|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 29, 14:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Padekite issirinkti saugikli! Padekite!
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Padekite issirinkti saugikli! Padekite! |
Parašytas: 2015 01 03, 18:26 |
|
|
|
Padekite man issirinkti saugikli. Man reikia saugiklio i rusi rozetei nes as darau sau kaip darbo vieta. Man siulo tevas detis reguliuojama variklio paleidimo automata nuo trumpo jungimo ir per dideles apkrovos. Ar toks automatas tinka vienai fazei pajungti? Padekit man.  |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Padekite issirinkti saugikli! Padekite! |
Parašytas: 2015 01 03, 18:41 |
|
|
|
GudrusVaikis rašo: |
Padekite man issirinkti saugikli. Man reikia saugiklio i rusi rozetei nes as darau sau kaip darbo vieta. Man siulo tevas detis reguliuojama variklio paleidimo automata nuo trumpo jungimo ir per dideles apkrovos. Ar toks automatas tinka vienai fazei pajungti? Padekit man.  |
Variklio paleidimo automatas nelabai tinkamas todėl, kad nuo trumpo saugo blogai t.y. reikia labai didelės trumpo jungimo srovės, kad suveiktų. Jei namo instaliacija silpna apsauga nuo trumpo gali išvis nesuveikti, tada suveiks šiluminė apsauga nuo perkrovos, bet ji lėtai veikia.
Aišku viskas priklauso ir nuo automato srovės kurios nurodyti tu kažkodėl nematei reikalo. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 03, 18:45 |
|
|
|
man siule detis reguliuojama variklio pal. automata 1-2.5A ar jis tiktu vienai fazei |
Toks tiktų, jis suveiks momentaliai prie maždaug 30 A srovės, o prie mažesnių perkrovų suveiks per kelias ...keliasdešimt sekundžių. Jei jis trifazis tik nesumanyk lygiagretinti fazių, naudok tik vieną fazę (polių) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 03, 18:51 |
|
|
|
o tai as maciau jie apsaug nuo fazes dingimo tai kaip su viena faze |
Tai, kad tu blet tai kas svarbu pasakai tik kažkelintoj žinutėj. Nežinau, sukis kaip nori už..pisa tokie klausinėtojai kurie paklaust nesugeba. Dar pasivadino gudrus vaikis, žioplys tu ir liurbis, o ne gudrus. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 03, 19:13 |
|
|
|
zek ka sneki b**t as parduotuvei dabar pamaciau kad jie apsaugo nuo trumpo jugimo, nuo fazes dingimo ir nuo per dideles apkrovos. O tu iskart uzsipuoliai gal nurimk biski. |
|
|
|
|
 |
Re: Padekite issirinkti saugikli! Padekite! |
Parašytas: 2015 01 03, 20:16 |
|
|
|
<..> reikia saugiklio i rusi rozetei nes as darau sau kaip darbo vieta <..> |
O elektra rūsyje iš laiptinės bei rūsio apšvietimo?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 04, 11:18 |
|
|
|
ziurint ka meistrausi, jei tik lituosi ir nebus sroves piku stataisi automata su B charakteristika ir sroves nuotekio rele 30 mA ir viskas, jei bus pikai su C charakteristika. O siaip patikimiausia tai lydieji saugikliai tik beda kad uztrumpinus ji reiks keisti ir kai neturima po ranka prasideda zucioku darymas su belekokiais laidais. Trifaze variklio apsauga apsaugo nuo variklio sudegimo dingus vienai fazei, likus varikliui kaboti ant dvieju faziu pakyla jose srove ir suveikia minetoji apsauga, o jos veikimas yra grynai termomechaninis ir nuo trumpo sujungimo ji patikimai nesaugos nes tas "trumpas" sujungimas tures buti ne toks jau ir trumpas kad si apsauga suveiktu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 04, 11:41 |
|
|
|
Tasmanian rašo: |
Trifaze variklio apsauga apsaugo nuo variklio sudegimo dingus vienai fazei, likus varikliui kaboti ant dvieju faziu pakyla jose srove ir suveikia minetoji apsauga, o jos veikimas yra grynai termomechaninis ir nuo trumpo sujungimo ji patikimai nesaugos nes tas "trumpas" sujungimas tures buti ne toks jau ir trumpas kad si apsauga suveiktu. |
Nepaisyk nesąmonių specEliste, yra variklių apsauginių automatų ir su įtampos ritėmis. Nebūtina čia viešai demonstruoti savo ribotų žinių. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2015 01 04, 13:00 |
|
|
|
aciu uz zinias. manau isidesiu paprasta 2.5 A automatuka ir baigta. nes supratau kad tas var. pal. automatas neveiks ir prastai saugos. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 04, 13:38 |
|
|
|
tas automatelis saugos laidus, o ne tave is jo konkreciai tau "apsaugines" naudos - nulis.
statyk 30ma nuotekio rele ir isizemink rusi. atsvedi nuo ivado normalu stora laida kokiu 3x4 kvadratu (geriau 3x6), pasistatai 16 arba 20A automateli, o pries ji nuotekio rele 30mA(25A). ir kokias 3-4 rozetes (viena ar dvi is ju gali but valdomos jungikliu, kuris pertraukines fazini laida). ir isisvedzioji izeminimo kontura rusy (synele ar strypu aplink sienas), plius jei stalas metalinis - sujungi dar su konturu. visokias stambias metalines dalis, vamzdynus prijungi. jei yra, pvz lentynu metaliniai remai ar kazkas tokio. spaustuvai, grezimo staklu korpusas. ir pan. o kontura sujungi su izeminimo laido tasku pries nuotekio rele (nors "teisingiau" yra kontura sujungt su namo ivado izeminimu atskirai). va tada busi saugus. nes visur kur tik papuls elektros srove virs 30mA - iskart suveikines nuotekio rele. isbandyt galesi net  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2015 01 04, 14:30 |
|
|
|
o automatukas 2A B apsaugotu nuo uzmusimo? |
Tikrai ne. Automatukas apskritai ne tam skirtas. Be tau žiūriu sunku suvokti kas rašoma, tau jau ne vienas specElistas rašė, kad reikia nuotėkio relės, ta kai kuriais atvejais apsaugotų nuo užmušimo, tik aš pataisyčiau ir papildyčiau specElistus, kad geriau ne 30 mA, o 10 mA nuotėkio relė.
P.S. keisk slapyvardį, labai jau nesiderina durni klausimai su tokiu vardu. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|