|
Forumas » Mikrovaldikliai » Atmega8 programavimas (Clone PI AVR metalo ieškikliui)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Atmega8 programavimas (Clone PI AVR metalo ieškikliui) |
Parašytas: 2014 05 26, 18:02 |
|
|
|
|
Oru jis stambius metrą ,pusantro...
Praktikoj kur buvau išsitempęs gilių taikinių neužtikau,tik krūvelę gilzių(tikėjausi kokį šalmą užkabint) ,tik du kartus su juo tebuvau,nepatogu su juo tampyti, kliūva visur ,reika kokios lygios vietos,o kur tie apkasai miškas...
Specialiai raust koki metrą ir užkasinėt nebuvo didelio noro.
Naudoju tą nurodytą ,pasilikau tik ją,ir kvadratą,kitas atidaviau lobių ieškotojui ,mane domina tik karas,ir tos karzinos pilnai užtenka.
Man įdomu sukonstruot,išbandyt,veikia gerai,neveikia ir nebėda,darom kitą - paieška tai antras planas,čia aš posilpnis . |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 05 26, 20:52 |
|
|
|
|
Nu man irgi labai įdomūs metalo detektoriai, todėl pasigaminau ir aš. Žinom su draugeliu vietų kur tikrai kažką rasim Tėvas dar sakė žino kur žydas gyveno ir aukso turėjo O mėginai kokį su iskriminacija pasigamint? Neatsako adminas man Geotech forumo, negaliu įeit :/ Gali paaiškint man 4066 ir 5551 raktų veikimo principą? Ką jie atlieka? Apie tai nerandu info  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 05 26, 22:47 |
|
|
|
|
Atsakysiu tiek,kaip mokytojas ,tai esu labai prastas.
2n5551 yra paprastas tranzistorius,kuris atidarinėja kitą raktinį tranzistorių IRF,kad tam tikrais momentais (apibrėžtais ieškiklio veikimo principu) kad ritėje susiformuotų impulsai ir jų sukurtas laukas paveiktų ieškomą taikinį.
4066 yra elektroniniai jungikliai irgi valdomi tų 5551 ir taip pat įjungiami pagal atitinkamą algoritmą sudėtą kontrolerio programoje.
Šiaip mane kiek stebina kai padaromas prietaisas ,nelabai žinant kokie komponentai lituojami į plokštę ,o gal dabar tokia mada ,nepasileis - tada išsiaiškinsiu . |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 05 27, 08:04 |
|
|
|
|
4066 yra analoginis jungiklis žinau aš kas per komponentai, bet šitos dalies neišsiaiškinau. Deja bet man neveikė iš karto, teko paplušėt pora savaičių kol susitvarkiau pirmą MD Su pic18 mažai kas darė jį, visi projektai su atmega8. Bet kaip rodo praktika, veikia ir su pic18  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 04, 15:15 |
|
|
|
|
Susidūriau su problema, ir jau kuris laikas neišspręndžiu jos, kažkas nutiko ClonePI AVR detektoriui. Jį įjungus, ilgai rodo pavadinimą (iki gedimo parodydavo 1sec), poto ilgai tuninasi, ilgai rodo koks nusistatė "guard intervalas"(iki gedimo parodydavo 1sec) ir iškart įsijungia meniu, nespėja net garsiakalbis supypt, ir nieko neina daryt (mygtukai tikrai neužsitrumpinę). Toks vaizdas, kad sulėtėjo atmega8. Anksčiau viskas buvo gerai. Ar turi kokią tendenciją sulėtėti šitie mikrovaldikliai ar kažką pan. už ko būtų galima užsikabinti Nes PCB išnaršiau daug kartų, viskas gerai. Lieka valdiklis  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Parašytas: 2014 06 04, 15:30 |
|
|
|
|
| DioD rašo: |
Susidūriau su problema, ir jau kuris laikas neišspręndžiu jos, kažkas nutiko ClonePI AVR detektoriui. Jį įjungus, ilgai rodo pavadinimą (iki gedimo parodydavo 1sec), poto ilgai tuninasi, ilgai rodo koks nusistatė "guard intervalas"(iki gedimo parodydavo 1sec) ir iškart įsijungia meniu, nespėja net garsiakalbis supypt, ir nieko neina daryt (mygtukai tikrai neužsitrumpinę). Toks vaizdas, kad sulėtėjo atmega8. Anksčiau viskas buvo gerai. Ar turi kokią tendenciją sulėtėti šitie mikrovaldikliai ar kažką pan. už ko būtų galima užsikabinti Nes PCB išnaršiau daug kartų, viskas gerai. Lieka valdiklis  |
Tikriausiai neteisingai nustatyti Fuse bitai. Gamykliškai būna nustatytas 1 MHz RC osciliatorius. Reikėtų nustatyti į 8 MHz RC osciliatorių. Dėl to ir gaunasi 8x lėtesnis veikimas  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 04, 15:33 |
|
|
|
|
Taip išeina, kad iš niekur nieko pakvailiojo atmega ir pasikeitė dažnis ? Nes prieš tai veikė gerai. O kas galėtų būti dėl to, kad nusituninus iškart įsijungia meniu ir nieko neina daryti? Ar čia ta pati problema?  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 06 04, 15:38 |
|
|
|
|
Taip išeina, kad iš niekur nieko pakvailiojo atmega ir pasikeitė dažnis ? Nes prieš tai veikė gerai. O kas galėtų būti dėl to, kad nusituninus iškart įsijungia meniu ir nieko neina daryti? Ar čia ta pati problema?  |
Ankstenės informacijos neanalizavau, bet jei buvo gerai, o po to pasikeitė fuse nelabai tikėtina
Bet pagal veikimo aprašymą vistiek panašu, kad problemos su mikrovaldiklio taktavimu. Su maitinimu viskas gerai? Gal gavo įtampos šuolį? Gal temeperatūrinis režimas negeras?
Manu, paprasčiausia bus išbandyti kitą mikrovaldiklį. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 04, 15:45 |
|
|
|
|
| Dovydas rašo: |
Ankstenės informacijos neanalizavau, bet jei buvo gerai, o po to pasikeitė fuse nelabai tikėtina
Bet pagal veikimo aprašymą vistiek panašu, kad problemos su mikrovaldiklio taktavimu. Su maitinimu viskas gerai? Gal gavo įtampos šuolį? Gal temeperatūrinis režimas negeras?
Manu, paprasčiausia bus išbandyti kitą mikrovaldiklį. |
Jokie parametrai nepasikeitė, trumpo nebuvo, su maitinimu viskas tvarkoje. Taip sutinku, kad reikėtų išmėginti kitą MV arba pamėginti perprogramuoti šitą. Bet nerandu, kas Kaune galėtų užprogramuoti man USBASP AVR programatorių  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 06 04, 15:52 |
|
|
|
|
Bet nerandu, kas Kaune galėtų užprogramuoti man USBASP AVR programatorių  |
Gal visi užsiėmę arba nieko gero už tai nesiūlai
Gali pasidaryti programatorių, per COM ar LPT jungtį, kurių nereikia programuoti. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 06 04, 16:19 |
|
|
|
|
| Dovydas rašo: |
Bet nerandu, kas Kaune galėtų užprogramuoti man USBASP AVR programatorių  |
Gal visi užsiėmę arba nieko gero už tai nesiūlai
Gali pasidaryti programatorių, per COM ar LPT jungtį, kurių nereikia programuoti. |
Kad nėra kam siūlyti Pasidariau USB, tai nesinori kito daryt kai beliko tik užprogramuot. Negalvojau, kad su tokia bėda susidursiu. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |