|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 30, 21:32. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Multimetras My-64
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 11:43 |
|
|
|
Laba diena,
gal kas galėte padėti dėl multimetro MY-64 principinės schemos. Jisai pagamintas 2009 m. Schemos,
kurias galima rasti internete, netinka. Analoginio-skaitmeninio keitiklio mikroschema ne IC1 7106, o "lašas",
kuris turi 46 išvadus. Prie vieno iš jų pajungtas "BZ" (buzeris). Gal galėtumėte dar atsiųsti nuotrauką ar piešinuką, kaip teisingai išdėstytos kontaktinės plokštelės perjungiklyje (kai kurios jos iškritusios, o kai schemos nėra, tai nežinau kaip teisingai jas sudėti). |
|
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 11:58 |
|
|
|
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 12:26 |
|
|
|
LY1 rašo: |
Ponas, ne čia pataikėme. |
Tai, patarkite, kur kreiptis? |
|
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 12:36 |
|
|
|
1. Klausimas kam tau schema - imi ir naudojiesi, negi lengviau bus kai įtampą matuojant žinosi kad ji eina per R32 - R47 daliklį? 2. Kontaktinės plokštelės kiek tekdavo susidurti, tai šachmatais išdėstytos - kitaip nesudėsi jų. |
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 12:49 |
|
|
|
sopkis rašo: |
1. Klausimas kam tau schema - imi ir naudojiesi, negi lengviau bus kai įtampą matuojant žinosi kad ji eina per R32 - R47 daliklį? 2. Kontaktinės plokštelės kiek tekdavo susidurti, tai šachmatais išdėstytos - kitaip nesudėsi jų. |
Ačiū už atsakymą. Matote, jame yra gedimas. Neveikia buzeris. Galimai neteisingai sudėtos perjungiklio kontaktinės plokštelės. Jeigu, Jus, pamenate kaip teisingai turi būti išdėstytos kontaktinės plokštelės, gal galėtumėte atsiųsti jų išdėstymo piešinuką. Būčiau Jums dėkingas. Reikalas tame, kad šį multimetrą remontavo jau prieš mane, jiems nepavyko ir man jį "padovanojo". Noriu jį pabandyti suremontuoti. Man atrodo, kad ne taip sudėtos perjungiklio kontaktų plokštelės, bet neturiu pagal ką palyginti. |
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 12:58 |
|
|
|
Visi my-64 turi vienodas funkcijas, bet juos gamino kas netingėjo, ir schemas interpretavo kaip norėjo. Kontaktinės plokštelės sudėliotos ant plastmasinių iškyšų, kitaip jų nesudėsi. |
|
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 13:23 |
|
|
|
Citata: |
jame yra gedimas. Neveikia buzeris |
Gal jis neveikia iš vis (pvz., sudegęs, nutrūkęs laidas(-ai) viduje), o ne dėl kontaktų nesudėjimo... |
|
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 15:21 |
|
|
|
sopkis rašo: |
Visi my-64 turi vienodas funkcijas, bet juos gamino kas netingėjo, ir schemas interpretavo kaip norėjo. Kontaktinės plokštelės sudėliotos ant plastmasinių iškyšų, kitaip jų nesudėsi. |
Jus teisus. Ko gero juos gaminokas norėjo. Radau lenku kalba forume nuotrauka kaip išdėstytos kontaktinės plokštelės. Jos netinka kaip yra manajame. Bet neatitinka ir kontaktiniai takeliai pačioje montažinėje plokštėje. Lyginsiu ir bandysiu aiškintis. Ačiū už bendravimą. |
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 15:31 |
|
|
|
Valdulis rašo: |
jame yra gedimas. Neveikia buzeris |
Gal jis neveikia iš vis (pvz., sudegęs, nutrūkęs laidas(-ai) viduje), o ne dėl kontaktų nesudėjimo... |
Ne, jisai sudegintas nėra, ir laidai niekur nenutrūkę. Tai aš patikrinau su kitu multimetru Kai jį įjungi, tai displėjus rodo. Vienintelėje padėtyje "Dijodo patikra", kai užtrumpini rodo "O", bet buzeris neveikia. Pats buzeris geras. Kitose matavimuose nieko, išskyrus "nulius" nerodo. Kokių tai mechaninių pažeidimų, ar nudegimų nėra. Neaišku kokia ASK mikroschema. Tikrai ne ILC 1706. Viso 46 išvadai. Prie vieno iš jš pajungtas buzeris. |
|
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 16:09 |
|
|
|
Lenkų nuotrauka, tai šita?
Gali būti, jog jis jau iš vis miręs (tas, kas padovanojo, matyt, tai jau ir pasiekė)
Neaišku kokia ASK mikroschema. Tikrai ne ILC 1706. Viso 46 išvadai. |
Tas užlietas lašas ir yra ILC7106, tik bekorpusė. |
|
|
|
|
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 08 31, 23:33 |
|
|
|
Eilinė savireklaminė "tryda".
Net sopkis kažko labai reiškiasi.
p.s. Valdulis- laukiam daugiau "naujienų" ) |
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 01, 12:21 |
|
|
|
Lenkų nuotrauka, tai šita?
Gali būti, jog jis jau iš vis miręs (tas, kas padovanojo, matyt, tai jau ir pasiekė) :)
Neaišku kokia ASK mikroschema. Tikrai ne ILC 1706. Viso 46 išvadai. |
Tas užlietas lašas ir yra ILC7106, tik bekorpusė. |
Taip , nuotrauka šita. Pas mane kontaktinės plokštelės išdėstytos kitaip negu šioje nuotraukoje. Iš viso yra 5 kontaktinės plokštelės, bet pagal šią nuotrauką neatitinka nei 3, nei 2 išdėstymas. Ar tai reiškia, kad jos neteisingai sudėtos? Ar gali būti, kad kitas gamintojas jas kitaip sudėjo? Mano prietaiso režimų matavimo perjungiklyje (kaip ir parodyta nuotraukoje) iš abiejų pusių yra 10 plastmasinių pakilimų, ant kurių uždedamos atitinkamai kontaktinės plokštelės. Viso jų-5. Skaičiuojant nuo viršaus išdėstyta taip (3 kontaktinių plokštelių): mano-3, o nuotraukoje-1, mano-6, o nuotraukoje-5, mano-9, o nuotraukoje irgi 9. Kitoje pusėje skaičiuojant nuo viršaus išdėstyta taip (2 kontaktinių plokštelių): mano-5, o nuotraukoje-3, mano-7, o nuotraukoje irgi 7. Na kaip ir rašiau, šiek tiek skiriasi kontaktiniai takeliai (perjungiklio) montažinėje plokštėje, bet dauguma sutampa. ICL1706 korpuse PDIF 40 išvadų, MOFP-44 išvadai. ir nei prie vieno iš jų nesijungia "BZ". Gal ir "lašas" bekorpusė ILC 7106, gal ji ir turi išvadą "BZ". Gal kartais turite jos išvadų išdėstymo numeraciją ir paskirtį. Dėkoju Jums už pagalbą man, naujokui, šiame forume. |
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 01, 12:27 |
|
|
|
vilk rašo: |
Eilinė savireklaminė "tryda".
Net sopkis kažko labai reiškiasi.
p.s. Valdulis- laukiam daugiau "naujienų" ) |
Noriu Tamstai pasakyti, kad aš jokia reklama neužsiimu. To paprasčiausiai aš nemoku daryti. Taigi, Tamsta, jei negalite padėti, tai geriau patylėti ir nedaryti skubotų išvadų. Dėkoju visiems, kurie man dėl šios problemos padėjo. |
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 01, 13:39 |
|
|
|
Pasala rašo: |
Taip , nuotrauka šita. Pas mane kontaktinės plokštelės išdėstytos kitaip negu šioje nuotraukoje. /.../
ICL1706 korpuse PDIF 40 išvadų, MOFP-44 išvadai. ir nei prie vieno iš jų nesijungia "BZ". Gal ir "lašas" bekorpusė ILC 7106, gal ji ir turi išvadą "BZ".... |
Peržiūrėjau tos ILC7106 (ne 1706!) metriką niekur nerašo apie kokio nors audio signalo (BZ) išvado buvimą... Matyt, testeryje ta grandis kitaip išspręsta.
Kita vertus, kokio velnio taip jaudinamasi dėl to pypalo, jei, kaip minėta aukščiau, testeris iš vis nieko nerodo...  |
|
|
|
|
 |
 |
Multimetras My-64 |
Parašytas: 2013 09 02, 16:28 |
|
|
|
Pasala rašo: |
Taip , nuotrauka šita. Pas mane kontaktinės plokštelės išdėstytos kitaip negu šioje nuotraukoje. /.../
ICL1706 korpuse PDIF 40 išvadų, MOFP-44 išvadai. ir nei prie vieno iš jų nesijungia "BZ". Gal ir "lašas" bekorpusė ILC 7106, gal ji ir turi išvadą "BZ".... |
Peržiūrėjau tos ILC7106 (ne 1706!) metriką niekur nerašo apie kokio nors audio signalo (BZ) išvado buvimą... Matyt, testeryje ta grandis kitaip išspręsta.
Kita vertus, kokio velnio taip jaudinamasi dėl to pypalo, jei, kaip minėta aukščiau, testeris iš vis nieko nerodo... :roll: |
Ačiū Jums už "metrika". Dėl to buzerio tai nesvarbu, tik tiek, kad "dijodo matavimo režime" kai ką rodo, o kituose matavimų režimuose tik "nulius". Tai ir pradėjau ieškoti, kadangi tame matavimo režime pasijungia buzeris, o jisai neveikė... O kaip Jūs manote dėl kontaktinių plokštelių išdėstymo neatitikimo pagal nuotraukoje nurodytus jų išdėstymus. Kol kas aš nebandžiau jų taip perdėti, kaip parodyta nuotraukoje, nesu tvirtai įsitikinęs ar taip turi būti. Laukiu gal kas dar forume pasidalins savo patirtimi. Taip, rodos, kad manasis MY-64 nėra galutinai sugadintas. Perjunginėjant režimus, jisai atitinkamai teisingai parodo matavimo ribas (deda tašką tarp "nulių", priklausomai nuo matuojamos reikšmės dydžio). Tik matuojant jisai rodo bet kokiame režime "nulius", išskyrus "dijodo matavimo režimą", kuriame kai užtrumpini matavimo laidus rodo "nulius", o esant atviriems-"1". |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|