|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 15, 10:23. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » TV-B-Gone schema
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
TV-B-Gone schema |
Parašytas: 2013 09 20, 19:52 |
|
|
|
Sveiki, man prireikė kažkokio daikto su kuriuo galima butu išjungti/įjungti VISŲ modelių Samsung televizorius (išskyrus tuos smart). Pasiknaisiojus internete radau tokį dalyką kaip TV-B-Gone, ten parašyta kad jis gali išjungti beveik bet kokiu modeliu televizorius, ar kas bandėte tokį dalyką? Galvoju ir man tokio reiktu, bet siūstis iš užsienio už tokia sumą, manau neapsimoka http://www.adafruit.com/products/73. Pasieškojas internete suradau jo schemahttp://electronics.stackexchange.com/questions/38225/why-would-an-ir-remote-circuit-use-one-resistor-transistor-pair-for-each-led, bet ar ši schema tikrai veiktų? Mačiau, kad joje naudojamas mikrovaldiklis ATTINY85 (pasakykit jei suklydau ), taigi iškilo klausimas argi jo nereikia užprogramuot? Be to ar negalima butu rasti kaško panašaus (tik kad veiktu vien ant Samsung, daugiau nebūtina) be mikrovaldiklių? |
|
|
|
|
 |
 |
TV-B-Gone schema |
Parašytas: 2013 09 20, 20:11 |
|
|
|
Programuoti reikės, be mikrovaldiklio neišsiversi. |
|
|
|
|
 |
TV-B-Gone schema |
Parašytas: 2013 09 20, 20:12 |
|
|
|
ddaarius rašo: |
Programuoti reikės, be mikrovaldiklio neišsiversi. |
Tai taip išeina kad pasidaryti nepavyks...
Bet pagal mane, tai susiradus specifinį dažnį kokį naudoja išjungimui vieno modelio televizorius, būtu ta galima padaryti su ne555. |
|
Paskutinį kartą redagavo Treehop, 2013 09 20, 20:16. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
TV-B-Gone schema |
Parašytas: 2013 09 20, 20:17 |
|
|
|
Beje iš kokio miesto esi? Galėčiau aš užprogramint jei iš kauno. |
|
|
|
|
 |
TV-B-Gone schema |
Parašytas: 2013 09 20, 20:35 |
|
|
|
ddaarius rašo: |
Beje iš kokio miesto esi? Galėčiau aš užprogramint jei iš kauno. |
Nu iš kauno, iš kauno... Bet papildomai pinigų skirti negalėčiau. Turbūt teks atsisakyt šito projekto. |
|
|
|
|
 |
TV-B-Gone schema |
Parašytas: 2013 09 20, 20:45 |
|
|
|
Su ne555 nepadarysi, tikriausiai nesupranti kaip IR pulteliai veikia. Tas dažnis pvz 38Khz yra tik moduliacinis. O po to eina kodas stačiakampiais impulsais.
Va pvz.: http://www.ladyada.net/images/tvbgone/sonycodepulses.JPG . Kiekvieno stačiakampio viduje yra 38Khz moduliacija dar kuria gal su ne555 ir padarytum bet pačio signalo neišgautum. Aišku jei visu samsung telikų įjungimo išjungimo kodas vienodas, tai galima bandyt žaist su loginiais elementais, bet mikrovaldiklis žymiai paprasčiau ir pigiau
P.S. Su pergale!!! |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|