|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 08, 04:46. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » tv antenos stiprintuvas ir kiti...
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
tv antenos stiprintuvas ir kiti... |
Parašytas: 2006 01 24, 13:12 |
|
|
|
|
Turiu čia tokį trenktą klausimėlį: ziauriai prastai pas mane (saulėtekyje) traukia telikas, bet antenos kainuoja... na studentas kaip ne kaip. Kol gyvenau fabuose puikiai traukdavo nuo vielinio karnizo , bet čia nė velnio.
Tai aš įsigyjau tv antenos stiprintuvą ir reiktu kažkaip prijungt, nes ten plika mikruškė. Bet kur ka tai ir nežinau . Ir ten maitinimo reikia tai jungiau su nokios pakrovėju.... Gal kas nors patarsit kaip su stiprintuvu, karnizu ir nokios pakrovėju anteną sukonstruot?
Na šiaip galima ir nusipirk, bet nebūtų prikolo.... |
|
_________________ aš taip manau |
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 01 25, 14:09 |
|
|
|
|
žmonės gal kas nors visgi gali padėt? žmona jau kirvį galanda....
kaip pajunkt šitą daiktą?
[img]http://www.lemona.lt/lemona/servlet/ItemDetailsServlet?id=302475[/img] |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 01 25, 16:46 |
|
|
|
|
Pirmiausiai duok nuorodą kad ji iš karto atsidarytų, nes persikėlinėti nei laiko nei noro.
O šiaip anteniniai stiprintuvai jungiami dviem būdais: pirmas-kaip ir visos schemos pliusas prie pliuso schemoje, minusas- prie minuso.Bet šis būdas kai antena kambarinė ar netoli nuo tv.
Kitas- kai maitinimas paduodamas per anteninį kabelį jungiant pikofaradinį kondiką ir droselį.Aišku išlaikant poliariškumą.Čia -kai antena statoma toli nuo tv.
Bet jei esi žalias ir nesi to daręs, nepatarčiau pačiam kišti nagų.O kad žalias sprendžiu jau vien iš to, kad pirma nusiperki, pirkdamas neišsiaiškini kas, kur ir kaip, o po to jau prašai pagalbos
Dar vienas klausimas: o tai tik plikas stiprintuvas?Tai kam jis skirtas stiprinti bent išsiaiškinai-decimetrinėm ar metrinėm bangom, ar plačiajuostis?Ar pirkai ant šaro: pardavėjas sakė geras-reiškia perku O kokia prie jo anteną naudosi? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 01 25, 23:23 |
|
|
|
|
Taigi sake kad ne antena o karnyza  |
|
_________________ Svarbiausia kas viduj, o ne grazi isore...
Skype - Mendiis |
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 01 26, 00:04 |
|
|
|
|
Stiprintuvas tai tik ta mikroschema.... na dar ir pakrovejas. O šiaip tai aš net
nepaklausiau ar jis geras, atėjau ir parodžiau šitą man, nes kitų kaip ir nebuvo.... o ta pliusa su pliusu ir minusa su minusu tai kur reikia?
tv=>maitinimas=>mikroshema=>karnizas ar tv=>mikroshema=>maitinimas=>karnizas.
siaip bandžiau abu bet dar blogiau rodė....
tik va dėl to kur minusas kur pliusas nepažiūrėjau.... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 01 26, 10:36 |
|
|
|
|
| Žygis rašo: |
Stiprintuvas tai tik ta mikroschema.... na dar ir pakrovejas. O šiaip tai aš net
nepaklausiau ar jis geras, atėjau ir parodžiau šitą man, nes kitų kaip ir nebuvo.... o ta pliusa su pliusu ir minusa su minusu tai kur reikia?
tv=>maitinimas=>mikroshema=>karnizas ar tv=>mikroshema=>maitinimas=>karnizas.
siaip bandžiau abu bet dar blogiau rodė....
tik va dėl to kur minusas kur pliusas nepažiūrėjau.... |
Na net nežinau ar sugebėsiu tau padėti, nes kas per stiprintuvas su mikroschema tai nepagaunu minties ir prie ko čia pakrovėjas Jei turi galvoje maitinimo blokelį, tai kartu su juo turėjo būti ir antgalis jungimui į tv, o tam antgalyje būtent kondas su droseliu maitinimui per kabelį ir dar ten pat klema kabelio pajungimui.Jei nėra tai dar nusipirk nes kaip supratau nelabai turi supratimo kas yra kas.Pačioje stiprintuvo platoje turi būti skylės varžtais prijungti anteną, kuri gali būti kad ir 20- 30cm vielos gabalai.Jei taip rodys tai junk karnyzą
Bet aš vis tiek nesuprantu-neturint supratimo ko reikia, kokiam kanalui stiprinti, kokiems dažniams,net nekertant kas yra tas ant.stiprintuvas ir kaip jis maitinamas, pulti pirkti tai ką akys mato Aš tau draugiškai patariu: susirask ką nors išmanantį ir pajungs, nes prisidarysi problemų  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 01 26, 15:37 |
|
|
|
|
blokelio to aš ir neturiu.... šiaip jis 12lt kainuoja, bet nebuvo jo parduotuvėj tuo metu... po ranka buvo nokios pakrovėjas tai galvojau kažkiek veiks
, šiaip ir galvojau kad tam blokelyje ne vien tik pora laidų :/ . Thanks už pagalbą. parašysiu kaip trauks.... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 01 27, 01:21 |
|
|
|
|
ir kur gi jau tokios kainos?
