Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 03 28, 19:40. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Vykdomi projektai » Erdvinės skenavimo sistemos projektas
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 13
Pereiti prie 1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 04 17, 12:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Simis1985
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sveiki,
Jau porą metų pas mane stalčiuje tarp kitų verslo projektų gulėjo projektas, kurio idėją pavadinau - "Erdvinė skenavimo sistema". Prisimenu mintis kilo stovint prekybos centre, eilėje. Idėjos esmė - pakeisti (pakelti į aukštesnį lygį) mažmeninės prekybos technologiją, kuri pasaulyje naudojama jau nuo XX a. penktojo dešimtmečio pabaigos, tai prekių skenavimą pagal brūkšninius (BAR) kodus.
Dabartinės technologijos, protingų žmonių idėjos, finansavimo galimybės ir atkaklus darbas leidžia kurti revoliucines technologijas. Manau toks titulas galėtų būti priskirtas ir technologijai, kuri iš esmės supaprastins apsipirkimą prekybos centruose, kai nebereikės prekybos kasininkų, nebebus eilių prie kasų, nebereikės papildomų pastangų krauti ir perkrauti prekes į maišelius, o prekių skenavimas ir apskaitymas vyks automatiškai.
Taigi pasidalinu su jumis savo mintimis apie tokią technologiją ir jos kūrimo principus. Tai idėjinis variantas (hipotetinė alternatyva), kuriai realizuoti reikės rimtų sprendimų. Minėta alternatyva nėra šablonas ties kuriuo reikėtų apsistoti, tikiu, kad yra ir geresnių idėjų ir sprendimų, todėl visus kviečiu pasidalinti mintimis, idėjomis, įžvalgomis, pasiūlymais. Ar būtų galima realizuoti projektą pagal pateiktą idėjinį šabloną? Kokių sprendimų reikėtų? O gal reikėtų taikyti kitokią technologinę struktūrą ir idėjas? Turint rimtų technologinių sprendimų, tikėjimo bei noro prisidėti prie projekto komandos, kviečiu susisiekti su manimi.
Nuoroda į projekto pristatymą: http://www.elektronika.lt/projektai/elektronika/44424/erdvines-skenavimo-sistemos-projektas/
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 04 17, 17:21 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Socrates
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Ar ne paprasciau tada ant prekiu delioti RFID tag'us ir pagal juos atlikti analize? Visi tag'ai gali tureti savo identifikacini numeri.

Bet esme tokia, kad barkodas yra tiesiog spausdinamas ant pakuotes. Visi kitokie metodai iskart pakels kaina, o tai nieko nedziugins.
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 04 17, 21:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Simis1985
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sutinku, todėl vienas iš technologijos kūrimo aspektų ir yra sugretinti pasirinktą alternatyvų sprendimą su esama brūkšninio kodo sistema, t.y. surasti pigų ir efektyvų būdą žymėti ir nuskenuoti prekes bei galimybę naudoti inovaciją su jau esamu brūkšniniu kodu. Tokią hipotetinę alternatyvą esu pateikęs projekte, kai BAR kodai būtų spausdinami su tam tikru dažų priedu, kuris fiziškai gali veikti radijo bangas.
Kaip sakė Archimedas: "Duokit man atramos tašką ir aš pajudinsiu Žemę", taip ir čia, jeigu atsiras protingas ir efektyvus kompleksinis sprendimas, tokiai technologijai sukurti, tai kelią į rinką tikrai rasime:)
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 04 29, 20:08 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Simis1985
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Na, gal pas ką nors yra minčių ar idėjųSmile
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 04 29, 20:32 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Na šiaip be RFID neįsivaizduoju kaip geriau automatizuoti darbo.

Geras dalykas yra ir barkodas sudėlio ant konvejerio juostos su geros kokybės ip kamera arba kokiu fotiku nufotkini ir analizuoji vaizdą. Taip būtų gana efektyvu, bet yra trukumų: jei barkodas užsilankstęs ar apsitrynęs, bet ir tada galima automatiškai tikrinti pagal prekės išvaizdą. Be to prekęs vistiek reikia išdėlioti ir dar barkodu į viršų ar pan.

Čia reikia gero brainstormo.

Gal geriau sugalvoti RFID label depozitui? Ta prasme yra prekės su rfidais yra be, kas nori greitai apsipirkti ima su RFID sumoka užstatą už juos. Tada tik prasistumia vežimėlį ir jau apsipirkę, o paskui tas etiketes priduoda atgal. Bet irgi turi nemažų trūkumų. Reikia klijuoti, pririšinėti, po to priimti atgal, tuo labiau nežinia ar pavyks pakartotinai panaudoti.

Na mąstyk.

_________________
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 04 29, 22:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Paskaiciau ta idejos prezentacija tai o siaube kas sitaip kazka kuria Shocked
panasu kaip pasiulyma gaminti lektuvus vietoje sparnu naudojant antigravitacinius variklius o paskui keliant klausima ar toki variksli galima padaryti Laughing

Tokiu cheminiu medziagu kuriu ieskoma siame projekte nera ir buti negali.
imanoma padaryti dazus is keleto fluorescenciniu medizagu kurie leistu atskirti keleta prekiu pagal spalva, bet tikslumas bus gana prastas
kazka panaisiaus butu galima padaryti naudojant atspindetus rengeno spindulius, bet tam reikalui reikes kad etikete butu pakankamai masyvi.

Cia siulytas RFID varisntas irgi beveik netinkamas, nes RFID etikeciu kaina pakankamai didele kad reiksmingai pabrangintu pigias prekes. jei vienos rfid etiketes kaina butu kad ir 10 ct tai jau geriau apsimoka ta 10ct atiduoti kasininkei. o kiek zinau RFID kainuoja daugisu nei 10ct ir dar visa tai teks ant prekiu teks kazkam klijuoti ir suvedineti duomenis i kompiuteri.

manau is principo butu galima padaryti tokia sistema tiesiog skanuojant esama bar koda paprastomis kameromis, taciau daznai tie kodai buna labai suglamzyti ir ir tolo neperskaitomi,todel reikia juos tiesinti rankomis or kartais isvis tenka kasininkei skaityti skaicius ir suvedineti klaiviatura.

net jei isspresime visas tas problemas lieka sukciavimo kalusimas, nes pirkejai gali lengvai perklijuoti kodus arba sugalvoti ivairius metodus kaip apgauti ta sistema.

o jei pirkejais pasitikima, tai sprendimas jau sugalvotas: tai savitarnos kasos. kai pats perbrauki prekes barkoda ir paskui kortele susimoki kiek priklauso.
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 04 30, 00:00 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sopkis
Moderatorius
Moderatorius
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje ICQ numeris
Ateina įmonės direktorius ( http://rekvizitai.vz.lt/imone/neurosfera ) su savo fantastine idėja, įmonė turi tik vieną darbuotoją (matosi ankstesnėje nuorodoje, direktorius Simas Stulpinas), bet užsiima dideliais darbais( http://imoniugidas.lt/uabneurosfera-188730.html ) , dar ir http://www.la-vita.lt jų darbas. Gerai kad idėja iš fantastikos srities, o tai susirinktų informaciją nekaltą idėją paskelbęs forume ir užpatentuotų. Tikiuosi čia tas pats Simas, nes kitas taip besivadinantis barą-nočnyką Šilutėje turi ( http://senoji.silutesnaujienos.lt/?straipsnis=10843 ), tokių idėjų jis tikrai nesumąstys. Nors šilutiškio įmonės pavadinimas (Neotopas) labai panašiai skamba.

_________________
LY1PR
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 05 01, 13:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Simis1985
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Jo, RFID technologija variantas techniniu požiūriu būtų tinkamas, minusas yra komercinėje pusėje - pernelyg didelė žymėjimo savikaina, lyginant su BAR kodo technologija. Kol nesumažės tokios technologijos savikaina, tol ji nebus konkurencinga BAR technologijai, kuri naudojama mažmeninėje prekyboje.
Kiek mačiau parodoje, berods SIEMENS yra sukūręs automatinę skenavimo sistemą, veikiančią su BAR koduote. T.y. jie naudoja tuos pačius BAR kodus, tačiau esmė yra tokia, jog nereikalingos pastangos tuos kodus nuskenuoti - pirkėjas prieina prie konvejerio, po vieną išima prekes ir deda ant judančios platformos. Taip prekės po vieną juda link skenavimo konsolės, kurioje sumontuota apie 20 lazerio šaltinių, išdėstytų skirtingose vietose, skirtingais kampais. Tokiu principu nesvarbu kokia bus prekės pozicija erdvėje, ji vis vien bus automatiškai nuskenuota, pirkėjui lieka už jas sumokėti ir jas susidėti.
Bet vėl gi, pagal minėtą pavyzdį, toks procesas nėra iki galo automatizuotas bei turi trūkumų, t.y. pirkėjui tenka iškrauti prekes ant platformos, tada vėl jas susidėti. Tai kainuoja laiko ir stabdo prekybos procesą. Taip pat neaiškus sistemos patikimumas, jeigu prekės iškraunamos ne po vieną.
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 05 01, 13:28 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Simis1985
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
O žmonėms, išsakantiems savo mintis ir pastebėjimus, kurie neatitinka forumo temos, galiu pasakyti, jog aš vienas tos technologijos nesukursiu ir ant duonos su sviestu neužsitepsiu. Tokiems projektams yra reikalinga komanda - protingų, vieningų ir atsidavusių žmonių komanda. Projekto aprašyme minėjau kuo aš galiu prisidėti ir būti naudingas tokiame procese. Visus, kurie mano turintys vertingų idėjų ir pasiūlymų kviečiu susisiekti su manimi asmeniškai ir tarsimės asmeniškai, o žmonės, kurie tiesiog nori pasidalinti savo įžvalgomis, mintimis, idėjomis (lygiai taip, kaip ir aš pasidalinau savo idėjomis projekte), kviečiu bendrauti ir diskutuoti forume:)
Tikrai tikiu, kad mažmeninė fizinės prekybos sistema pasieks aukštesnį lygmenį ir prekybos procesai pagreitės ir supaprastės, todėl keliu idėjas ir tokius tikslus, nes žinau, kad gali būti sprendimas ir jis bus, kitu atveju, net nebūčiau lietęs tokios temos ir kėlęs tokius klausimus:)
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 05 01, 14:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Simis1985 rašo:
Jo, RFID technologija variantas techniniu požiūriu būtų tinkamas, minusas yra komercinėje pusėje - pernelyg didelė žymėjimo savikaina, lyginant su BAR kodo technologija. Kol nesumažės tokios technologijos savikaina, tol ji nebus konkurencinga BAR technologijai, kuri naudojama mažmeninėje prekyboje.
Kiek mačiau parodoje, berods SIEMENS yra sukūręs automatinę skenavimo sistemą, veikiančią su BAR koduote. T.y. jie naudoja tuos pačius BAR kodus, tačiau esmė yra tokia, jog nereikalingos pastangos tuos kodus nuskenuoti - pirkėjas prieina prie konvejerio, po vieną išima prekes ir deda ant judančios platformos. Taip prekės po vieną juda link skenavimo konsolės, kurioje sumontuota apie 20 lazerio šaltinių, išdėstytų skirtingose vietose, skirtingais kampais. Tokiu principu nesvarbu kokia bus prekės pozicija erdvėje, ji vis vien bus automatiškai nuskenuota, pirkėjui lieka už jas sumokėti ir jas susidėti.
Bet vėl gi, pagal minėtą pavyzdį, toks procesas nėra iki galo automatizuotas bei turi trūkumų, t.y. pirkėjui tenka iškrauti prekes ant platformos, tada vėl jas susidėti. Tai kainuoja laiko ir stabdo prekybos procesą. Taip pat neaiškus sistemos patikimumas, jeigu prekės iškraunamos ne po vieną.


