|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 15, 14:55. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Preampas su TL072
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 20, 12:31 |
|
|
|
ComAuto rašo: |
spoki, lazdavok kiek nori, tolko is to tau nebus, ir apatiniu keist man nerejk, nebent pats pagal save man rekomenduoji, sorry nerejk. Ilitavau kita zenerdioda ir veikia. Ziuresiu kiek ilgam jai isitaske anas |
>1W Stabilitronus naudoji ar mažesnius? |
|
_________________ Tel. Nr. 86045396penki |
|
|
|
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 20, 18:30 |
|
|
|
nu tajp. Pirkau taj sakiau kad 1w 15v. |
|
|
|
|
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 20, 18:39 |
|
|
|
ComAuto rašo: |
nu tajp. Pirkau taj sakiau kad 1w 15v. |
Nu tai dabar normaliai +- 15 VDC gauni? ar užtenka stiprinimo? |
|
_________________ Tel. Nr. 86045396penki |
|
|
|
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 20, 19:50 |
|
|
|
Taip, viskas ok, tik stabilitronai ko tai kaista, matyt del to ir issitaske vienas, bandysiu 2w idet, gal bus geriau |
|
|
|
|
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 27, 22:21 |
|
|
|
Nu va su kaitimu tvarkoj, bet vat fonuoja, kaip atjungi tl072 isejima nuo av400 tai tas fonas dingsta (nu biskuti labai tyliai girdisi trafo birbimas garsiakalby) o pajungus i tl072 gan garsiai girdisi, ka cia galma butu paderinti? ir nesvarbu ar tl072 schemute su laideliais atitrauki nuo trafo ar nea, fonas nenutyla, jai atjungi maitinima is tinklo tai fonas kaip ir dingsta |
|
|
|
|
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 28, 14:38 |
|
|
|
Labai nesigilinau, tačiau pradinio maitinimui reikia stabilizuotos įtampos, o ne šiaip pamažintos. Fonas ir yra nenufiltruota maitinimo įtampa. Pradžiai. Toliau-teisingas žemių išvedžiojimas, elektromagnetinių laukų įtakos mažinimas ir t.t. |
|
|
|
|
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 28, 15:25 |
|
|
|
kad stabilizuoti itampa po stabilitronu taj rejk kondikus kabint? As esu pakabines 10 ar taj 100uf ant peties, ir keraminius 100nf, su zemem taj welniai zino kajp pas man. Faktas tas kad nuo preampo atjungi iejima stipriako ir dingsta tas zwimbimas. |
|
|
|
|
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 29, 10:57 |
|
|
|
taj esme cia bus maitinimo trugdziai? Nes tik nuo tinklo atjungi maitinima trugdziaj dingsta. O jai itampa preampui paimciau nuo atskiro maziuko trafuko, gal dingtu tie wisi keliami trugdziai? |
|
|
|
|
 |
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 29, 11:58 |
|
|
|
Pas mane ta pati problema. Is pradziu susilitavau i pcb stipriuka ir pajungiau testui, tai tylu per garsiakalbi. Paskui prilitavau kryptini (cia ta ekranuota, kur 1 gysla inputas, kita - inputo minusas ir sarvas pajungtas i minusa vienoj pusej) iejimo laida, tai pradejo birbt, paskui ji nulitavau - vel tyla. Tada pastabejau, kad net ant pcb jei inputo vietoj didesnis lydmetalio taskas, tai pradeda birbt, bet labai tyliai. Tai paskui su brangesniu ekranuotu kabeliu pasidariau inputo laida, bet jau normaliai ekranuota (abiejuose galuose susijungia sarvas), tai viskas norm. Is pradziu kazkiek prikisus ausi prie garsiakalbio ir gerai isiklausius girdejosi burzgesys kokia 50-100Hz ir dar kas kokia 3sek auksto daznio kazkoks garsas is kosmoso. bet cia girdedavosi kol nebuvo prijungtas input i kompa. Paskui uzlitavau iejimo laido kistuka (metalini), tai jau dingo kosmoso garsas. Nezinau ar as ten blogai ka pridirbes, bet mano atveju, tai ekranavimas ziauriai svarbus. Dar tiksliai nezinau, bet man atrodo, kad tas ekranuotas laidas net padejo nuo to, kad seniau saldytuvas kai isijungia ar issijungia budavo pokst per garsiakalbi. Su ekranuotu dar ne karto taip nebuvo. Dar prijungiau 300 Om varza tarp stipriuko iejimo ir minuso, tai dabar isvis ledas, net kisant laida i kompa nera jokiu pasaliniu garsu, o be tos varzos, tai baisu budavo kai pradedavo pokset viskas. Paskui dar irgi cia kazkada bandziau prijungt toki preampa su ne5532, tai irgi kai tau - zvimbt pradeda belekaip, bet cia gal del to, kad neina to preampo norm ekranuot, nezinau. Preampui buvo atskiras trafukas nuo teliko antenos stipriuko ir su lm7812 ir dar ant ne5532 maitinimo uzdejau 4700uF kondika, kad jis veliau issijungtu nei stipriukas. Stiprinimas buvo apie 3 kartus, bet burzge per ji. Man kazkaip atrodo, kad tas inputas kaip antena veikia, bet kiek skaiciau, kad nelabai turetu but kaip antena, nes tipo iejimo jautrumas 800mV. Nu nezinau. Dar ir siaip gal cia beda, kad name bloga instaliacija, nes pvz: isijungiu barzdaskute, tai nustoja rodyt telikas, nustoja veikt kompo pele ir kiti idomus prikoliukai. tas pats ir su kampiniu slifuokliu. Nu nezinau ar kiek padejau, bet gal ka sugalvosi.  |
|
|
|
|
 |
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 29, 12:05 |
|
|
|
Da svarbiausia uzmirsau. Seniau visada zvimbe ir niekas nepadejo, tai nuo trafo iki pcb ir nuo diodu i pcb, nu vnz visas minusinio laido atsakas iki pcb sulitavau 2mm garso koloneliu laidu ir tie laidukai trumpi, ir viskas ok. |
|
|
|
|
 |
Preampas su TL072 |
Parašytas: 2014 06 29, 12:31 |
|
|
|
taj reiskia jaj as jungciau nuo atskiro trafuko taj ne ka pades man? Zodziu geriau mest man ta tl preampa lauk ir pasizajst su av400 r11 varza del didesnio stiprinimo, bet ar nepadides kokia taj ramybes srowe pawz? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |