|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 16, 04:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » tipinės kondensatorių ESR vertės lentelė
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
tipinės kondensatorių ESR vertės lentelė |
Parašytas: 2014 11 02, 20:39 |
|
|
|
Sveiki, pasigaminau skaitmeninį ESR metrą, ir nusprendžiau pratikrinti savo kondensatorių atsargas, naudojant kondensatorių ESR lentelę. Tačiau susidūriau su problema, kad jų internete yra skirtingų. Pvz.:
ir
Paimkim tarkim 4.7uF 25V kondensatorių : vienoje ESR 2omai, kitoje 29omai. Tai kuria man pasitikėti, ir kokias naudojat jūs forūmiečiai? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 11 02, 21:04 |
|
|
|
nei vienas sveiko proto žmogas tokiom lentelėm nesinaudoja, ESR gali skirtis to pačio gamintojo, bet skirtingos serijos kondensatoriams, nekalbant jau apie skirtingų gamintojų kondensatorius
apytikriai sužinot ESR gali pagal datasheetus, bet tai galioja tik rimtiems gamintojams ir su salyga, kad konderiai ne padielkos
nori žinot užtikrintai - matuoji kiekvieno konderio ESR su prietaisu |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 11 02, 21:16 |
|
|
|
Citata: |
GNT, mane ne taip supratai, aš ir matuoju su prietaisu, bet iš kur man žinot ar geras kondensatorius ar blogas, kažkuo reikia remtis. Štai išmatavau 25V 10uF kodensatoriaus ESR - 10 omų, tai čia geras ar blogas?
Kalba eina apie standartinius aliumininius elektrolitinius kondensatorius. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 11 02, 21:46 |
|
|
|
iš kur man žinot ar geras kondensatorius ar blogas |
kai rasi konstrukciją, kuriai reikės C-toriaus su ne didesniu ESR negu, tada ir spręsi ar tas kondas tai konstrukcijai geras ar atvirkščiai. o jeigu kondą dėsi 174УН14 išėjime, tai praktiškai su bet kokiu ESR kondas bus geras. |
|
Paskutinį kartą redagavo a1girdas, 2014 11 02, 21:48. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 11 02, 21:47 |
|
|
|
ddaarius rašo: |
GNT, mane ne taip supratai, aš ir matuoju su prietaisu, bet iš kur man žinot ar geras kondensatorius ar blogas, kažkuo reikia remtis. Štai išmatavau 25V 10uF kodensatoriaus ESR - 10 omų, tai čia geras ar blogas?
Kalba eina apie standartinius aliumininius elektrolitinius kondensatorius. |
Geras kondikas na dar ESR priklauso kokiu principu veikia pats matuoklis. As turiu du matuoklius gamyklinius ir jie rodo skirtinga ESR tam pačiam kondikui. |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
|
Parašytas: 2014 11 02, 21:50 |
|
|
|
skirtinga ESR tam pačiam kondikui |
vienas iš mūsų įdomiausių laboratorinių buvo: prie kokio dažnio kondas virsta induktyvumu |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 11 02, 22:10 |
|
|
|
ddaarius rašo: |
bet iš kur man žinot ar geras kondensatorius ar blogas, kažkuo reikia remtis. |
Yra du neįkainojami dalykai, patirtis ir nuovoka. Bėda ta, kad jų nenusipirksi, jie ateina savaime dirbant. Be to visą rastą informaciją irgi reikia prafiltruoti per patirties ir nuovokos filtrą.
Štai išmatavau 25V 10uF kodensatoriaus ESR - 10 omų, tai čia geras ar blogas? |
Pasiimi 20 vnt. panašių kondensatorių, visus išmatuoji ir žinosi ar taviškis prie geresnių ar prie blogesnių. Ir kitą kartą jau žinosi. Kito kelio nėra. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 11 03, 07:29 |
|
|
|
Evaldai, sutinku. Bet šios lentelės visai neblogos, jei neturi labai daug patirties. Nesakau, kad reikia jomis aklai tikėti, bet jei jau kondensatorius viršija lentelės reikšmę reikia sunerimti. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
Parašytas: 2014 11 03, 08:28 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Evaldai, sutinku. Bet šios lentelės visai neblogos, jei neturi labai daug patirties. |
Tai tos lentelės irgi yra dalis patirties. Kol nėra kitos (patirties) remiesi tuo kas yra. Taip palaipsniui ir kylam. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 11 04, 00:01 |
|
|
|
http://kakopa.com/ESR_meter/ Dar viena lentelė.
Bei:
I have made that table with Excel to give values which are consistent with what I would expect off the top of my head. If you have more reliable values please let me know and I will update this chart. The formula I have developed and used in this chart is
ESR(Ohm) = 2 * 2.5^Q / C^0.73 |
|
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
|
|
Google paieška forume |