lazeriu niekam nereikia tam darbui tinka video kameros
skanuoti barkodus su 20 lazeriu tai jau kazkoks idiotizmas.
kameroms patogiau butu skaistyti QR kodus o ne bar kodus.


o nesant zmogaus kasininko, patikimumo nera jokio.
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 05 01, 15:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Socrates
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Nu dabar ir PCB takelius atspausdina ant popieriaus ir viskas veikia, tai itariu kazkada ir RFID is to pacio rasalo padarys Smile
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 05 01, 20:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
tu kazkaip aprasei kreivai savo "ideja" Laughing . erdves skenavimas jau yra sukurtas ilgiau kaip 50 metu, naudoja pvz oro uostuose ar koks google kur su savo automobiliais gatviu marsrutus skanuoja.
toliau is rasinejimo pasidaro aisku, kad tau ne erdves skanavimo reikia, o kazkokiu nuotoliniu prekes zymekliu Razz ir uzvardint tai erdves skanavimu - cia runkelio lygis sakyciau Laughing
as siulyciau pradziai bent susigalvot tikslu ir konkretu pavadinima. atspindinti konkretu tiksla to, ko tu is tiesu nori. nes kolkas atrodo labai apgailetinai viskas ka parasei Twisted Evil Rolling Eyes
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 05 01, 22:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Simis1985
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Socrates rašo:
Nu dabar ir PCB takelius atspausdina ant popieriaus ir viskas veikia, tai itariu kazkada ir RFID is to pacio rasalo padarys Smile


Būtent, gera mintis! Čia ir gali būti sprendimo variantas - RFID spausdinimas ant popieriaus! Tai lemtų tas pačias RFID technologijos panaudojimo galimybes ir mažesnę ženklinimo savikainą. Aišku, yra kitas "bet", sukurti tokią technologijąSmile Bet juk kažkada lygiai taip pat nesąmoningai atrodė mintis spausdinti daiktus 3D formatu ir dar namų sąlygomis, o šiandien tai realybėSmile
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 05 01, 22:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
sopkis
Moderatorius
Moderatorius
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje ICQ numeris
Gal geriau pasidomėk kas yra rfid. Takeliais spausdintais anteną padarysi, bet pats čipas vistiek turės būt priklijuotas, o kol kas tai per brangu.

_________________
LY1PR
 Erdvinės skenavimo sistemos projektas
PranešimasParašytas: 2014 05 01, 22:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Simis1985 rašo:
<..> Tai lemtų tas pačias RFID technologijos panaudojimo galimybes ir mažesnę ženklinimo savikainą.
Nebūtinai. AgCl nėra pigus. Taip pat gan ilgas spausdinimo laikas, o apie tai galėsi pasiskaityti žemiau duotoje nuorodoje.

Citata:
Aišku, yra kitas "bet", sukurti tokią technologijąSmile
Jau yra: https://www.kickstarter.com/projects/cartesianco/the-ex1-rapid-3d-printing-of-circuit-boards
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2, 3  Toliau
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama