|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 15, 08:35. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » del yamaha kasetninko
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 13:49 |
|
|
|
Sveiki, neseniai gavau Yamaha KX-300 kasetninka. Ir su juo yra bedu. Atkurimas dar puse velnio, tik daugaiu snypstimo negu turetu but tokio lygio grotuve, bet su irasymu isvis prastai. Garsas iskraipytas tarsi irasineciau gerokai virs 0 db, taciau tiek net iki 0 maximaliai nedarau kad butu lygis kai iraso ir dar snypstimas baisus. Kame gali but bedos? |
|
|
|
|
 |
Re: del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 14:12 |
|
|
|
mangus rašo: |
Yamaha KX-300 kasetninka. snypstimo negu turetu but tokio lygio grotuve, |
Tai kad ne kažin koks tas lygis. Ar aš nežinau kažkokių audiofiliškų legendų ?
Citata: |
bet su irasymu isvis prastai. Garsas iskraipytas ir dar snypstimas baisus. Kame gali but bedos? |
Pirmiausia išvalyt ir išmagnetint galvutę, gali būti, kad tai panaikins ar sumažins visas problemas. |
|
|
|
|
 |
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 14:20 |
|
|
|
Neaišku kokiom sąlygom prieš tai ir kur jis numestas gulėjo. Dekom, tai svarbu ir dėl guminių dalių mechanikoje. Sėkmingai gali būti jau pasibaigę kondikai. Reikia ardyti, imti ESR matuoklį ir žiūrėti talpas. Pirmiausia, tai išsimagnetink ir išsivalyk galvutes, prispaudimo ratuką ir žiūrėk. Toliau jau reikia stebėti juostelės keliavimo tikslumą ir pan., bet be specialių priemonių to nepadarysi Šiaip darant tokius darbus, ypač, pb/rec stiprintuvus, tikrinant, reguliuoant atkūrimą reikia turėti service manual panosėj u gamintojo deklaruotais standartais pagal nutylėjimą O šiaip eilinis savo klasės dvigalvis. Nėra kažkuo ypatingas. |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
 |
Re: del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 15:01 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Tai kad ne kažin koks tas lygis. Ar aš nežinau kažkokių audiofiliškų legendų ? |
Na gal ir nera labai auksto lygio, bet tai pirmas pas mane toks aparatas kur turi tiek privalumu.
Pirmiausia išvalyt ir išmagnetint galvutę, gali būti, kad tai panaikins ar sumažins visas problemas. |
O kaip ja ismagnetint? Ziurejes kazkada buvau irankiu specialiu tam reikalui tai jie nera pigus, gal eina namu salygom kazkaip, nes dar turiu aiwa centriuka, kuriame jau tikrai to reiktu, nes pasaliniai garsai kazkoki atsirade vienoj pusej( ten 2 dekos). |
|
|
|
|
 |
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 15:03 |
|
|
|
SPX rašo: |
Neaišku kokiom sąlygom prieš tai ir kur jis numestas gulėjo. Dekom, tai svarbu ir dėl guminių dalių mechanikoje. Sėkmingai gali būti jau pasibaigę kondikai. Reikia ardyti, imti ESR matuoklį ir žiūrėti talpas. Pirmiausia, tai išsimagnetink ir išsivalyk galvutes, prispaudimo ratuką ir žiūrėk. Toliau jau reikia stebėti juostelės keliavimo tikslumą ir pan., bet be specialių priemonių to nepadarysi Šiaip darant tokius darbus, ypač, pb/rec stiprintuvus, tikrinant, reguliuoant atkūrimą reikia turėti service manual panosėj u gamintojo deklaruotais standartais pagal nutylėjimą O šiaip eilinis savo klasės dvigalvis. Nėra kažkuo ypatingas. |
Na man kaip tokiam technikos ismanytojui ir service manualai nepadetu, nes tik pats galiu perlituot ka reikia. O del tikslumu, tai jie pabege irgi, nes vos ne kiekvienai kasetei per nauja reik reguliuot galvos padeti, nes kitaip auksti pabege buna. |
|
|
|
|
 |
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 15:10 |
|
|
|
Galvos reguliuot šiaip sau negalima, nes azimutas turi būti fiksuotas. Čia tau ne koks Nakamichi su rankiniu būdu reguliuojamu azimutu. Išreguliuotas ir konteinerio vertas aparatas dabar jau.. |
|
|
|
|
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 15:27 |
|
|
|
Galvos reguliuot šiaip sau negalima, nes azimutas turi būti fiksuotas. Čia tau ne koks Nakamichi su rankiniu būdu reguliuojamu azimutu. Išreguliuotas ir konteinerio vertas aparatas dabar jau.. |
Gal ir klysiu, bet man ta galva jau atrodo keista buvo isvis, nes matosi litavimo zymes ir dar salia plasmatse truputuka palydyta, nebent cia orginaliai nekokybiskai padaryta buvo |
|
|
|
|
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 15:29 |
|
|
|
Tai panašu, kad prieš tave ten tas aparatas pakrapštytas gerokai. |
|
|
|
|
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 15:34 |
|
|
|
Tai panašu, kad prieš tave ten tas aparatas pakrapštytas gerokai. |
Na kad krapstytas tai faktas, nes dar kazkas jame padare DIN isvedima, ko jame originaliai nebuvo |
|
|
|
|
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 21:13 |
|
|
|
Kokie ten tokie tie privalumai, jei jau taip jo laikaisi įsikibęs?
tai pirmas pas mane toks aparatas kur turi tiek privalumu. |
|
|
|
|
|
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 23:05 |
|
|
|
Valdulis rašo: |
Kokie ten tokie tie privalumai, jei jau taip jo laikaisi įsikibęs?
tai pirmas pas mane toks aparatas kur turi tiek privalumu. |
|
Na pries sita turejau Technics RS-M7 ir cia buvo geriausias kasetninkas koki buvau turejes. Tai va toks ir palyginimas.
Tai gal kas paaiskins kaip ismagnetint galvutes? |
|
|
|
|
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 23:28 |
|
|
|
Tai gal kas paaiskins kaip ismagnetint galvutes? |
patalpinti jas i kintama magnetini lauka po to pamazu ji mazinti  |
|
_________________ ... dazniausiai atsakau as tuo paciu..... |
|
|
|
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 01, 23:42 |
|
|
|
Gal ir klysiu, bet man ta galva jau atrodo keista buvo isvis, nes matosi litavimo zymes ir dar salia plasmatse truputuka palydyta, nebent cia orginaliai nekokybiskai padaryta buvo |
Gal ir klysiu, bet man atrodo, kad ten įkišo pirmą pasitaikiusią galvutę, netinkančią pagal el. parametrus šitam kasetnykui, plius dar šleivai kreivai įdėjo
išmagnetinimas tokiu atveju padės, kaip šiltos ramunėlių arbatos kompresas numirėliui  |
|
|
|
|
 |
del yamaha kasetninko |
Parašytas: 2014 08 02, 09:45 |
|
|
|
/\ Aš ir taip galvoju, kad ten iš tos Yamahos originalumo nelabai kas likę. Gali būti, kad netyčia įdėta, tik atkūrimo galvutė nelabai tinkama įrašymui. Jei nori geros dekos, tai siūlau ieškotis kitos, o šitą išmesti... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|