|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 26, 20:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Automobilinė garso aparatūra » Savadarbis linijinis įėjimas kenwood magnetoloje
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Savadarbis linijinis įėjimas kenwood magnetoloje |
Parašytas: 2012 02 05, 21:05 |
|
|
|
Sveikučiai.
Viskas prasidėjo nuo to, kad esu studentas
O jei rimtai, tai gavau magelį su neveikiančiu CD-room'u, ir nusprendžiau, jog mano melomaniškų užgaidų nepatenkins paprastas CD kompaktas į kurį telpa keletas dainų, todėl nusprendžiau pasidaryti įėjimą, kurio dėka galėčiau klausyti nuotaikingų muzikos rimtų tiesiog iš mp3 grotuvo, o pastatęs automobilį tęsti muzikinę kelionę su ausinukais
Magelio pavadinimas KENWOOD KDC-4070R
Iš pradžių maniau, jog mp3 grotuvo išėjimą tiesiog pajungsiu į galinį mago stiprintuvą TDA7384 (Raudonai apibraukti kiekvieno įėjimo kondensatoriai),
bet tada prarasiu bet kokį garso valdymą pačiu magu, tektų garsint/tylint mp3 grotuvu. To aš nenoriu.
Todėl tyrinėjau kaip paduoti signalą dar prieš galinį stiprintuvą ir radau:
Tai TDA7461 "Car radio signal procesor" arba kitaip sakant viso magelio protas, kas liečia pačio garso apdorojimą.
Štai PDF failas: http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/1/03wpy3zq9p95hjep92gi7j7ls9py.pdf
Kadangi šitame mage nebebus CD-Room'o, todėl signalą galima paduoti į šio procesoriaus iėjimą t.y. 5 koją - CDR; 6 koja - CDGND; 7 koja - CDL.
Viskas atrodytų gražu, tačiau susidūriau su problema:
Nepavyksta apgauti magnetolos, jog įdėtas kompaktinis diskas, tiksliau pavyksta, bet kokioms 10-čiai sekundžių, tuomet magnetolą pati persijungia į radiją.
(Ši magnetolą tą patį darydavo, jei būdavo įkišamas netinkamas kompaktas, tarkim DVD)
Visa CD-room'o mechanika išardyta ir likus tik pati elektronika:
Mano manymu bėda yra išmintingoji MN662747RPH mikroschema.
PDF: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/14291/PANASONIC/MN662747RPH.html
Galbūt atjungus visus "Klaidų detektorius" viskas veiktų taip kaip norėčiau?
Raudonai pažymėtus mygtukus nuspaudus, magas persijungia į CD rėžimą ir pradeda "bandyt skaityt diską" Taip pabūna kokia 10 sekundžių ir galiausiai persijungia atgal į radiją. Man reikia, kad toj skaitymo stadijoj jis ir liktų. Ar galite padėti? Dėkoju už sugaištą laiką  |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Savadarbis linijinis įėjimas kenwood magnetoloje |
Parašytas: 2012 02 05, 21:26 |
|
|
|
Pauka rašo: |
Galbūt atjungus visus "Klaidų detektorius" viskas veiktų taip kaip norėčiau? |
Per daug gudri tavo radija, nieko neišeis. Tiksliau teks jungti į galinio stiprintuvo įėjimą ir garsą reguliuoti iš grotuvo. Arba parduok šitą radiją ir pirk kitą (paprastesnę). Bet kas ją pirks... et, sunki padėtis. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 02 05, 21:50 |
|
|
|
Nieks jos nepirks, nes nieko iš jos nelikę, o aš ją už dyką gavau, tai eksperimentuot nebaisu
O jei MN662747RPH mikroschemos atjungti kojeles:
33 Tracking error signal input
ir t.t.
Jei jungčiau tiesiai prie galinio stiprintuvo išėjimo, tektu dubliuot kanalus. Kairės priekį ir galą jungti į krūvą ir dešinės priekį ir galą ir jungti į krūvą, nes kitiaip užtrumpinčiau TDA7384 išėjimus...
Tai tikrai niekaip nepavyktų jo palikt toj CD skaitymo stadijoj?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 02 05, 21:57 |
|
|
|
Idomus experimentai Reiktu bandyti zaisti su mikruhos Erroru koja..
jai tik ne impulsinio signalo ji reikalauja... na tuomet ikysti jai koki savadarbi generatoriuka
Bet kurio atveju bus idomu isgirsti jusu triuso finalinius rezultatus  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 02 05, 22:00 |
|
|
|
Pauka rašo: |
O jei MN662747RPH mikroschemos atjungti kojeles:
33 Tracking error signal inputr t.t. |
Nežinau reikėtų skaityt išsamesnį kontrolerio aprašymą. Šitas labai skurdus.
Citata: |
Tai tikrai niekaip nepavyktų jo palikt toj CD skaitymo stadijoj |
Mėgink, jei nugalėsi pasigirk. Man niekad to neprireikė tai aš nelabai galiu ką nors konkretaus pasakyt. Kaip jau rašiau reiktų susirasti rimtesnį aprašymą ir skaityt. Arba susirast i nagrinėt pilną CD grotuvo schemą su šiuo kontroleriu.
Bet tai kaip Google dirba !
20:05 pradėta tema o 21:05 jau suindeksuota Googlėje. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 02 05, 23:18 |
|
|
|
jirock rašo: |
nu pagal mane jai yra cd changer isejimas,megink kazkaip i ji jungtis,cia tikriausiai paprasciausia butu(taip kaip blaupunkt'uose padaryta) |
Nežinau ar jungiasi prie jos changeris, bet jeigu taip tai lygiai taip pat negaus patvirtinančio atsakymo iš changerio, kad viskas OK ir pasiųs nx, t.y. perjungs į radiją. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 02 06, 10:34 |
|
|
|
genka rašo: |
Palikit ramybėj tą cd , yra gi AM bangos , daug paprastesnis reikalas .Atjungi išėjimus iš AM ir .... |
Va irgi neblogas variantas Jai aisku magelio struktura taip leidzia padaryti...
Nagi... lauksim rezultatu  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 02 06, 14:45 |
|
|
|
Palikit ramybėj tą cd , yra gi AM bangos , daug paprastesnis reikalas .Atjungi išėjimus iš AM ir .... |
Ane ? O jei taip imti ir paskaityti datasheetą ? Vis dar taip pat atrodys ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 02 06, 18:49 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Ane ? O jei taip imti ir paskaityti datasheetą ? Vis dar taip pat atrodys ? |
Taip jūs kažkiek , o gal visiškai teisus AM monavas , bet gal temos autoriui to užteks?, jei ne, su shema padėsiu turiu Kenwood KDC407 , be R.Jei reikės brūkštelk emeilą i privatą. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |