|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 25, 12:51. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Egzotinė akustika
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 26, 20:11 |
|
|
|
|
Sveiki, gerbiamieji, reiktų nuomonės ir, kei įmanoma konsultacijos dėl vienos egzotinės akustinės sistemos:
http://www.interlavka.narod.ru/stats/ASlabir.htm
Kas ką gali pasakyti apie tai? O gal kas nors yra bandęs visa tai pagaminti? tada būtų labai įdomu išgirsti atsiliepimus.
Dėkui iš anksto už visus pasisakymus. |
|
|
|
|
|
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 26, 20:37 |
|
|
|
|
Mano asmenine nuomone ir giliu įsitikinimu, per daug garbės ir vargo dėl tokių šūdinų garsiakalbių.
Teigiama pusė - garsiakalbiai labai brangiai nekainuos ir geriau kažką konstruoti, nei atiminėti pinigines iš bobučių... |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 26, 21:05 |
|
|
|
|
| obalys rašo: |
Mano asmenine nuomone ir giliu įsitikinimu, per daug garbės ir vargo dėl tokių šūdinų garsiakalbių.
Teigiama pusė - garsiakalbiai labai brangiai nekainuos ir geriau kažką konstruoti, nei atiminėti pinigines iš bobučių... |
Gal ne visai tiksliai išsireiškiau - mane domina pati koncepcija, garsiakalbius galima sumontuoti normalius,(perskaičiavus parametrus). Beje, kad ir su tokiais garsiakalbiais pabandyti visai norėtusi, tačiau pirmiausia norėtusi sužinoti galbūt labiau patyrusių žmonių nuomonę - gal tai absoliučiai beviltiška... |
|
|
|
|
|
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 27, 14:21 |
|
|
|
|
| Dėkui už pateiktas nuorodas, bandysim kažką gaminti... |
|
|
|
|
|
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 27, 14:56 |
|
|
|
|
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 27, 17:13 |
|
|
|
|
Nuomonė: visos tokios "egzotikos" atsirado dėl bandymų iš šūdo varškę išspausti. Čia turima omenyje sovietų gaminių nesugebėjimą atkurti garsą. Kažkoks veikėjas netyčiom atkreipė dėmesį, kad garso atspindys nuo paviršiaus skamba maloniau, nei tiesioginis. Rezultate gavosi šokoladinė varškė su trupučiu nemaloniu prieskoniu.
Kurti tokią konstrukciją su normaliasniais garsiakalbiais - tai tas pats, kaip daryti žydišką automatą šaudymui iš už kampo.
Be to gausis nekryptinė sistema, kaip ją įkomponuoti patalpoje, kad išnaudoti visus skambėjimo privalumus - bus nelengva. Nebent tik pasipižonint noras yra.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 27, 20:54 |
|
|
|
|
Plagijatoriai
Naudojo kiaulidėse (gerokai parūdiję ir kraigu aplipę) paršiukų linksminimui. Su "firminiais Hi-Fi" garsiukais. O kai kurie išpildymai visai blaiviu protu nesuvokiami.
Bet kokiu atveju, visur yra savo pliusų ir minusų. Nepuolu atkalbinėti, bet ir aš prieš gerą desėtką metų masčiau apie beveik tokią pat konstrukciją (išskyrus labirintą žemiems). Bet po kelių bandymų nusivyliau ir daugiau nebekvailiojau. Nepatiko atspindžių garsas, problemos su kūgiais. Dar vidutinių garsiakalbis - dulkių bliūdas.
Sakykim, kad aš pesimistas tuo atveju ir man neužteko kantrybės šokoladinę varškytę išspaust.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 28, 09:30 |
|
|
|
|
| Sauliucka rašo: |
Plagijatoriai
Naudojo kiaulidėse (gerokai parūdiję ir kraigu aplipę) paršiukų linksminimui. Su "firminiais Hi-Fi" garsiukais. O kai kurie išpildymai visai blaiviu protu nesuvokiami...
...Sakykim, kad aš pesimistas tuo atveju ir man neužteko kantrybės šokoladinę varškytę išspaust.  |
Nelabai supratau kodėl "plagiatoriai", šitam kontekste nesuprantu kas ką nuo ko plagijavo... O dėl pesimizmo - aš tikrai neskaitau savęs optimistu - greičiau diemetrialiai priešingai, bet paprasčiausiai įdomu pabandyti ir pažiūrėti kas gausis ir ką iš to galima išspausti. (Gal kitos spalvos varškytė?) |
|
|
|
|
|
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 28, 13:27 |
|
|
|
|
| šiaip žmogas rašo: |
| ... įdomu pabandyti ir pažiūrėti kas gausis ir ką iš to galima išspausti. (Gal kitos spalvos varškytė?) |
Duok dieve, duok dieve. Rezultatus, dėl įdomumo, prašom paviešinti. |
|
|
|
|
|
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 28, 14:48 |
|
|
|
|
Man teko klaysyt pas draugą panašias konstrukcijas. Stereozona tikrai prasiplečia, bet bendras įspūdis buvo nekoks. Gal todėl, kad buvo bandoma su prastais tarybiniais garsiakalbiais?
Esu tikras, kad jei naudot kokybiškus garsiakalbius su pakankamai plačia kryptingumo diagrama, jokių papildomų priemonių nereikia. |
|
|
|
|
|
 |
Egzotinė akustika |
Parašytas: 2013 02 28, 15:26 |
|
|
|
|
| StasysS rašo: |
| jei naudot kokybiškus garsiakalbius su pakankamai plačia kryptingumo diagrama, jokių papildomų priemonių nereikia. |
Būtent. Jei kokybiška akustika ir kokybiška elektronika, nereikia jokių išsikalinėjimų, garsas ir taip būna "atrištas" nuo kolonėlių. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |