|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 20, 20:21. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » LED juosta
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 09, 21:56 |
|
|
|
Sveiki, pasidariau laiptų apšvietimą su led juostomis. Yra šešios pakopos ir kiekvienai pakopai po juosta nuvesta ir pajungta per Mosfet. Pasirašiau programą ant atmegos8, tačiau yra problemelė, kai Mosfet uzsidaro, tai is keturiu metrų juostos palieka šviesti kokie keturi diodai. Toks jausmas, kad kažkoks kondensatorius ten būtų. kitoms juostoms taip nera ir tokios 3 juostos yra iš šešių. Kas čia galėtų būti |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
 |
Re: LED juosta |
Parašytas: 2014 11 09, 22:29 |
|
|
|
pcwortex rašo: |
Kas čia galėtų būti |
Sveikinu, jeigu mosfetams užsidarius (reiškia nutraukus srovę) šviečia reiškia pagaliau išradai nemokamą energiją. O kas čia sakė, kad tai neįmanoma ?
O jei rimtai tai nesi koks nupiepęs naujokas forume ir turi žinot, kad klausiant reikia smulkiai paaiškint kas jungta ir kaip jungta. Aišku, galbūt ir be to galima numanyti, kad MOSFET pilnai neužsidaro taip kaip tu įsivaizduoji. |
|
|
|
|
 |
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 09, 22:42 |
|
|
|
Na nezinau ar matysit, bet esu video cia nufilmaves ir ikeles
https://www.facebook.com/video.php?v=4569731058595&set=vb.1751301121&type=2&theater
tai matosi kai uzgesta juosta, tai kazkodel sviecia tam tikri ledai. ir nesuprantu kodel sitaip. Pajungimas paprastas atmega koja, logic level N-fet tranzas ir juosta. juostos vienas galas eina i maitinima, o kitas i tranzo uztura, o tranzo istaka pajungta prie zemes ir taip stovi sesi tranzai.
Nebent kazkokie brokuoti ledai blin |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 09, 22:59 |
|
|
|
Na nezinau ar matysit, bet esu video cia nufilmaves ir ikeles
https://www.facebook.com/video.php?v=4569731058595&set=vb.1751301121&type=2&theater
tai matosi kai uzgesta juosta, tai kazkodel sviecia tam tikri ledai. ir nesuprantu kodel sitaip. Pajungimas paprastas atmega koja, logic level N-fet tranzas ir juosta. juostos vienas galas eina i maitinima, o kitas i tranzo uztura, o tranzo istaka pajungta prie zemes ir taip stovi sesi tranzai.
Nebent kazkokie brokuoti ledai blin |
Kaip suprantu tranzistoriaus užtūrą per varžą pamiršai prijungt prie minuso ? Kitaip tariant tranzistoriaus niekas normaliai taip ir neuždaro. |
|
|
|
|
 |
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 09, 23:14 |
|
|
|
na as esu pajunges led juosta sitaipL
na greit su paint nubraiziau tai prie kokybes nesikabinekit. Uztura prie mikrovaldiklio jungiasi tiesiogiai, nes cia forumieciai man sake, kad prie 1 kHz galiu jungti tiesiai nieko tokio. |
|
|
|
|
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 09, 23:32 |
|
|
|
nes cia forumieciai man sake, |
O tu pamėgink prijungti taip kaip reikia, o ne taip kaip forumiečiai sakė. Žinai, gi, kad čia išviso gal 10...15 žmonių kurių žodžiais galima pasikliauti. Visi kiti - tik šiaip...rašinėtojai.
Čia aišku aš nesvarstau varianto, kad programiškai kažkas suvelta ir tranzistorius gauna atsidarymo impulsus iš mikrokontrolerio, nors tuo metu neturėtų to gauti. |
|
|
|
|
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 09, 23:45 |
|
|
|
ne, cia mikrovladiklis man rodos ne prie ko. Nes ledai pajungti lygiagreciai visi juostoje yra, tai jeigu supjautu gryba mikrovaldiklis, tai matytusi visoje juostoje, O dabar tik pora ledu pjauna gryba visoje juostoje. Tai juk matei video, tai kai uzgesta eina matyti melynus taskiukus, ten tie ledai sviecia. |
|
|
|
|
 |
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 09, 23:54 |
|
|
|
ne, cia mikrovladiklis man rodos ne prie ko. Nes ledai pajungti lygiagreciai visi juostoje yra, tai jeigu supjautu gryba mikrovaldiklis, tai matytusi visoje juostoje, O dabar tik pora ledu pjauna gryba visoje juostoje. Tai juk matei video, tai kai uzgesta eina matyti melynus taskiukus, ten tie ledai sviecia. |
Mačiau ir suprantu, kad kai tranzistorius ne pilnai uždarytas kai kuriems LED-amas užtenka srovės, kad jie šviestų, o kitiems jau neužtenka ir jie nešviečia.
Aš va rašau ir tiesą pasakius nesuprantu - na negi nekyla mintis paimti multimetrą ir pasimatuoti, pasižiūrėti kas ten dedasi. Kodėl pirmiausia rašoma į forumą ? Nematuojant, neanalizuojant, negalvojant.
Na juk čia paprastas dalykas, kurį suprast nereikia būt Einšteinu - nuo šventos dvasios tie LEDai juk nešvies, jei šviečia tai todėl, kad iš kažkur atiteka srovė. Reikia surast iš kur atiteka. |
|
|
|
|
 |
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 10, 00:13 |
|
|
|
man reikejo suzinoti ar cia ne gali buti ledu brokas ir viskas. O ta viska pasidarysiu. Tik dabar neturiu laiko prisesti prie tu laiptu |
|
|
|
|
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 10, 00:16 |
|
|
|
man reikejo suzinoti ar cia ne gali buti ledu brokas |
Na vistik tu įdomiai mastai, jei LEDai šviečia net be srovės (tu juk manei kad srovės nėra !) tai čia brokas ?! Čia ne brokas žmogau, čia atradimas apversiantis pasaulį ! |
|
|
|
|
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 10, 00:26 |
|
|
|
Pasiziuresiu su testeriu, bet abejoju, kazkaip, kad tranzas knisa prota. Greiciausiai kinieciai bus kazka juostoje privele |
|
|
|
|
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 10, 01:17 |
|
|
|
Pasiziuresiu su testeriu, bet abejoju, kazkaip, kad tranzas knisa prota. Greiciausiai kinieciai bus kazka juostoje privele |
Bet tai kaip pavaro tie kiniečiai, padarė tokią juostą kurioje LEDai be elektros šviečia.... |
|
|
|
|
 |
LED juosta |
Parašytas: 2014 11 10, 07:23 |
|
|
|
Ar nenorėtum pasimeginti, jei turi po ranka panasiai koki 33 kiloomu rezistoriu lygiagreciai pries problemine juosta pakabinti
Man yr pamacija kai automobilyje salono apsvietyma buvau perdares i led. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|