|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 17, 00:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Del LED driverio prijungimo
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Del LED driverio prijungimo |
Parašytas: 2013 02 19, 14:29 |
|
|
|
|
Sveiki,
elektronikoje esu ganetinai zalias. Vienam tokiam projekteliui isigijau 6 vnt tokiu LED'u ( http://www.ebay.com/itm/5W-Pure-White-Round-COB-LED-SMD-Light-Lamp-Bulb-DC-18V-6000-6500K-350LM-400LM-/290794442765?pt=US_Light_Bulbs&hash=item43b4b3100d ).
Ir led driveri jiems - http://www.ebay.com/itm/120835499130?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Rinkdamasis paziurejau, kad driveris iki 30w..kaip ir mano 6x5W ledai. Srove taip pat atitiko. Pamaniau, kad uzteks. Bet dabar susimasciau, kad driverio output'as yra 60-100V, o LED'ai po 18V (x6=108V). Kiek pamenu is mokyklines fizikos, jei sujungsiu visus ledus nuosekliai, srove visur bus vienoda (=320ma), o itampa kris nuo kiekvieno LED'o po 18V (berods taip).
EDIT: pataisiau nuorodas
Klausimas - ar saugu sujungti visus 6 LED'us ir ar jie normaliai svies/nekais, jei driverio max outputas yra siek tiek mazesnis, nei pagal mano negudrius paskaiciavimus reiketu mano ledam.
Aciu |
|
Paskutinį kartą redagavo JustasM, 2013 02 19, 14:56. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Del LED driverio prijungimo |
Parašytas: 2013 02 19, 19:13 |
|
|
|
|
| Jeigu tik draiveris patems 6 ledukus tai bus gerai - kitaip srove bus per mazai ir svies nepilnu galingumu, nes labai jau viskas ant ribos, geriau butu jungti nuosekliai penkis ledus, o del kaitimo, tai net esant normaliai srovei, jiems reikia papildomo ausinimo (reikes prisukti juos ant gana nemazo ausinimo radiatoriaus). |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |