|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 17:35. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » UPS remontas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 07, 12:36 |
|
|
|
Neaišku nei kada, nei kaip, bet "numirė" UPS BK650M1. Rastas nudegęs F4, kiauras D30. Daugiau kaip ir nerasta blogų dalių. Atstačius gerais elementais, be apkrovos, kartais pabando sugeneruoti išėjime 20...100VAC.
Klausimas būtų dėl prie SG3524BN 3 kojos (OSC_OUT) prijungtos detalių krūvos. Čia kokia tai papildoma išorinė sinchronizacija ar koks proceso stabdymo velnias ? Ir ar galima paprasčiau patikrinti tos grupės funkcionalumą ?
Ten trisluoksnė plokštė ir priėjimas su lituokliu ne iš geriausių, be to pas mane šiokios tokios problemos su oscilografo galvaniniu išrišimu.
Nekreipiant dėmesio į pilnatį, patarimų dėl patikrinimo būtų ?  |
|
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 07, 13:03 |
|
|
|
Cia jokia isorine sinchronizacija, bet signaliukas is vidaus (sinchro signalas).
Turetu matytis neilgi impulsiukai kiekvienam taktui. |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
Re: UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 07, 13:04 |
|
|
|
Schemutės prie OSC OUT paskirtis man neaiški, tačiau matant daug schemų su niekur neprijungtu OSC OUT man kiltų noras pabandyt ją atjungti ir pažiūrėti kas gausis. |
|
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 07, 15:04 |
|
|
|
Taip, teko matyti ir man, kad kai kuriose schemose ta koja (3) niekur nepajungta. Tiesiog nesuprantu esamos schemutės paskirties, kam galui ji čia tokia sulipdyta ?
Normaliam budinčiam rėžime ten 0,143VDC , avariniam (maitinant iš akumuliatoriaus) rėžime 0,176VDC. Pas mane ten 0,059VDC. Tai gaunasi du variantai: arba mikruškė nusibaigė, arba kažkaip ta schemutė sugeba viską sustabdyt. Tik neįsivaizduoju kaip. Reiks bandyt kada asiloskopą pasijungt. Arba takelį nupjaut.
Ten negali būti koks tai išorinis generatorius, valdomas iš to išėjimo ? Pvz. dėl teigiamo impulso fronto stiprinimo ? Tik vėl klausimas: kokiam galui jis ten reikalingas ?
...kažkoks beprotnamis paprastuose dalykuose.  |
|
|
|
|
 |
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 07, 15:19 |
|
|
|
Sauliucka rašo: |
Ten negali būti koks tai išorinis generatorius, valdomas iš to išėjimo ? Pvz. dėl teigiamo impulso fronto stiprinimo ? |
Žiūrint į mikroschemos vidinę struktūrą nelabai realu, nėra reikalo ten ką nors stiprinti
Citata: |
Tik vėl klausimas: kokiam galui jis ten reikalingas ? |
Pagal tai kas matoma schemoje niekaip neišeina sugalvot, bet gal ne viskas matosi, gal nuo tos schemos yra kokia "slapta" linija į mikrokontrolerį, tada būtų suprantama. |
|
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 07, 17:10 |
|
|
|
Niekaip nesupratau ir aš. Arba klaida, kažkas neprijungta, arba kažkas ypatingai gudraus.
Manau su belekokiu oscilu matysi ar ten osciliacija yra ir bent dalinai ar gyva mikrochema. |
|
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 07, 17:45 |
|
|
|
Parodytame pavidale tai monovibratorius, paleidžiamas teigiamu vidinio generatoriaus impulsu atsirandančiu 3-me mikroschemos kontakte ir užlaikantis tą impulsą su tikslu išplėsti PWM "dead time" (t.y. minimalią pauzę tarp išėjimo impulsų) iki maždaug 10nF*10k=100uS.
21-me amžiuje be osciloskopo tikrinti impulsines schemas (sveikame prote) gali tik ezoterikai, telepatai arba sadomazochistai.
Negi taip sunku atjungti įžeminimą?
Jei visgi labiau traukia būtent neakivazdinis tikrinimas - vidinio generatoriaus dažnis matyt ~(2x)50/60Hz (perjungiamas Q14-C27), taigi turėtų netgi "girdėtis". |
|
_________________ mūsiškiai jūsiškius pataisys |
|
|
|
 |
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 07, 17:50 |
|
|
|
SpecialTaskForces rašo: |
Parodytame pavidale tai monovibratorius, paleidžiamas teigiamu vidinio generatoriaus impulsu atsirandančiu 3-me mikroschemos kontakte ir užlaikantis tą impulsą su tikslu išplėsti PWM "dead time" (t.y. minimalią pauzę tarp išėjimo impulsų) iki maždaug 10nF*10k=100uS.
|
Ar man savamoksliui profanui galima plačiau? Be jokios ironijos, tikrai būtų įdomu sužinoti, kaip tai veikia, nes tas monovibratorius pajungtas prie išėjimo, kokiu būdu sudaromas užlaikymas? Per VREF? |
|
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 08, 00:50 |
|
|
|
Jokių Vref, viskas vyksta per tą patį 3 kontaktą, kuris kartu yra ir vidinio generatoriaus išėjimas ir jo sinchronizacijos įėjimas. |
|
_________________ mūsiškiai jūsiškius pataisys |
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 08, 18:18 |
|
|
|
to Sauliucka
ar nebandei paieškoti UPSo schemos ? Aš irgi bandžiau, pas mane pora pagedusių APC, deja, nepavyko |
|
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 08, 19:37 |
|
|
|
vidas.k rašo: |
to Sauliucka
ar nebandei paieškoti UPSo schemos ? Aš irgi bandžiau, pas mane pora pagedusių APC, deja, nepavyko |
kazkur buvau rades schema |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 09, 09:52 |
|
|
|
Visgi įdomu kodėl tų UPSų schemos tokia paslaptis... |
|
_________________ Kaip gerai miegojai supranti tik tada, kai Tave pažadina.
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 09, 10:15 |
|
|
|
Broniusg rašo: |
O tu norėtum, kad tau įdėjus daug darbo ir lėšų į gaminio sukūrimą, testavimą, sertifikavimą, pristatymą ir t.t. be vargo nukopijuotų koks kinietis ir pradėtų masinę gamybą pas save garaže ? |
|
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 09, 11:52 |
|
|
|
Broniusg rašo: |
neduoda cia prisegti PDF formato jeigu kam reik parašykit į PM pasta imesiu
yra 3 lapai nezinau ar pilna bet pirman poste parodyti fragmentai 100000% atitinka |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
 |
UPS remontas |
Parašytas: 2014 10 09, 11:55 |
|
|
|
dar yra gal 4 skirtingos schemos po 3-4 lapus |