|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 19, 14:05. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » kaip šią schemą pajungti nuo dvipolio maitinimo?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
kaip šią schemą pajungti nuo dvipolio maitinimo? |
Parašytas: 2014 11 07, 11:17 |
|
|
|
ne bėda ir tranzus pakeist. tinka ir +-15v (nuo +30v schema veikia). prašau daugiau LMkių nesiūlyti, kaip padaryti stabilizuotą maitinimą, tiek vienpolį, tiek dvipolį aš moku.
gal kas gali atsakyti į temos klausimą? kaip prijungti prie dvipolio. jei neįmanomą, susitaikysiu su tuo
kaip matau jums įdomiau paprotint kaip daryt nereikia ir kad viskas nesąmonė, tai pasakysiu ir priežastį, kodėl tai darau: su šia ir panašiom schemom daug eksperimentuoju (kiti tranzai, kondai, jungiu prie kitų galinių stiprintuvų bei tembro blokų ir t.t.t.t....) ir man LABAI nepatogus vienpolis maitinimas |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 11 07, 11:37 |
|
|
|
Nelabai suprantu, kuo patogiau tas dvipolis maitinimas? dar vienu laidu daugiau jungti reikia.
Dėl padogumo tikrai nesuk galvos. O dėl pagerinimo tikrai nepadarysi kažko super šitą schemą perdarinėdamas ant dvipolio maitinimo  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 07, 11:40 |
|
|
|
sopkis rašo: |
O koks nepatogumas yra panaudoti papildomą 12v 100ma trafuką? |
Jam išvis reikia susipažinti, ka reiškia vientaktis dvitaktis, A, B, AB klasės ir kitokiom "SMUKLMENĖLĖMIS"
Ekskremantatorius mat atsirado  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 11 07, 11:52 |
|
|
|
O koks nepatogumas yra panaudoti papildomą 12v 100ma trafuką? |
nes man tų trafukų reiks niolikos (dabar jau tris naudoju). užbėgu įvykiams už akių - pajungti ilgesnius laidus nuo vieno trafuko irgi moku
nusižeminu prieš jūsų išmintį, leidžiuosi išvadinamas durnu nemokša, galite kapstytis, patogu man ar nepatogu (nors nežinot išvis ką ten darau), siūlykit visus kitus variantus, kuriuos po to greičiausiai atmesiu, paterškim forumą, bet prašau, galiausiai pasakykit kaip pajungti tokią schemutę nuo dvipolio |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 07, 12:13 |
|
|
|
Pliusą prie pliuso, minusą prie minuso, signalą paduoti į gnd dvipolio ir in, konderis yra įėjime tai nuolatinė neis. O detalių nominalus teks perskaičiuoti, aišku ne kartais pagal įtampos padidėjimą, bet išsiaiškinus veikimą. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 07, 12:13 |
|
|
|
Darai gitarinį preampą ar bent nuo jo pradedi.
Vietoj paskutinio kaskado ( kartotuvo ant JFET tranzo Q5) statyk kartotuvą OS pagrindu. Bus ir kur dvipolį maitinimą panaudoti, atsiras galimybė padidinti išėjimo įtampą jei reikės. |
|
_________________ Tel. 8698 33775. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 07, 12:25 |
|
|
|
Pliusą prie pliuso, minusą prie minuso, signalą paduoti į gnd dvipolio ir in, konderis yra įėjime tai nuolatinė neis. O detalių nominalus teks perskaičiuoti, aišku ne kartais pagal įtampos padidėjimą, bet išsiaiškinus veikimą. |
"minusą prie minuso" neaišku man, juk minusas schemoje sutampa su gnd, tai tokiu atveju užsitrumpins, nėra atskirai minuso ir gnd šioje schemoje, būtent to ir klausiu, kaip sujungti minusą ir žemes ("pliusą prie pliuso" viskas aišku). galbūt yra koks pavyzdys tokios schemos su dvipoliu? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 11 07, 12:27 |
|
|
|
Kamo rašo: |
Darai gitarinį preampą ar bent nuo jo pradedi.
Vietoj paskutinio kaskado ( kartotuvo ant JFET tranzo Q5) statyk kartotuvą OS pagrindu. Bus ir kur dvipolį maitinimą panaudoti, atsiras galimybė padidinti išėjimo įtampą jei reikės. |
dėkui, bet šios schemos naudoju tik du pirmus kaskadus. po to pagal aplinkybes jau ne vienas variantas pajungtas, tiek OS, tiek kiti tranzai, dar neišsirinkau, kas labiau patinka |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 11 07, 12:34 |
|
|
|
Tu iš tikro greičiausiai nieko nesupranti, jei tokie klausimai kyla. Vienpolis tai +-, arba vietoje minuso parašyta gnd, dvipolis +-, ir gnd per vidurį, audiostiprintuve skirtumas tas, kad vienpolio minusas yra signalo gnd, dvipolio gnd yra signalo gnd, gaunasi jis per vidurį, ne apačioje kaip pas vienpolį. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |