Elektronika.lt
 2025 m. spalio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 10 20, 03:56. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Maitinimo šaltiniai » 110V-220V? Pagalbos!
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 12
Pereiti prie 1, 2  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 14:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
aivaroz
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sveiki elektromanai,

Esu naujokas ir gan žalias, bet žinau kur kreiptis iškilus vienai ar kitai problemai Very Happy

Įsigijau lempinį mikrofoną is USA, ir maniau maitinimo blokelis bus 110V, susiradau instrukciją kaip pakeisti į 220V
[/img]

bet atsidarius pamačiau, kad viskas yra sulituota ir nieko nelituojant pakeisti taip paprastai negalima, bet man visai gal pasisekė, nes kiek suprantu tai gali buti universalus maitinimas 110-220V? Gal galite pasakyti ar aš teisus ir drasiai galiu jungti i lietuvišką rozetę? Ačiū iš anksto!

Re: 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 15:06 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
aivaroz rašo:
<>bet atsidarius pamačiau, kad viskas yra sulituota ir nieko nelituojant pakeisti taip paprastai negalima, bet man visai gal pasisekė, nes kiek suprantu tai gali buti universalus maitinimas 110-220V? Gal galite pasakyti ar aš teisus ir drasiai galiu jungti i lietuvišką rozetę? Ačiū iš anksto!
Na reikia turėti lituoklį ir minimaliai mokėti lituoti, arba susirasti tokį žmogų, kuris yra labiau patyręs Smile

Teisingai, transformatorius universalus. Bet prieš jungdamas į 230VAC, tau reikės perlituoti trumpiklius taip, kaip parodyta antrame schemos lape. Schemoje žiūrint į transformatoriaus pirminę ir į lentelę, pasakyta, kad reikia sujungti 2-3 išvadą, o 230V paduoti į 1 ir 5 išvadus. Tada galėsi drąsiai jungti ir naudotis.

Bet ant platos taip gaidiškai nupaišyta, kad man pačiam nesuprantama Very Happy

Žiūrėdamas į schemą, turėtumei atgaudyt kur kuris išvadas ir pagal lentelę antrame puslapyje perjungti taip, kaip parašyta Smile
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 15:09 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
joasn
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Tai antram puslapyje aiskiai parasyta kur trumpiklis ir kur jungiasi 220V.
Trumpiklis 2-3, i rozete jungiasi 1,4
 Re: 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 15:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
aivaroz rašo:
bet atsidarius pamačiau, kad viskas yra sulituota ir nieko nelituojant pakeisti taip paprastai negalima, bet man visai gal pasisekė, nes kiek suprantu tai gali buti universalus maitinimas 110-220V? Gal galite pasakyti ar aš teisus ir drasiai galiu jungti i lietuvišką rozetę?

Taip, maitinimas universalus. Taip, lituoti teks.
O ką lituoti tai aiškiau nei ten ant plokštės pabraižyta tai jau neįmanoma pateikt.
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 15:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
aivaroz
Naujokas
Naujokas
Dėkui kionig uz atsakymą, lituot minimaliai - lituoju, bet kur ir ką sulituot tai nesuprantu, ir jei ir tu sakai kad nėra taip paprasta susigaydyti tai man tuo labiau, veliau pabandysiu pasiziureti, manau dar nuotrauku daugiau padarysiu ir gal geriau pasikliausiu forumo žinovais Smile Dėkui.
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 15:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
aivaroz
Naujokas
Naujokas
Smile dekui visiems už greitą pagalbą, skaityti aš moku, mačiau kad trumpiklis 2-3 ir 1,4 jungiasi i rozete, bet as ir klausiu jusu nes nesu tikras ka tureciau islituoti ir kur perlituoti? pripažystu esu žalias bet gal galetumėt man kaip visiskam "dummy" paaiskinti kur ir kokius veiksmus tureciau daryti? Smile
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 15:35 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas

Pagal idėją, kaip buvo prieš tai sujungta, tai norint jungti į 230 turėtų taip būtų sujungta. Rolling Eyes
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 15:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
aivaroz
Naujokas
Naujokas
Na va, jau žymiai geriau ir suprantamiau tokiems "lamoms" kaip man Very Happy Dėkui kionig tau už pagalbą. Tikiuosi esi teisus, nes skaudziai gali kainuoti eksperimentas Smile
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 16:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas
aivaroz rašo:
Na va, jau žymiai geriau ir suprantamiau tokiems "lamoms" kaip man Very Happy Dėkui kionig tau už pagalbą. Tikiuosi esi teisus, nes skaudziai gali kainuoti eksperimentas Smile
Tada, dar kartą permąstyk su išvadų atsirinkimu, kad įsitikintum Smile Čia geriau kelis kartus pagalvoti, o tik tada daryti.
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 16:58 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
aiskiau pafotkink. gerai butu kad pilnai matytusi ta puse, kur ateina laidai is trafo prie tu vietu, kur lituojasi trumpikliai. ta prasme abi puses. is uzrasu patarineja tik mulkiai mulkiams Very Happy kad patart "kvalifikuotai" - reikia schema fiziskai matyt.
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 19:10 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
aivaroz
Naujokas
Naujokas
Na va pafotkinau daugiau, gal kiek painiai atrodis nes ne iš eilės sukėliau, bet gal kiek aiškiau bus. Tai perlituot kaip kionig ir siūlė? http://postimage.org/gallery/58a2ji6y/21ed6b02/
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 23:17 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
man patinka amerikonu jumoras Very Happy
instrukcijoje parodyta 5 isvadai pirmines. 1 isvadas ekrano. ir 4 isvadai antrinem Very Happy
isviso 10.
o realybeje is trafo iseina 11 laidu ir dar 9 kontaktai paremyckem Very Happy Very Happy Very Happy - isviso 20 Laughing Laughing Laughing
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 23:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
LY1
Senbuvis
Senbuvis
xujnia čia, vilniuje galiu pajungti teisingai. o beto su testeriu galima atsirinkti.

110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 22, 23:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
aivaroz
Naujokas
Naujokas
Na tikiu kad cia nera sudetinga bet tuo paciu ir nera taip elementaru su tiek laidu ir perimyckiu, tai ar turetu kas koki konkretu pasiulyma?
Dekui LY1 uz pasiulyma, bet nesu Vilniuje gaila, plius noreciau ir pats pasidaryti, noretusi ismokt paciam, kad bent siek tiek sarint Smile
 110V-220V? Pagalbos!
PranešimasParašytas: 2013 02 23, 00:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
siaip pagal peremyckiu isdestyma tai panasu kad ten tik dvi pirmines apvijos - 115V skirtos.
apvija prasideda raudonu ir baigiasi juodu laidu, kita apvija irgi prasideda kitu raudonu ir baigias kitu juodu. o rudas laidas yra vidurinis isvadas. vienas rudas isvis tik i plata ikistas, bet toliau niekur neina.

pirmines apvijos peremyckem dabar sujungtos lygiagreciai. o tau reikia nuosekliai.

testeri arba lempute su batarke turi?

tau reikia va ka padaryt. pirma islituot visas tris peremyckes.
kai islituosi peremyckes, reikia pasitikrint apvijas.
lempute turi degt lieciant raudona ir juoda laida (arba raudona su rudu, arba ruda su juodu).
ir turi degt lieciant kita raudona ir kita juoda (ir taip pat bet kuri is ju su kitu rudu laidu).
ir turi nedegt lieciant du raudonus. arba du juodus. arba du rudus.
jei lempute taip rodys. arba testeris reguos vietoj lemputes - tai apvijas atspejau teisingai.

tada drasiai gali sulituot visas tris peremyckes i tas vietas, kur parasyta 230V.

jei lempute ar testeris skirsis parodymai nei aprasiau! - kazkas ten kitaip trafe padaryta, ir kazkokia kitokia apviju sistema. ir jungt nepatariu nenunesus paziuret "rimtam".

arba turesi daryt daug matavimu su lempute ir viska parasyt cia, kad nusistatyt apvijas Very Happy
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie 1, 2  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu