjime nepriklausomai nuo to kaip nustatytas įtampos reguliavimo potenciometras. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 05, 20:12 |
|
|
|
Taip ten tas mano schematiku braizymo budas toks kad niekas isskyrus mane ju nesupranta.
Nors ir stengiuosi suprantamai daryt vistiek neiseina.  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2015 01 05, 21:10 |
|
|
|
Taip ten tas mano schematiku braizymo budas toks kad niekas isskyrus mane ju nesupranta.
Nežinau su kokia programa čia braižai ir ar ji turi simuliacijos režimą, bet jei neturi tai siūlau išbandyt Electronic Workbench ar Multisim ( o geriau abi, nes jos kiek skirtingai veikia prie tų pačių sąlygų) ir tiesiog kompiuterio ekrane susimodeliuoti savo kurybos veikimą. Sau laboratorinį maitinimo bloką būtent taip susikūriau. Padarius veikiantį modelį beveik 100% atitiko tai ką gavau simuliacijos metu.
Tuomet mažiau reikės čia klausinėti, nes aš pvz tingiu gilintis į tavo schemas, be to sulauksi mažiau kritikos, kuri gadina nuotaiką  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 05, 21:20 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Nežinau su kokia programa čia braižai ir ar ji turi simuliacijos režimą, bet jei neturi tai siūlau išbandyt Electronic Workbench ar Multisim ( o geriau abi, nes jos kiek skirtingai veikia prie tų pačių sąlygų) ir tiesiog kompiuterio ekrane susimodeliuoti savo kurybos veikimą. Sau laboratorinį maitinimo bloką būtent taip susikūriau. Padarius veikiantį modelį beveik 100% atitiko tai ką gavau simuliacijos metu.
Tuomet mažiau reikės čia klausinėti, nes aš pvz tingiu gilintis į tavo schemas, be to sulauksi mažiau kritikos, kuri gadina nuotaiką  |
As turiu irgi simuliacine programa, galbut esi jau girdejas LTspiceIV vadinasi, daug kas rekomendavo tai ir isirasiau, labai smagi programa, visai neblogai simuliuoja.
Va viena schema kuria padariau, tai tremolo efektas skirtas gitaroms, keicia garsuma per tam tikra laiko tarpa.
http://gyazo.com/1a0c256e28cd438df25f8555578e5c66
http://gyazo.com/fb5f7aff2d3b55deb114bc059727a575 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 06, 13:29 |
|
|
|
Tai ir dadėdinėk po biški kol išsitaisys klaidos (jei nerodysi pastangų, mes irgi). Q7-Q9 netinkamos struktūros, turi būti NPN tipo. Pridėk dar trafą, tiltelį ir kondą į schemą, ir ten grybai gali veistis. Laukiam naujų įkėlimų. |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2015 01 09, 18:13 |
|
|
|
Va siek tiek pabandziau pagerinti.
|
1. Dėl Q7...Q9 struktūros tau jau rašė, nei velnio nesureagavai.
2. Q3 ir Q5 jungimas daugiau negu keistas. Gal schema ir veiks, bet aš taip nedaryčiau ir niekur nemačiau, kad taip būtų daroma (du reguliuojantys elementai sujungti nuosekliai)
3. kodėl apsaugini diodas D6 prijungtas tik prie Q9, o ne prie visos Q7...Q9 grupės ?
4. kokiu tikslu antroje schemoje 4700 mkf kondensatoriai sujungti nuosekliai ?
5. R7 varža per didelė ir t.t. ir pan.
Aš tau jau rašiau - kurk ir simuliuok su programa, čia per daug nesąmonių, kad kas gaištų laiką. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |