|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 12 28, 08:13. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » 405nm lazeris
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 21, 19:00 |
|
|
|
Sveiki, man reik pagalbos su lazeriu.
Aš dariau tą patį kaip jis...
Kipkay
Naudotos detalės:
1) Tvarkyklė (driver)
2) Rezistorius
3) lazeris
Na pajungiau kaip ir video tik šitoj tvarkyklėj nebuvo jungiklio tai aš prie maitinimo padariau. Va rezistoriu tai įlitavau minuse išeinant iš tvarkyklės į lazerį, nežinau ar gerai? Na lazeris dega, bet jis nieko neuždega net piršto nešildo, kas blogai ir kaip geriausiai sufokusuoti lazerio spindulį, kad būtų kuo mažesnis taškiukas ar kaip? Gal blogai rezistorių pajūngiau.
Beje maitinu 4,5V baterija, bandžiau ir kaip video, bet man iškart nusilpsta baterijos nors naudojau naujas ličio...
Išsaknsto dėkoju už pagalba. |
|
_________________ Jei to sieksi, tai ir pasieksi... Svarbu nenuleist rankų. |
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 21, 19:44 |
|
|
|
Kokio galingumo lazerį naudoji ? Jai tą kur nuorodoje tai jis per silpnas, kad kažką perdegintu. |
|
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 21, 20:10 |
|
|
|
visu pirma nesuprantu kam naudoti melyna lazeri, jei raudonas arba ir daug galingesnis ir pigesnis.
kitas dalykas jei yra dariveris kam, tada varza?
kitas dalykas kad draiverio duodama srove prie jungaint lazeri reikia suderinti pagal nurodytus lazerio parametrus kitaip arba nesvies pilna galia arba iskeps tuojau.
lazeris toje nuorodoje ko gero bus kokiu 20mw ir turbut su integruotu draiveriu todel jam jokio draiverio nereikia.
jei nori lazreriu kazka uzdegti tai siulau naudoti IR lazeri. Ju galingumas smarkiai virsyja matomu lazeriu galinguma o kaina nedidele gali is seno irasancio cdromo pimti
jei nori matomo lazerio galima paimti is dvd_RW
labai dideles galios lazeri galima gauti is zalio lazerio. ji isardisu ir isemus Nd-KTP kristala gausi apie 0.5W galios lazeri kuris be vargo degins ir sprogdins balionus. |
|
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 22, 14:34 |
|
|
|
na aš viską dariau kaip ir video, o varžos nereikia, nes naudojau draiverį ir jam skirtą lazerį, beje mėlinas lazeris dėl to, kad video kurėjas nurodė kur reiki ir kokia pirkt prekia tai aš ir pirkau.
galingumo nelabai žinau, ir ant draiverio nėra jokio reguliatoriaus...
tai jai jis per silpnas tai gaila, kad veltui pinigus išleidau.
o ką tada reiškia "405nm"?
jei gali tai pasidalink daugiau apie CD-ROM lazerį apie tai pirmą kart girdžiu |
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 22, 15:04 |
|
|
|
nm(nano metrai) reiskia sviesos bangos ilgi |
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 22, 15:43 |
|
|
|
nu turbut esi net ne zalias o dar visai baltas
prie darnt tokiu projektus reikia bent minimalia susipazinti su teorija o tai gaunasi nesamones.
pagal tai kiek pinigu isleidai galejai pagaminti vos ne lazerine patranka
Visi CDromai turi kazkokius lazerius kuo gretesnis cd-dvd-romas tuo galingesnis lazeris paprastai normaliame irasanciame cdrome gali rasti apie 150mW lazeri
405 nm lazeriai naudojami blu-ray cdromuose kurie nezmoniskai brangus.
prei jungiant lazei prie draiverio tau reikia patikrinti koki srove jis duoda ptesiog pamatuojant isejima multimetru
tada prie ka nors jungisnt susizinoti kiek sroves reikia tavo lazeriniam diodui
jei diodas paimtas is cdromo tai tau reikia kazkur internete ar forumuose rasti jam rekomanduojama srove. |
|
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 22, 16:51 |
|
|
|
ar tu omenyje turėjai tikrai srove ar ir įtampą? Įtampa Voltais, srovė Amperais
čia mano draiverio specifika
tai tuom draiveriu galiu pasijungt lazerį iš cd rom?
tai mano lazeris 405nm naudojamas blu-ray? tūrbūt nekalbant apie galia?
esu koks esu |
|
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 22, 17:26 |
|
|
|
tavo dariveris skirtas 1W lazeriui duoda 1.1A srove, cdromo lazeriukas nuo tokios sroves iskeps per milisekunde.
kokio galingumo tavo lazeris nezinau, reikia apsutyti jo aprasyma, bet turbut bus 20mW (arba 0.02W) mazdaug 50 kartu maziau nei reikia tam draiveriui.
jei neskiri itampos nuo sroves tai pirma pasikelk savo kvalifikacija iki reikiamo lygio
kai ismoksi naudotis multimetru matuoti itampa ir srove, galesi uzsiimti lazeriais.
kitu atveju tesiog deginsi pinigus, tiek pat sekmingai gali sumesti kruvele po 10 LT ir imesti deganti degtuka. gausi daugiau efekto.
beje klausimas ar turi bent jau multimetra? |
|
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 22, 17:57 |
|
|
|
multimetrą turiu, o ką blogai parašiau apie įtampa ir srovę?
tai ką dabar galėtum patart su lazeriu? man reikia, kad uždegtų tarkim knatą ir pjaustyt potoplastą tai kokį lazerį galėčiau pajungt?
ir dar pasirodo tas lazeris kur turi savo draiveri, nes jis prie pat pritaisytas tai nuėmiau apsaugine plėvelę it ten yra stiprumo reguliatorius...
beje moku ir srove ir įtampa ir omus ir.... matuoti |
|
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 22, 18:58 |
|
|
|
jei tu zinai kas yra srove ir irtampa kas cia per klausimas
"ar tu omenyje turėjai tikrai srove ar ir įtampą? Įtampa Voltais, srovė Amperais "
del to uzdegimo tau tau reika nusipirkti dfauggalingesni lazeri, toki kurio galingumas bent jau 0.5W
tai kainuos mazdaug 30-50$ jei tau tokie pinigai ne per daug galima kazka galvoti toliau, bet zinok viena klaida ir tavo 50$ keliauja i siuksliu deze.
dvd lazeris gali uzdegti degtuka is gana arti, bet del pjaustymo tai abejotina |
|
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 22, 19:35 |
|
|
|
pasakysiu taip nesu aš joks turtuolis ar kas nors, bet tai ką gavau buvo dovana tai, kad negaliu pirkioti ar taip... To nlazerio aišku neiišmesiu, o džiaugsiuos koks yra, driveri jei kolkas nepanaudosiu tai pasidėsiu ir saugosiu, bet su malonumu norėčiau pritaikyt kur nors...
visur kur yra lazeriai tai aš tikrai baltas nedaug ką žinau... jau geriau kompiuterius taisyt fiziškai
tad dėl to ir prašau jūsų pagalbos, nes jūs esat tikri profai
tai gal DVD-RAM lazeris nesudegtų, nuo šio draiverio?
beje man svarbiau yra uždegti, jei nepjaustys tai nieko baisaus tam naudosiu nicromo viela...
mano tikslas lazerinis žiebtuvėlis (uždegiklis per atstumą) |
|
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 25, 22:13 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 25, 22:40 |
|
|
|
tas 5mw lazeris nera toks jau paprastas, ten stovi 808nm 500mw ir lazeis kuris pipumpuoja YAG lazerio kristala, tas sugeneruoja 1066 nm IR spinduli kuris veliau naudojant KTP kristala paverciamas i 550nm per visas tas konversijas is 0.5w lieka 5mw
nuemus visa ta konverisjos moduli isejime gausi pilna 0.5w spinduli, nors gana prstos kokybes. jei nori gali tiesiog nulupti KTP kristala palikdamas YAG kristala kas tau tiketina kad duos apie 80mw labai geros kokybes 1066nm spinduli
Citata: |
kitas klausimas išsiemiau lazerio diodą iš cd-rom (52x write speed) tai kaip dabar galėčiau jį pajungtį ir tūrbūt jam reikia kažkokio stikliuko/padidinimo stiklo ar "lens"? |
taip turbut reikia stikliuko ir reiketu viso laikiklio lazeriui. panasia tokio kaip tavo melynas lazeris imontuotas
Citata: |
"ir 2w melynas tinkamas tavo draiveriui" šitas nebūs man reikalaujantis perdaug galios nes mano driveris skirtas nuo 300mw iki 1000mw (1W) |
nu jei tavo dariveris 1w tai ir lazeris ant 1 w svies |
|
|
|
|
|
|
405nm lazeris |
Parašytas: 2013 02 25, 23:00 |
|
|
|
o tai lazeriui iš cd-rom nereik driver užtenka taip paprastai pajūng prie maitinimo ir viskas? gal tiktų jam mėlyno lazerio driveris? |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|