šiaip isigyjau blokelį ir ltv kaip stiklas, su kitom truputį prasčiau.....
o aš dabar galvoju ten tos metrinės ir decimetrinės kur naudojamos, negi viena televizija vienom transliuoja, o kita kitom....  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 01 27, 13:12 |
|
|
|
|
ir kur gi jau tokios kainos?
šiaip isigyjau blokelį ir ltv kaip stiklas, su kitom truputį prasčiau.....
o aš dabar galvoju ten tos metrinės ir decimetrinės kur naudojamos, negi viena televizija vienom transliuoja, o kita kitom....  |
Tai negi tavo supratimu visos televizijos vienu kanalu turi transliuoti yra metriniai, decimetriniai kanalai, yra vertikali ir horizantali signalo poliarizacija.O kur dar kabelinei tv skirta dažnių juosta su vadinamaja hiperdažnių juosta.Tai čia viskas matyt tau tamsus miškas :cry:Va pirma reikėjo išsiaiškinti, kokiais dažniais kokius kanalus pas tave rodo, o po to tik pagal tai ieškoti ant. stiprintuvo, o tu nuo kito galo pradėjai-pirma perki, o tik po to kai neišeina, pradedi ieškoti pagalbos  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 01 27, 14:33 |
|
|
|
|
Tai čia jega gaunas, perki viena anteną kad tv3 ir tango tv rodytų, o kita kad likusias.... o bartis nera ko nes toks skyrelio pavadinimas, ko nežinau to klausiu, o ką žinau tai tada aš atsakinėju....
ir dar niekas negimė žinantis kad ir apie poliarizacija... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 01 27, 14:53 |
|
|
|
|
Tai čia jega gaunas, perki viena anteną kad tv3 ir tango tv rodytų, o kita kad likusias.... o bartis nera ko nes toks skyrelio pavadinimas, ko nežinau to klausiu, o ką žinau tai tada aš atsakinėju....
ir dar niekas negimė žinantis kad ir apie poliarizacija... |
Na barti tave reikėtų, bet tai jau palikim žmonai Mokykis bent jau iš savo klaidų
Įdomu ką tau žmona pasakytų jei taip bet ką pripirktum iš parduotuvės,prieš tai nepasiklausęs, ir parnešęs paprašytum kokį nors patiekalą pagaminti iš "ne į temą" produktų  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 02 05, 22:38 |
|
|
|
|
Atsimink ad kad cia skirelis zaliems tad ir padeti vertetu is kur jis ismoks jei ne is musu paciu ar knygu ar pan...
Man atrodo kad cia tas stiprintuvelis nuo intrados antenos, priema baltija lnk ltv ir tele-3 pakr tas artimiausius kanalus nu jei geras signalas dar ir lenkus turetu ar rusus pakabinti. jis jungesi kiek pamenu ar nuo 12v ar nuo 18 gerai nepamenu nes jau seniai nesinaudoju, kaip sake kolega maitinasi kartu su ekranuotu kabeliu i stiprintuva, dar angalija prie teliko kazkokia varza turi gautis atrodo. nu bent kiek is atsiminimu pamenu tiek pasakau.
jei klystu pataisykit... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 05, 22:58 |
|
|
|
|
| Na pas mane tai maitinimas 9 V atrodo.Pirktinej antenoj tai y kistuka kuris kisamas y telika ateina maitonimo laidai ir kabelis nuo antenos, kurioje yra stiprintuvas... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 06, 10:56 |
|
|
|
|
Tame kištuke yra kondas apie 1000pf ir droseliukas 100 mkH, kurie per kabelį paduoda maitinimą į stiprintuvą.Paprastai būna 12V, bet gali būti 9V.Pirmiausia prieš perkant reikia išsiaiškinti kuriuos kanalus nori žiūrėti ir sužinoti jų dažnius.Tada pagal tuos dažnius galima išsirinkti reikiamos dažnių juostos arba plačiajuostį stiprintuvą.Praduotuvėse turi būti lentelės dažniams ir stiprinimams.
Kai Lietuvoj prasidėjo pirmosios lenkiškos antenos, ne vieną desėtką teko jungti, parinkinėti stiprintuvus ir remontuoti nukaltus.
Taip kad turiu tokią teisę ir pamokyti  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |