Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 11, 19:01. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
sveiki, iskilo problema, pagaminau vadinama laboratorini maitinimo saltini, bet kaskodel nelabai nori veikti, prijungiau 25v transformatori, diodu tilteli. kai 12 v lempute prijungiau iskart po diodu tilto, ji dega, viskas gerai, bet kai atsuku maximaliai potenciometra, testeris rodo 24v o lempute nedega, kame problema?? va schema pagal kuria dariau:
http://www.part.lt/perziura/35ea79f58df8868234a4360512e9878c879.gif Aciu isanksto!
Paskutinį kartą redagavo Ksystofs, 2013 02 15, 22:53. Redaguota 1 kartą
... prijungiau 25v transformatori, diodu tilteli. kai 12 v lempute prijungiau iskart po diodu tilto, ji dega, viskas gerai, bet kai atsuku maximaliai potenciometra, testeris rodo 24v o lempute nedega, kame problema??...
Jei 12 voltų lempą pradžioj prijungi prie 24 V, tai po to ją jau gali jungti prie ko nori, – nedegs, nes jau perdegė...
Jei teisingai schema surinkta ,tai daliklio varžos 240om ir potenc 5kom. Greičiausiai 12v lemputė buvo apie 40W ,tada suveikė mikroschemos vidaus apsauga (stovės ribojimas ,rods 1,5A). Pirmiau nereik žabalai surinkimnėti reikia paskaityti, išsiaiškinti techninius duomemis. Rėkavimas kaladė ,neskyla- sukelia juoką pašaliniams. Gal reikia pasunkinti kirvelį,suvalgyti daugiau košės...?
ar tikrai taip reikia pajungti? nes as pajungiau kur nuotraukoj ADJ pas mane Vin, kur nuotraukoj Vout pas mane ADJ, kur nuotraukoj Vin, pas mane Vout, ir beje pajungdamas multimetras rodo 0.2Ampero, kame problema?
Kad nekiltu tokiu klausimu paskaityk datasheeta.
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm117.pdf
Atkreipk demesi, kad isvadu isdestymas schematiskai ir kojeliu isdestymas skiriasi.
Citata:
nes as pajungiau kur nuotraukoj ADJ pas mane Vin, kur nuotraukoj Vout pas mane ADJ, kur nuotraukoj Vin, pas mane Vout, ir beje pajungdamas multimetras rodo 0.2Ampero, kame problema?
Pajungei atvirksciai ir klausi kame problema
Greiciausiai mikroschema jau iskepei, taigi net pajungus teisingai ji neveiks. Sia klaida daro 99% naujoku ir 50% patyrusiu, taigi nesiparink, pabandyk pajungti teisingai, jei neveiks, teks nupedinti i parduotuve ir paaukoti 1 Lt naujai mikroschemai.
Problema tame, kad nieko nesupranti, nebandai skaityti kad išsiaiškintum, o naudoji mokslinio badymo metodą (Метод научного тыка) ir žiūri kas išeina....
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass
Problema tame, kad nieko nesupranti, nebandai skaityti kad išsiaiškintum, o naudoji mokslinio badymo metodą (Метод научного тыка) ir žiūri kas išeina....
Tai as ta datashyta jau turbut atmintinai moku, google kruva schemu perziurejau, bet del to kad minimum iseina 19v neko nerandu, kas pades? aciu