|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 02 04, 21:49. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Kompiuteriai, jų priedai, periferija » Nestabilus routerio darbas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Nestabilus routerio darbas |
Parašytas: 2014 06 20, 22:08 |
|
|
|
Sveiki visi. Turiu teo internetą (plačiajuostį, šviesolaidis tik svajonėse...), stovi senas routeris Linksys WAG200G. Panašu, kad vargsta jau jis man- internetas veikia nestabiliai, ypač pakūrus torrentus pameta ryšį. Tiesiog nelaiko didesnės apkrovos. Klausimėlis - ar realu, kad pakeitus maitinimo bloką, padėtis susitvarkys? |
|
|
|
|
|
|
Re: Nestabilus routerio darbas |
Parašytas: 2014 06 21, 00:13 |
|
|
|
Acadas rašo: |
Sveiki visi. Turiu teo internetą (plačiajuostį, šviesolaidis tik svajonėse...), stovi senas routeris Linksys WAG200G. Panašu, kad vargsta jau jis man- internetas veikia nestabiliai, ypač pakūrus torrentus pameta ryšį. Tiesiog nelaiko didesnės apkrovos. Klausimėlis - ar realu, kad pakeitus maitinimo bloką, padėtis susitvarkys? |
Pabandyk ir pamatysi,tada visiem pasakysi gali ar ne.
Jei sakai kad tai labai senas routeris,vadinasi prie jo dar turėjo būti transformatorinis maitblokis,kuris dažniausiai gali "pragyventi" patį routerį kelis kartus.Na bet jei netyčia tai impulsinis maitinimo blokas,su juo gali būti visko.O šiaip tai routeris,kaip ir bet kuri kita elektronika kurioje yra stipriai kaistančių detalių dažniausiai "susidėvi" dėl ilgo perkaitimo,o jame tikrai yra mažiausiai viena svarbi detalė kuri kaista,o ypač stipriau apkrovus routerį... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 21, 01:39 |
|
|
|
Na, pabandymui reiktų važiuoti pirkti padoraus maitblokio, kuris dar ir pinigus kainuoja. Į šį forumą rašau, nes esu įsitikinęs, kad čia yra žmonių, turėjusių reikalų su routerių gedimais (gal net konkrečiai su maniškiu modeliu- jie savo laiku buvo populiarūs)ir tikiuosi naudingo patarimo - ar verta keisti maitblokį (galbūt tai madingas gedimas ), ar, kaip kolega minėjo, laikui bėgant, nuo temperatūros susidėvi kažkokie vidiniai komponentai (išdžiūna kondensatoriai ir pan.) ir tokiu atveju bandyti prikelti routerį normaliam darbui paprasčiausiai neapsimoka. Dėkui visiems už mintis. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 21, 06:44 |
|
|
|
Tai paimk ir pamatuok apkrauto maitblokio itampa kai prasideda nestabilus darbas. Geriausia matuoti su rodykliniu voltmetru arba multimetru turinciu analogine skale, tada geriau matosi ar nesokineja itampa. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 21, 06:45 |
|
|
|
Ne tiek pinigų, kiek laiko gaila šiaip. Maitblokį atjungei-prijungei ir dirbi toliau, o naują kol susikonfigūruosiu užims laiko. Tiesą sakant, atitrūkęs aš nuo kainų, pamačiau, kiek naujas kainuoja - truputį daugiau, negu padorus maitblokis . Dėkui, kad atvėrei akis, mano makaulė dar tuose laikuose, kai normalus routeris bent 200 Lt kainuodavo. Savaitgalį pakentėsiu ir spręsiu bėdą . |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 21, 06:55 |
|
|
|
[quote="Acadas"]normalus routeris bent 200 Lt kainuodavo./quote] Normalus ir dabar tiek kainuoja. Tuos kur po 60 Lt normaliais pavadinti reikia arba drąsos arba visiško nesigaudymo. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 21, 07:26 |
|
|
|
Na, savaitgalį dar pabūsiu, o paskui jau spręsiu, kaip elgtis. Kokie routeriai šiais laikais tinkami vartojimui? Kai pirkau saviškį, Linksys buvo be konkurencijos, o va D-Link buvo lygu keiksmažodžiui. Aišku, jei jau nuspręsiu atsinaujint - teks paprašyt tetos googlo pagalbos , bet forumo dalyvių nuomonė irgi įdomi. Įtampą pamatuot, aišku, labai nebloga mintis, tik baisiai nemėgstu durstytų laidų, o nekerpant laido nematau galimybės pasijungt prie veikiančio (maitinančio routerį) maitblokio. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 21, 07:28 |
|
|
|
[quote="Evaldas_S"]
normalus routeris bent 200 Lt kainuodavo./quote] Normalus ir dabar tiek kainuoja. Tuos kur po 60 Lt normaliais pavadinti reikia arba drąsos arba visiško nesigaudymo. |
Prieš penketą metų pigiausias 802.11g routeris 170Lt kainavo.
Žmogui rinktis. Yra atsiliepimai ir pan. . Aš už ZyXEL tinklo įranga, kitas plaukus raus už kokį ASUS, atsiras ir tų kurie į krūtine daužysis už kiniečius. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 22, 13:32 |
|
|
|
Kokie routeriai šiais laikais tinkami vartojimui? |
Pagal kainos/kokybes santyki sitie modeliai:
http://routerboard.com/RB951G-2HnD
http://routerboard.com/RB2011UiAS-2HnD-IN
Tik zmones prisibijo ju, del neva sudetingos konfiguracijos. Is tikruju jei reikia tik paprasto routinimo, tai sukonfiguruot: MAC adreso keitimas, bootloader ir router os atnaujinimas, wifi ir pacio router password uzdejimas, kokio porto nufowardinimas ten labai paprastas. Dirbs stabiliai - sukonfiginsi ir galesi pamirst. Aisku jei noresi kazko mandresnio, tai jau reikes tinklu ziniu ir cia pasireiks tas vadinamas sudetingas konfiguravimas
Dar visokie tp-link is perkamesnu, tik aisku ne uz 60lt. Pasiziurek review, kur butu nurodytos gilesnes tech. specifikacijos: proco daznis, ram, wi-fi signalo galingumas. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 06 22, 14:31 |
|
|
|
Sveiki dar. Įdomus, sakyčiau, istorijos su routerio nestabilumu tęsinys. Turiu aš dar ir gala tv. Priedėlį turiu aš iš jų pasiėmęs ir jis numiro. Atvarė telekomo meistras, papasakojau aš jam kažkaip savo bėdas. Pasiūlė jis man pasižiūrėt, ar iš teo pusės viskas OK. Gerai, sakau, pažiūrėk -prieš tai keletą kartų kėliau vėją telekome, nes greičiai toli gražu nesiekė deklaruojamų - tipo nėra techninių galimybių, neveža linija ir t.t. Nu ir ką- po žmogaus pažado greitis pasiekė reikalaujamą, stabilumas grįžo. Atsiprašiau routerio, nuvaliau dulkes kaip kompensaciją ir tikiuosi, kad istorija baigta . Bent tam kartui. Dėkui visiems. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|