|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 17, 23:46. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » 8 LED 0.5W pajungimas mašinoje
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
8 LED 0.5W pajungimas mašinoje |
Parašytas: 2014 12 18, 16:59 |
|
|
|
Sveiki,
Noriu pajungti 8 ledus.
LED parametrai:
Srovė - 100mA
Įtampa - nuo 3.2V iki 3.6V
Galingumas - 0.5W
Jungiama bus mašinoje, taigi įtampa gali svyruoti.
Kiek domėjausi geriausia pirkti led driverį(kurių dauguma kinietiškai ir velnias žino kokius pirkt) arba darytis su LM350
Norėčiau patarimo iš tų žmonių, kurie yra praktiškai jau daręsi, apie galimybės, karščio šalinimus ir panašiai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 18, 17:24 |
|
|
|
Pas mane siek tiek kitokia aplikacija, bet is esmes tai yra dvi grandineles nuosekliai sujungtu LED'u po 7. Viena grandinele teka 85mA srove.
Naudojau MAX16814. Viena aplikacija yra BOOST rezime, paskui kitoj apgreidinau i SEPIC. Naudojama automobiuose. Veikia labai gerai. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 18, 21:13 |
|
|
|
Nežinau, galit juoktis bet aš surizikuočiau po 4-ias nuosiakliai sujungti ir kokių 10omų varžą prikabinti. Netokie čia galingumai, kad kontrolerių reikėtų. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 18, 22:43 |
|
|
|
S_Kulikauskas rašo: |
Nežinau, galit juoktis bet aš surizikuočiau po 4-ias nuosiakliai sujungti ir kokių 10omų varžą prikabinti. Netokie čia galingumai, kad kontrolerių reikėtų. |
Čia ne juoktis, bet verkt reikia nuo tokių patarimų. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 19, 00:29 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Čia ne juoktis, bet verkt reikia nuo tokių patarimų. |
Sekanti tema bus: "Kodėl po Led įdėjimų užsiliepsnojo automobilio instaliacija " |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 19, 21:26 |
|
|
|
Nemažai sarkazmo iš skeptikų prisiklausiau ir tada kai pasakiau, kad makitos pakrovėjui perdaryti iš 110 į 220 užtenka 3 detalių, kol pats nepabandžiau ir kitiems neparodžiau.
Labai daug tokių pajuokavimų sulaukdavau kai prie profilio vieną kvadratuką turėjau, bet su kiekvienu įrodymu, kad nenusišneku, jų vis mažėjo. Aš ir pats naujokas būdamas mėgdavau kitus pašiepti, bet išaugau iš to, bet kai kurie matau niekada iš to neišaugs.
Manau ir dabar teks pačiam pamėginti, nemėgstu patarimų dalinti vien iš teorinių žinių.
P.S. Aš nebijau klysti ir nebijau klaidų pripažinti, ką testas parodė būtinai pranešiu, kad galėtumėte sėkmingai toliau juokelius skaldyti. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 19, 21:47 |
|
|
|
Bet tu viską bandyk kaip realioj mašinoj, ten įtampa ir iki 12.5V nukrenta po nakties, užkūrus ir iki 14.5V būna, priklausomai nuo relės reguliatoriaus. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 19, 22:07 |
|
|
|
Būtinai, gaila kad po ranka tik 2 LEDus po 1W teturiu, tai teks palūkėti mėnesiuką kol iš "Ebėjaus" ateis. Mano nuomone varža kais lygiai tiek pat kiek ir betkuris LEDas ir jai žmogus sugebės ataušinti 8-is LEDus po 0,5W tai negi sudėtinga papildomai dar ataušinti ir dvi varžas po 0,5W. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 19, 22:11 |
|
|
|
Būtinai, gaila kad po ranka tik 2 LEDus po 1W teturiu, tai teks palūkėti mėnesiuką kol iš "Ebėjaus" ateis. Mano nuomone varža kais lygiai tiek pat kiek ir betkuris LEDas ir jai žmogus sugebės ataušinti 8-is LEDus po 0,5W tai negi sudėtinga papildomai dar ataušinti ir dvi varžas po 0,5W. |
tu matyt nežinai apie netiesinius elementus.
In ebay galima impulsinį DC/DC nusipirkti uz 1,8 dolerio kuris nekaista (2-3W) |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 19, 22:25 |
|
|
|
Viską aš žinau, esu brangiai sumokėjas už tokią kvailą klaidą kai nuosekliai sujungiau kelis dijodus kurių bendra įtampa daug didesnė nei maitinimo ir visi iškepė gražiai kaip fejerverkas , ir maiteklį nevieną esu sukonstravęs, tame tarpe ir kelis impulsinius.
Bet pasikartosiu, nemanau kad čia tas atvejis. Visolabo 4-i nuosekliai sujungti diodai, ir visolabo 100ma. srovė.
Žinoma, sutinku kad su kontroleriu geriau, bet jug nesvarbu nuo ko mašiną supleškinsi, nuo kinietiško valdiklio ar nuo varžos .
P.S. Čia ir yra senbuvių bėda, kad jie pagal kvadratukus prie profilio sprendžia apie žmogaus supratimą  |
|
Paskutinį kartą redagavo S_Kulikauskas, 2014 12 19, 22:36. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 19, 22:35 |
|
|
|
Viską aš žinau, esu brangiai sumokėjas už tokią kvailą klaidą kai nuosekliai sujungiau kelis dijodus kurių bendra įtampa daug didesnė nei maitinimo ir visi iškepė gražiai kaip fejerverkas , ir maiteklį nevieną esu sukonstravęs, tame tarpe ir kelis impulsinius.
Bet pasikartosiu, nemanau kad čia tas atvejis. Visolabo 4-i nuosekliai sujungti diodai, ir visolabo 100ma. srovė.
Žinoma, sutinku kad su kontroleriu geriau, bet jug nesvarbu nuo ko mašiną supleškinsi, nuo kinietiško valdiklio ar nuo varžos . |
~150-180 mA. Na su 15 omų rezistoriumi galima bandyti. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 19, 22:57 |
|
|
|
Bet viso labo užtektų pasižiūrėti šviesos diodo voltamperinę charakteristiką, kad suprasti jog 0.2 volto didesnė įtampa gali reikšti trigubai didesnę srovę. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 12 19, 23:16 |
|
|
|
Manau ir dabar teks pačiam pamėginti, nemėgstu patarimų dalinti vien iš teorinių žinių. |
Jei tų jų (teorinių žinių) nors kiek turėtum tokių nesąmonių čia nerašytum. Ir tam nereikia daryti bandymų, viską galima suskaičiuoti ir įrodyti teoriškai. Pagal tavo teoriją jungiam 4 vnt. po 3,2 V LED ir gaunam 12,8 V, kai tuo tarpu neužvesto automobilio pilnai įkrauto akumuliatoriaus įtampa 12,6 V. O juk autorius minėjo, kad LED įtampa ne 3,2, o nuo 3,2 iki 3,6 V. Taip prijungus LEDai žinoma švies, bet ryškumas labai priklausys nuo borto įtampos. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 19, 23:26 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Manau ir dabar teks pačiam pamėginti, nemėgstu patarimų dalinti vien iš teorinių žinių. |
Jei tų jų (teorinių žinių) nors kiek turėtum tokių nesąmonių čia nerašytum. Ir tam nereikia daryti bandymų, viską galima suskaičiuoti ir įrodyti teoriškai. Pagal tavo teoriją jungiam 4 vnt. po 3,2 V LED ir gaunam 12,8 V, kai tuo tarpu neužvesto automobilio pilnai įkrauto akumuliatoriaus įtampa 12,6 V. O juk autorius minėjo, kad LED įtampa ne 3,2, o nuo 3,2 iki 3,6 V. Taip prijungus LEDai žinoma švies, bet ryškumas labai priklausys nuo borto įtampos. |
O jai tu nors kartais viską pamėgintum praktiškai tai pamatytum kad plika akimi to skirtumo nepastebėsi. O jai dar sugebėtum ne tik skaityti bet ir suprastum ko žmonės klausia tai suprastum kad kalba eina ne apie kokį nors laboratorinį apšvietimą, o apie paprastą švieselę automobiliui. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 12 19, 23:38 |
|
|
|
O jai tu nors kartais viską pamėgintum praktiškai tai pamatytum kad plika akimi to skirtumo nepastebėsi. O jai dar sugebėtum ne tik skaityti bet ir suprastum ko žmonės klausia tai suprastum kad kalba eina ne apie kokį nors laboratorinį apšvietimą, o apie paprastą švieselę automobiliui. |
Galima pamėginti įrodyt žmogui kuris klysta dėl to, kad kažko nežino ar nesupranta, bet idiotams įrodinėti beprasmiška. Bye. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |