|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 18, 17:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Kažkas kaip "Knight Rider"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Kažkas kaip "Knight Rider" |
Parašytas: 2014 04 25, 20:09 |
|
|
|
Sveiki, prisireikė schemos labai panašios į "Knight Rider". Man reikėtu, kad: Būtu nuo 5 led iki 10 led (jie butu išdėlioti 1-10), įjungus prietaisą užsidegtu led 1 ir pradėtu važiuoti į prieki (tai yra užgestu led 1, įsijungtu led 2, tada led 2 išsijungtu, o tada įsijungtu led 3 it t.t.) kai pasiektu led 10 tada jis vėl gryštu į led 1 (vėl tokiu pačiu laiko intervalu , kaip pvz: nuo 1 iki 2, nuo 2 iki 3) ir t.t. Galėtu būti ir greičio reguliatorius.
Taigi klausiu, gal kas žinote schema tokiam daiktui sukonstruoti, arba kašką panašaus patys jau esate jį pasigaminę? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Kažkas kaip "Knight Rider" |
Parašytas: 2014 04 25, 20:15 |
|
|
|
Treehop rašo: |
Sveiki, prisireikė schemos labai panašios į "Knight Rider". Man reikėtu, kad: Būtu nuo 5 led iki 10 led (jie butu išdėlioti 1-10), įjungus prietaisą užsidegtu led 1 ir pradėtu važiuoti į prieki (tai yra užgestu led 1, įsijungtu led 2, tada led 2 išsijungtu, o tada įsijungtu led 3 it t.t.) kai pasiektu led 10 tada jis vėl gryštu į led 1 (vėl tokiu pačiu laiko intervalu , kaip pvz: nuo 1 iki 2, nuo 2 iki 3) ir t.t. Galėtu būti ir greičio reguliatorius.
Taigi klausiu, gal kas žinote schema tokiam daiktui sukonstruoti, arba kašką panašaus patys jau esate jį pasigaminę? |
CD4017 |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 25, 20:40 |
|
|
|
Šita schema labai panaši į man reikiama, tik man reiktu, kad pasiekus paskutini led'ą, vėl užsidegtų pirmas, o ne prieš paskutinis led'as. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 25, 21:06 |
|
|
|
Šita schema labai panaši į man reikiama, tik man reiktu, kad pasiekus paskutini led'ą, vėl užsidegtų pirmas, o ne prieš paskutinis led'as. |
O paspausti nuorodą ir pasiskaityti viską nuo teorijos iki praktikos, jau per žemas lygis? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 25, 21:14 |
|
|
|
Tai kaip matai 4017 turi cielus 10 išėjimų, ten tik su diodais padaryta kad led'ai "grįžtų atgal", tai išmetus diodus ir priedelus 4led ir turėsi tai ko tau reikia. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 25, 21:30 |
|
|
|
Ta cd4017 mikroschema junginejasi ir nepadavus clock, kas bandet su sita mikre kanors daryt ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 25, 22:07 |
|
|
|
super rašo: |
Ta cd4017 mikroschema junginejasi ir nepadavus clock |
Jo, jo junginėjasi. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 25, 22:18 |
|
|
|
zigzagas rašo: |
Tai kaip matai 4017 turi cielus 10 išėjimų, ten tik su diodais padaryta kad led'ai "grįžtų atgal", tai išmetus diodus ir priedelus 4led ir turėsi tai ko tau reikia. |
Ačiū už patarimą. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 04 25, 22:21 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
super rašo: |
Ta cd4017 mikroschema junginejasi ir nepadavus clock |
Jo, jo junginėjasi. |
Man junginesi labai greit, jei nepajungtas clock. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 04 28, 01:29 |
|
|
|
Kad nekurti naujos temos:
"Knight Rider" schema (padaryti pavyko) aš noriu sujungti su "astable multivibrator" ir šias funkcijas junginėti vienu mygtuku, kaip parodyta schemoje (pliusus nuo led'ų tingėjau vedžioti, bet manau suprasite kur jie turėtu eiti).
Ar man pavyktu taip padaryti?
http://www.part.lt/img/168a3f11b78f797e90b6d1e8ad839575842.JPG |
geriau paaiškink ka nori padaryti, nes ne taip prijungiai ta multivibratoriu, o prijungus ji kokia ideja tu turi ir prijungus ledus jie mirguliuos kaip tik nori. Išviso, jai taip jau patinka mirksinti tuos led, tai nusipirk koki arduino ir zaisk i valias.. nes cia neaisku ka dar nori isspausti. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |