|
Forumas » Elektronika žaliems » Kažkas kaip "Knight Rider"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
 |
Kažkas kaip "Knight Rider" |
Parašytas: 2014 04 28, 14:22 |
|
|
|
|
| Ibanez rašo: |
| Treehop rašo: |
Kad nekurti naujos temos:
"Knight Rider" schema (padaryti pavyko) aš noriu sujungti su "astable multivibrator" ir šias funkcijas junginėti vienu mygtuku, kaip parodyta schemoje (pliusus nuo led'ų tingėjau vedžioti, bet manau suprasite kur jie turėtu eiti).
Ar man pavyktu taip padaryti?
http://www.part.lt/img/168a3f11b78f797e90b6d1e8ad839575842.JPG |
geriau paaiškink ka nori padaryti, nes ne taip prijungiai ta multivibratoriu, o prijungus ji kokia ideja tu turi ir prijungus ledus jie mirguliuos kaip tik nori. Išviso, jai taip jau patinka mirksinti tuos led, tai nusipirk koki arduino ir zaisk i valias.. nes cia neaisku ka dar nori isspausti. |
Tiesiog led sumontuosiu i tokią formą, ir ten esantys led'ai turės junginėtis kaip "Knight Rider" tai yra "bėgti" eilute, o jungikli pakeitus į kita funkcija - kas antras iš jų "užsidegs", tam ir noriu panaudoti astable multivibrator. O klausiu todėl, kad įsitikinčiau, kad tai veiktu.
(dėl Arduino , tai čia toks vienkartinis dalykas, dabar prireikė) |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 04 29, 07:25 |
|
|
|
|
Eitų, bet ne tokiu būdu kaip nupaišei. Kam 2 multivibratoriai vienoj schemoj? ir dar tokioj paprastoj?
Pradžiai rišliai išdėstyk mintis ką nori padaryt, o po to jau ir patarimų gausi. |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 29, 16:08 |
|
|
|
|
| Chulio rašo: |
Eitų, bet ne tokiu būdu kaip nupaišei. Kam 2 multivibratoriai vienoj schemoj? ir dar tokioj paprastoj?
Pradžiai rišliai išdėstyk mintis ką nori padaryt, o po to jau ir patarimų gausi. |
Na, NE555 taimeris skirtas CD4017 mikroschemai, niekur jo daugiau ir nepritaikysi, o kitas multivibratorius skirtas tam, kad įjungus jį led'ai mirksėtų. Taip kaip aš nubraižiau, pagal mane turėtu įsijunkti kas antras led'as , tada jis išsijungti, galiausiai įsijungti kiti led'ai, ir taip jie pakaitomis mirksėtu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 29, 16:33 |
|
|
|
|
| Pasibraižyk ant popieriaus 4017 dešimties išėjimų būsenas, ir to antro multivibratoriaus būsenas įvairiu dažniu, tada pasumuok ir pažiūrėk kas per makalynė gausis su led. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 29, 19:10 |
|
|
|
|
Jei nori iš loginių mikrių, pabandysiu papasakot...
1. Multivibratorius (555) -> jungiklis
2. CD4017 išėjimai, kurie nori kad mirgsėtų išjungus bėgančią eilutę per multiplekserį į LED'us (čia reikia pasibraižyt/žiūrėt, gal geriau gautūsi iš loginių elementų AND, OR ir kt.). Kiti išėjimai tiesiai į LED'us.
3. Kai nebenori bėgančios eilutės, jungikliu perjungi NE555 išėjimą į multiplekserio valdymą.
P.S. čia tik idėją pasiūliau, kaip daryčiau aš, jei iš loginių mikrių. Nors šiaip tai paprasčiausias ir pigiausias variantas užprogramuot. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 29, 19:48 |
|
|
|
|
| ...Nors šiaip tai paprasčiausias ir pigiausias variantas užprogramuot. |
Esminė pastaba: taikoma tik tiems, kurie moka ir programuoti, ir susikonstruoti-susilituoti schemą...  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 30, 08:39 |
|
|
|
|
| Bronteo rašo: |
Kaip matau ne visi suprato ko temos autorius nori.
............................ |
Na taip, čia pilna ekstrasensų ir visi viską gali atspėt iš 3 žodžių
Iš nerišlių autoriaus postų aš supratau, kad jam reikia bėgančios eilutės, kuri dar turėtų funkciją kai tiesiog vienodai mirgsi kas antras LED'as |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 30, 13:48 |
|
|
|
|
| Bronteo rašo: |
Kaip matau ne visi suprato ko temos autorius nori.
............................ |
Na taip, čia pilna ekstrasensų ir visi viską gali atspėt iš 3 žodžių
Iš nerišlių autoriaus postų aš supratau, kad jam reikia bėgančios eilutės, kuri dar turėtų funkciją kai tiesiog vienodai mirgsi kas antras LED'as |
Taip, puikiai supratai, taip pat ačiū už pagalba. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |